Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 Schwarzenegger filmek

2011.11.04. 22:10 BeniMan 31 komment

Miután Arnold Schwarzenegger átadta másnak a kormányzói bársonyszéket, Arnie ismét filmezésre adta a fejét, elsőként az Expendables folytatására bólintott rá, majd a The Last Standben fog játszani és leszerződött a Black Sands akciófilmre is, amiben egy magányos fickót fog megformálni, akit felbőszít egy kegyetlen fegyvergyártó, ezért magánháborút kezdeményez ellene! Az akciófilmek koronázatlan királyának visszatérésére úgy gondoltam összeszedem az osztrák tölgy 10 legjobb filmjét! A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a 10 legjobb Schwarzenegger film? Melyik film/filmek maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni!

 

10. Menekülő ember

Ebben az 1987-es Stephen King adaptációban Schwarzenegger az elítélt Ben Richards kapitányt kelti életre, aki kap egy utolsó lehetőséget: szabad prédaként részt vehet a "Menekülő ember" című elő televíziós show-műsorban, ahol boldog-boldogtalan az ő bőrére vadászhat. Bár ez a szerepkör felér egy halálos ítélettel, Richards nem olyan fából lett faragva, hogy egy szó nélkül hagyná magát lemészárolni.

9. Ítéletnap

Schwarzival még az ördög sem packázhatott anno 1999-ben. Az osztrák izomember a sötétség urát is lenyomta. Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett exzsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titokzatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más, mint maga a Sátán.

8. Conan a Barbár

1982-ben kapta meg az első jelentős főszerepét az izomkolosszus. A filmből igazi klasszikus lett, Arnie pedig elindult az akciósztárok útján. A fiatal Conan családjára vérszomjas hordák támadnak és a kisfiú árván marad. Sorsa a rabszolgaság... Évekkel később a mészárlás egyetlen túlélője már felnőtt férfi: egy igazi izomkolosszus, aki végre szabadulhat a rabszolgaságból és útra kelhet bosszút állni szülei gyilkosán, a gonosz Doom-on!

7. Vörös Zsaru

Schwarzenegger  volt az első Hollywood –i színész aki a Vörös téren forgatott és az első aki egy amerikai filmben szimpatikus szovjet főhőst alakított a Vörös Zsaruban. Ivan Danko százados a moszkvai drogmaffiát készül leleplezni. A bűnözők vezérének, Viktor Rosta-nak öccsét egy akció során megöli a szovjet rendőr. Viktornak viszont sikerül elszöknie Chicagóba. Danko pedig vadászkopó módjára üldözi őt, mivel az ő társát a razzia során az orosz maffiózó ölte meg. Amerikában azonban már mások a szabályok.

6. Két tűz között

 

Schwarzenegger és Cameron együttműködéséből nemcsak a Terminátor sorozat született meg, hanem egy vérbeli akciófilm is. A kettős életet élő szuperügynök, miközben titkosszolgálati módszerek "kémleli" kísértésnek kitett feleségét, egyszemélyes hadseregként leszámol a világ gonoszaival. A neve Tasker, Harry Tasker. Hat nyelven beszél, és mind katonaként, mind tangótáncosként roppant hatékony.

5. Kommandó

A volt kaliforniai kormányzó egy egész hadsereget ölt meg a filmben, úgy hogy csak pár karcolást szedett össze. John Matrix ezredest lányával együtt elrabolják. Arra kényszerítik Matrix-et, hogy ölje meg Val Verde elnökét, különben Jenny meghal. Matrix-nek csupán tizenegy órája marad lánya megmentésére és ellenségei likvidálására.

4. Total Recall

Kétségkívül az egyik legokosabb, legötletesebb filmje az osztrák tölgynek. A XXI. században vagyunk. Doug Quaid-et olyan különleges eljárásnak vetik alá, amellyel a férfi emlékeit összekuszálják. Így akarják megakadályozni, hogy emlékezzen arra, amire nem kellene. Egy napon azonban Quaid mégis ráébred arra, hogy ki is ő valójában. Ez a felismerés arra készteti, hogy a Marsra utazzon és ott felvegye a harcot egy kíméletlen gengszterrel, aki romba döntötte életét.

3. Terminátor

A Terminátor szerepére eredetileg Lance Henriksent szemelte ki James Cameron. Schwarzenegger pedig Reese szerepét játszotta volna el. Végül azért döntöttek a jelenlegi szereposztás mellett, mert Schwarzenegger jelentős izomtömege félelmetesebbé tette őt. A filmtörténet egyik legnagyobb klasszikusa Schwarzeneggerből végleg szupersztárt csinált.

2. Predátor – A ragadozó

Rutinfeladatnak tűnik a kormány legújabb megbízása Dutch Schaefer őrnagy és sokat próbált elit kommandója számára. A kommandósok feladata a dél-amerikai dzsungelben lezuhant amerikai helikopter fölkutatása, az esetleges túlélők kimentése. A helyszínen azonban csak a roncsra és megcsonkított holttestekre akadnak… A filmet ma méltán tartjuk az akciófilmek egyik legnagyobbikának.

1. Terminátor 2. – Az ítélet napja

 

A Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre. S ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben. Cameron legnagyobb dobása egyértelműen az volt, hogy az első rész Halálosztóját átállította a jók oldalára. A végeredmény 519,8 millió dolláros bevétel, 4 Oscar, egy vitrinnyi egyéb díj és az örökre bebetonozott kultstátusz lett. 

Most TI jöttök!

 

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr723344859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atkakukac1989 2011.11.04. 22:17:11

Schwarzenegger az egyik legnagyobb akciósztár Stallone mellett. Eszméletlen nagy karrier, eszméletlen nagy filmek. Éljen sokáig az Osztrák Tölgy.

Nem tudom Hollywood képes lesz-e kitermelni a jövőben ilyen nagy neveket, és tényleg akciómozikba való sztárokat. Nem csak kirakatnyi szépfiút, akikből akcióhőst próbálnak faragni.

Rolee83 2011.11.04. 22:30:01

Jó cikk! Az első három helyezettel egyet értek, csak én a Ragadozót tenném az első helyre, mert nagyobb Predator fan vagyok, mint Terminator! Azt is mondhatnám, szerelmes vagyok a Predatorok-ba! :D Tehát ez nem Schwarcz-in múlik!

A Terminator 3 is jó volt szerintem!

A kaktusz Jack meg egész jó kis vígjáték volt, ott még milyen fiatal! :)

Az Ikrek meg az Ovizsaru is jó!

A 6. napon meg az Igazság ára nem volt nagy durranás.

A Junior szánalmas...a Batman&Robin nagyon béna...

Meg volt az a Télapós vígjátéka a címe nem ugrik be.

Más most hirtelen nem is jut eszembe, amiben főszereplő volt.

Chicagoi 2011.11.04. 23:01:04

Nálam a numero uno a Terminator 2, (persze csak A birodalom visszavág után :)).

@Rolee83:
"Meg volt az a Télapós vígjátéka a címe nem ugrik be." -> Hull a pelyhes :)
+ még a Az utolsó akcióhős és az Eraser, amit érdemes megemlíteni. :)

@BeniMan: Jó lett, csak a T2 trailere nem az igazi zene miatt :) -> www.youtube.com/watch?v=eajuMYNYtuY

Jason19 2011.11.04. 23:08:54

Teljesen egyetértek a listával. Nekem is ezek a kedvenceim Arnold-tól. Még három film van, amit szeretek, az Ikrek, Az utolsó akcióhős, és a Hatodik napon. Amikor gyerek voltam a Vörös Szonját is imádtam, de láttam felnőtt fejjel is, és már nem nyűgözött le annyira.

jikininki 2011.11.04. 23:23:36

nekem még a "piszkos alku" is tetszett

verhold 2011.11.05. 00:08:16

10. Ítéletnap - a később készült Swarchi filmek közül a legjobb, nyomasztó világvége mese.
9. Total Recall: Az emlékmás - őszintén szólva én sosem értettem teljesen ezt a filmet, de élveztem... lehet újra kéne nézni.
8. Két túsz között - néha picit blőd akciómóka, sokszor hihetetlen mutatványokkal, de full szórakoztató
7. Conan, a Pusztító - tény, hogy gyengébb, mint az első rész, de a listán a helye, hisz szeretjük a fantasy-t :)
6. Utolsó Akcióhős - még tinédzserként baromira tetszett, azóta ugyan másképp tekintek rá, de ha nem vesszük cseppet sem komolyan, teljesen rendben van.
5. Kommandó - hatalmas film, klassz nyögetekkel, igazi akció zúzda.
4. Predator - A ragadozó - alapmű, mely egyszerre teremtett meg egy mítosz-franchise-t, és emelte új szintre a kőkemény akcióhősök által uralt ipart.
3. Terminator: A halálosztó - a kedvencebbik franchise-om első része, bármikor újranézem, és több ötlet volt benne, mint a jelenkori akciófilmek összességében.
2. T2: Az ítélet napja - talán a legjobb Swarzchi-film is lehetne, ha nem lennék elfogult. Így nagyon szoros versenyben második ez az etalon remekmű, amiben nemcsak a Terminátor, hanem a főszereplője is visszatért - a csúcsra.
1. Conan, a barbár - hát, paraszthajszállal, de fantasy-őrültként ez a film viszi nálam a pálmát, lehengerlő zenéjének éppúgy köszönhetően, mint telitalálat karaktereinek (színészeinek), dinamikus akcióinak, és nem mellékesen a nagybetűs (bár nyilván egyszerű, mint a faék) meseszövésnek köszönhetően - akármikor nézem újra, ismét gyereknek érezhetem magam.... :)

Rolee83 2011.11.05. 00:23:18

@Chicagoi: Tényleg, Hull a pelyhes! :)
Az utolsó akcióhősre nem nagyon emlékszem, de az Eraser-Végképp eltörölni is jó kis akciófilm, még könyvben is elolvastam, mégsem jutott eszembe!

mr.roper 2011.11.05. 00:36:04

Szerintem az Utolsó Akcióhős az egyik legkevésbé szórakoztató filmje a Batman és Robin mellett, annál már a Végképp Eltörölni is szórakoztatóbb, a listával teljes mértékben egyetértek, és örvendek a hírnek miszerint Schwarzie újra megmutatja magát a rajongóknak(jó sok van belőlük asszem) tehát én nagyon drukkolok Neki!! :-))

bucbuc 2011.11.05. 01:32:01

A last action hero zseniális egyébként még.

bucbuc 2011.11.05. 01:33:36

@Chicagoi: na igen, elég komoly gyalázat betenni ezt a t2 trailert. Az eredetit kellett volna, koimbra...

BeniMan 2011.11.05. 01:51:39

@bucbuc: Az írás tőlem van! Lecserélem a videot amint normális gép közelébe kerülök. @verhold: Két tűz között! A két túsz között egy Eddy Murphy film. De amugy tetszetős lista.

game ower 2011.11.05. 07:50:36

Nekem az Igazság Nevében filmje tetszik!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.05. 08:30:32

T2, Predator, Menekülő Ember, Ikrek a favoritjaim tőle.
Mondjuk ebben a sorrendben is.

Sanosuke 2011.11.05. 09:00:56

ááááhh a legjobb filmje a Hercules new yorkban :D

L'Angelus 2011.11.05. 09:04:49

A Terminátor 2. nálam minden idők 11 legjobb filmje között van számontartva.

Sanosuke 2011.11.05. 09:05:51

@bucbuc: szerintem tök mindegy, aki szereti svarcit az már vagy 5-ször látta a T2-t :D

Sanosuke 2011.11.05. 09:07:46

én Robertot sajnálom hogy a T2 után nem kapot már nagy szerepeket.

pedig jó színész lehetett volna.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.05. 09:35:44

Én hiányolom Az utolsó akcióhőst, az nagyon hangulatos film. Én a Predatort nem tettem volna ennyire előre, engem szörnyen untatott. Viszont a T2 első helyével maximálisan egyetértek, filmtörténeti mérföldkő.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.05. 09:54:55

@L'Angelus: minden idők 11???

miért pont 11, miért nem 10 vagy 12??

A nép fia 2011.11.05. 10:01:50

Nem volt sokat az Expendables 2 forgatásán, ha már a héten egy másik film back stage fotói kerültek fel róla.

Amúgy a Terminátor 2 egyértelműen a legjobb filmje - de meg merem kockáztatni, hogy minden idők egyik LEGJOBB akciófilmje. Második a True Lies - egyszerűen megunhatatlan, hihetetlenül vicces és tele van akcióval. De a 10-es listán mindenképp ott a helye Az utolsó akcióhősnek is, ahol lényegében önmaga paródiája, de NAGYON JÓL csinálják!

BeniMan 2011.11.05. 11:03:34

@Chicagoi: @bucbuc: A videó kicserélve! :) @Sparrow: @A nép fia: Nem volt rossz Az utolsó akcióhős, de arról a filmről mindig egy Rém rendes család rész jut az eszembe. Marcyék bankja csődbe megy és kérdezi az elnök hogy mekkora a baj? Erre a válasz hogy támogattuk Az utolsó akcióhős című filmet. Erre öngyilkos lesz aki kérdezett.... No igen, sajna elég nagy bukta volt a film...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.05. 11:06:52

@BeniMan: az a rém rendes egy nagyon jó rész, mondjuk a rém rendesnek majd minden része nagyon jó rész. :D:D

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.05. 11:22:16

@BeniMan: Lehet, hogy bukta volt Az utolsó akcióhős, és nem azt mondom én sem, hogy korszakalkotó, de nagyon jól elszórakoztatott.

Sanosuke 2011.11.05. 13:12:59

ilyen top 10 lehetne Stallone, Van Damme, Cguck Norris, Jackie Chan , Jet Li filmekből is :D

Alex Mahone 2011.11.05. 14:48:40

Bár egy top10-et nehéz lenne összeállítani, nekem a Total Recall és a T2 tetszett a legjobban.

orion128 2011.11.05. 15:33:10

Kommanadó forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

L'Angelus 2011.11.05. 16:48:36

@doggfather:

Hát, csak mert a blogomon (filmi helyszínelők) eddig 11 filmre adtam 10/10-et.

little2 2011.11.05. 16:50:00

Tökéletes lista, még a helyezésekkel se nagyon tudnék vitába szállni.:D
Remélem, hogy az Expendedables 3-ban már főszereplőként esik ehymásnak Schwarzi és Sly és akkor azt is hozzá lehet adni a listához.

Az Eraser meg szerintem is jó filme még, plána ha a mai akciófilmekkel vetjük egybe. Sőt, én még a 6th day-el is elvagyok.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.11.06. 13:02:00

Elég nehéz összeválogatni egy Top 10-t Schwarzitól. A 80-as évek és úgy a 90-es évek eleje szinte hibátlan, de aztán valami félrement. Talán kiment a divatból?
Az Ítéletnap számomra csalódás, vártam Arnie visszatérését, de amit láttam az csak középszer volt.

BeniMan 2011.11.07. 09:03:34

@koimbra: Sajnos ezek akció orientált egy ember puszta ököllel kinyír egy hadsereget filmek kimentek a divatból valamikor a '90-es évek közepén. Schwarzi egyre kevésbé tudott olyan sikereket elérni mint anno úgyhogy inkább elment politizálni. A Feláldozhatók szerintem most azért lehet sikeres mert felnőtt egy generáció aki nem ezeken a filmeken szocializálodott (mint pl mi) és számukra ez itt az újdonság varázsa. A többiek pedig nosztalgiából nézik meg... Nem tudom h képes lesz e visszatérni Arnie, de nagyon kíváncsi vagyok rá...
süti beállítások módosítása