Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.10.13. 20:56 koimbra Szólj hozzá!

SJP szilveszter éjjele

Ez a Szilveszter éjjel biztosan bekerül a Guinness rekordok könyvébe: a Valentin nap rendezőjének új vígjátékában 22 A-listás színész szerepel: csupa olyan híresség, aki többnyire egyedül is sikerre visz egy filmet. A hollywoodi szuperválogatott egy New York-i szilveszter párhuzamosan zajló, egymást keresztező történeteit kelti életre ebben a romantikus vígjátékban – és mindennek a tetejébe, a film nem is került sokba.
Amikor Sarah Jessica Parker-t arról kérdezték, a közös ügy érdekében mennyire kis gázsival kellett beérnie, az örökifjú színésznő kinevette az újságírót.
– Milyen kis gázsiról beszél? – kérdezte. – Fizetni is hajlandó lettem volna, hogy benne legyek a Szilveszter éjjel-ben (New Year’s Eve, hazai bemutató: december). Ez a film New Yorkról szól, a kedvenc városomról, és aki fontos New Yorkban és New Yorknak, az mind benne van Robert De Niró-tól Jon Bon Jovi-ig. Nem akartam kimaradni belőle: úgy sírtam volna, mint az ikreim szoktak, ha nem kapok szerepet.
IC Press

Emile Hirsch moszkvai órái

Moszkvának vége. Egy új hollywoodi szuperprodukcióban, A legsötétebb óra (The Darkest Hour, hazai bemutató: december) című sci-fiben amerikai diákok éppen az orosz főváros örömeit élvezik, amikor földönkívüliek ismeretlen okból megtámadják, és pusztítatni kezdik a Földet. A filmet az teszi különlegessé, hogy mindezért egy helyi filmes: a Wanted-et és az Éjszakai őrség-et is jegyző Timur Bekmambetov felelős. Akinek, amerikai színészei szerint, igen különlegesek a módszerei.
– Amikor először beszéltünk a filmről, Timur úgy mutatkozott be: „én vagyok az orosz Peter Jackson”. Aztán elárulta, igazából kazah, és később, hogy ráérezzek, miről van szó, amikor vad moszkvai éjszakákról beszél, elvitt magával. Moszkva hatalmas város, de úgy tűnt, Timurt mindenki ismeri ott: bármelyik klubba vagy bárba mentünk be mindegyikben úgy üdvözölték, mint régi barátot. Én hajnalra már azt hittem, látom is a földönkívülieket, Timur meg vigyorgott, és úgy nézett ki, mint este hatkor. Moszkva valóban elképesztő hely, és ha a nézők csak a felét érezni fogják annak, amit én éltem át A legsötétebb óra rendezőjének oldalán, akkor elképesztő élményben lesz részük.
IC Press

Emmerich & Shakespeare

Roland Emmerich lerombolta már a Föld legnagyobb épületeit, a porba (pontosabban: a hóba) döntötte a New York-i szabadságszobrot, és pusztulásra ítélte Godzillát. Most műfajt vált, de a méretből nem enged. Nem kisebb nagyságnak támad neki, mint William Shakespeare-nek. Új filmje, az Anonymus (Anonymous, hazai bemutató: 2012. január) kosztümös thriller, melyben a német származású rendező arról a rég keringő, összeesküvés-elméletről fejti ki a véleményét, hogy valaki egész más írta a híres színműveket: és ennek kapcsán elvezeti a nézőt a 17. századi Anglia trónviszályai, udvari összeesküvései, árulásai és szerelmi csatározásai közé.
A rendező 1998-ban olvasta először John Orloff forgatókönyvét, és saját bevallása szerint addig semmit nem hallott sem a témáról, sem a korról. Azóta viszont beleásta magát a kérdésbe, sokat hozzáolvasott, és határozott véleménye van. Az első instrukció, amit a forgatókönyvírónak adott, ez volt: „ha már provokálunk, provokáljunk sokkal jobban.” És szerzőtársával nekilátott, hogy újraírja az angol történelmet.
– Shakespeare is sok mindent kitalált, amikor az V. Henriket írta – mondja a rendező, aki egyenesen büszke a történelemhamisításra. – Mi miért ne állíthatnánk egy ismert történelmi személyiségről, hogy a királynő szeretője volt, és hogy titokban gyerekük született? Ha lesznek nézők, akik meghökkennek, annál jobb.
IC Press

A Titanic új dimenziói

A legszerencsésebbek már a mélyére nézhettek a Titanic-nak. A hét elején James Cameron újságírók egy válogatott csapatának levetített néhány jelenetet a 2012 áprilisában 3D-ben bemutatásra kerülő világsikerű filmből.
Egyúttal azt is elmondta, hogy egyetlen kocka sem változik a filmben: maga a történet pont ugyanaz marad, mint az eredeti, mely azóta is a világ második legsikeresebb mozibemutatója. Ám az elmúlt bő egy évben 300 szakember dolgozott azon, hogy a film minden kockája igazi 3 dimenziós élményt nyújtson: ahhoz képest, hogy manapság sok film 3D-átalakítása hat hét alatt lezajlik, ez hatalmas energiabefektetés volt. A vetítésen a nézők megcsodálhatták a behajózást, a film talán leghíresebb jelenetét, amikor a két főszereplő egymást átölelve „repül” a hajóorrban – a beszámolók szerint ez máris lélegzetelállító vizuális élmény volt –, valamint a katasztrófa egyes részleteit.
– Nem felmelegítünk valami régit – jelentette ki a rendező –, mi is és a stúdió is úgy tekintünk a bemutatóra (mely egybeesik a Titanic katasztrófájának 100. évfordulójával), mint egy új nagy film új premierjére: és biztos vagyok benne, hogy azoknak is friss lesz az élmény, akik sokszor látták már.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr873301207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása