Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Újabb per Másnaposok 2 nyakába

2011.10.18. 12:11 koimbra 1 komment

A Warnert egyszerűen nem hagyják, hogy nyugodtan, mosolygós arccal számolják a Másnaposok folytatásából befolyt milliókat. Először egy tetoválóművész akasztott pert a stúdió nyakába, mondván, hogy nem lehet ám csak úgy felhasználni a Mike Tyson-féle tetoválást, majd Ed Helms dublőre  is a bíróságra fáradt, ő a forgatás alatt szenvedett agykárosodást (annál a jelenetnél történt a baj, amikor Helms karakterének ki kell hajolnia egy autó ablakán, de a gépjármű e közben összeütközik egy másik autóval).

Ezúttal Michael Alan Rubin perelt, mivel szerinte tőle a stúdió tőle lopta a Másnaposok 2 történetét.  A férfi 2007-ben egy japán nőt vett el, majd Thaiföldre utaztak nászútra, ahol érdekes szituációk történtek vele, majd Indiában találkozott egy bollywoodi producerrel, aki leszerződtette néhány produkcióba. Rubin úgy gondolta, hogy a nászútjából akár filmet is lehetne készíteni, ezért Mickey and Kirin címmel megírta a forgatókönyvet és egy másolatot elküldött az Amerikai Írók Céhének is. Később megdöbbenve értesült róla, hogy Másnaposok 2 története ugyanarról szól, mint ami vele estek meg. Ezért szerzői jog megsértése, személyiségi jogainak megsértése és rágalmazás miatt perelt.

A Bombák földjén kapcsán egy Irakot megjárt katona perelt, de a bíró a múlt héten elutasította a keresetet, amit Jeremiah Reynolds ügyvéd úgy nevezett, hogy ez egy hatalmas győzelem azoknak a filmeseknek, akik megtörtént esetekből merítenek inspirációt alkotásaikhoz.

Címkék: per miújság hangover

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr603311460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KatonaAndré 2011.10.18. 12:14:42

Kíváncsi leszek a Másnaposok per kimenetelére. Bár ezért a forgatókönyvért kár harcolni. Én inkább elbujdosnék szégyenemben. :)

Andor voltam
www.andoroscar.blogspot.com
süti beállítások módosítása