Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

The Flowers of War előzetes

2011.10.20. 21:28 FayeFaye 3 komment

Zhang Yimou azon ritka ázsiai filmkészítők közé tartozik, akinek sikerült igazán bevennie a nyugati miltiplexeket a látványos A hős és A repülő tőrök klánja filmekkel, és mellesleg az utolsó Olimpia lélegzetelállító nyitó és záró ceremóniái is az ő nevéhez fűződnek. Kína most az Oscar reményeit is a bevált rendezőre bízta. The Flowers of War 'igaz történeten' alapuló háborús drámát nevezik a legjobb idegennyelvű film kategóriában, és semmit sem bíznak a véletlenre: a film a valaha készült legdrágább kínai alkotás és Christian Bale játsza a főszerepet.

A film Yan Geling The 13 Women of Nanjing történelmi regényének adaptációja. A történet 1937-ben játszódik és a japán megszállók brutális vérengzése Nankingban adja az események hátterét. Bale John Haufmant alakítja, aki azért érkezik Nankingba, hogy eltemesse egy katedrális papját. A katedrálishoz egy leányiskola is tartozik, és John magára veszi a pap szerepét, hogy megvédje a gyerekeket a japán katonáktól. Ha Yimounak sikerül jól eltalálnia a hangnemet és az arányokat ez lehet a kínai Saving Private Ryan.

 

Címkék: trailer flowers of war

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr803318622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2011.10.20. 21:47:57

A hős nagy kedvenc, gondolom nem fog szűkölködni ez a film sem heroikus tettekben, viszont így a trailerben az effektek néhol elég gyengének tűnnek...

Atkakukac1989 2011.10.20. 22:18:14

Ha csak annyira lesz jó, mint a dél-koreai Harcosok szövetsége, akkor már megérte a belé fektetett pénzt.

A háborús alkotások meg amúgy is nagy kedvenceim, pedig gyűlölöm az erőszakot!

Sanosuke 2011.10.21. 20:25:45

azt hittem Bale is akciózni fog, de sajnos nem .
süti beállítások módosítása