Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Közelebb a MERLiNben

2011.10.15. 12:21 koimbra Szólj hozzá!

Hamarosan bemutatásra kerül a Merlinben  Patrick Marber: Közelebb! /Closer című darabja Sopsits Árpád rendezésében. Érdekesség, hogy a színdarab igazán az azonos című film révén lett igazán ismert, és most Magyarországon először látható színpadon magyar nyelven olyan rendezőtől, aki otthonosan mozog a film és a színház világában egyaránt-

Az időpontok:

2011. október 20. csütörtök / 19.00
2011. november 6. vasárnap / 19.00
2011. november 16. szerda / 19.00

A történet középpontjában egy szerelmi négyszög áll. A szereplők: egy fiatal rebellis sztriptíztáncosnő, egy félénk, de nagyravágyó nekrológíró, egy középkorú hedonista bőrgyógyász, és egy, az érzelmeit ridegséggel leplező fotográfusnő. Négyük sorsa közel öt éven át összekapcsolódik, mindannyian elvesznek a vágyak labirintusában. Ha úgy tetszik, a Veszedelmes viszonyok ezredfordulós változatának jelenetei peregnek a nézők szemei előtt - a fő mozgatóerők azonban továbbra is a szex, a féltékenység és az árulás.

  A cselekmény Londonban játszódik, ahol a fotóművész, a sztriptíztáncosnő, az író és az orvos végzetszerűen megismerkedik. Folyton megcsalják egymást és őket is megcsalják. Ész nélkül rohannak vesztükbe, és csupán a kéj, a szabad, már-már állatias ösztönöktől hajtott vágyakat akarják átélni mindenáron, bárkit eldobva, bárkit fölszarvazva. A szerelem létszükséglet számukra, de csak akkor, ha nem kaphatják meg. Ha kéznél van, már nem izgalmas.

  A darab sikerének a titka, hogy Marber mesteri tudással keveri az angol önironikus humort a húsbavágó emberi drámával, s mindeközben nem kímél semmilyen tabutémát. A darab friss, nagyon mai, ugyanakkor meglehetősen groteszk. Igazi szórakozást nyújt a fiatal generációtól az idősebbekig, de sokszor fejbe vág és mélyen elgondolkoztat emberi milyenségünket illetően.

Fordította: Upor László
Díszlet: Sopsits Árpád
Jelmez: Sántha Borcsa
Filmbejátszás: Toepler Zoltán
Fotók: Révész Balázs
Asszisztens, mozgásrendező, koreográfus: Lisztóczky Hajnal
Producer: Érsek-Obádovics Mercédesz, Sopsits Árpád

Rendező: Sopsits Árpád

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr403304769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása