Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.11.17. 20:30 koimbra Szólj hozzá!

New Yorkban kezdődik a szilveszter!

 


Ha eddig kérdés lett volna, hogy jó-e New Yorkban élni, mától végleg egyértelmű a válasz: közzétették, hogy a helybeliek láthatják a világon először Garry Marshall új, Hollywood szinte minden sztárját felsorakoztató romantikus vígjátékát, a Valentin nap folytatását, a Szilveszter éjjel-t (New Years Eve, hazai bemutató: december 8.). Igaz, joguk is több van hozzá a világ más táján élőknél: az egész film New York híres helyszínein játszódik, egymást keresztező történetszálai mind a város utcáin, terein, híres épületeiben bonyolódnak: a film első forgatási napja 2010. december 31-én volt a Times Square-en, ahol a szilveszterező tömeg lelkesen statisztált.
A Robert De Niro által alapított nonprofit filmes intézmény, a Tribeca Film Institute szervezésében sorra kerülő jótékonysági gálapremierre a legendás Ziegfield Theatre-ben kerül sor, és a belépő a vetítést követő, a Hilton hotelbe szervezett partin való részvételre is jogosít. Aki a borsos jegyárat kifizeti, nemcsak elképesztő sztárcsapattal bulizhat együtt, de a jó ügyet is szolgálja: a Tribeca Filmfesztivált is szervező, oktató- és gyártóközpont működését. A megjelenő hírességek listáját még nem véglegesítették, de valószínűleg a vendégek között lesznek a film szereplői közül jó néhányan. Márpedig Garry Marshall kamerája előtt díszes társaság gyűlt össze, hogy New York-i szerelmi örömökről, csalódásokról, csalásokról és újrakezdésekről meséljen – többek közt Robert De Niro, Hilary Swank, Halle Berry, Michelle Pfeiffer Abigail Breslin, Sarah Jessica Parker, Katherine Heigl, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Sofia Vergara, Zac Efron, Chris "Ludacris" Bridges, Jon Bon Jovi és Lea Michele.
IC Press

Clooney Pittről

Három hónappal azután, hogy a rangos Telluridi és Torontói Filmfesztiválon elbűvölte a közönséget, a héten a New York-i és Los Angeles-i mozik műsorára is felkerül a Kerülőutak rendezője, Alexander Payne új filmje, az Utódok (The Descendants, hazai bemutató: 2012. február): ezért tartották most kedden a keserédes vígjáték Los Angeles-i premierjét a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theaterben.
És ha már George Clooney, a film főszereplője mikrofonvégre került, újságírók egyik legközelebbi barátjáról, Brad Pitt-ről is kérdezgették, aki az idén barátból ellenféllé válhat: a szakértők Clooneyt és Pénzcsinálók-beli (Moneyball, hazai bemutató: december 8.) szerepléséért Pittet tartják az idei színészi Oscar-díj legesélyesebbjeinek. De azért is kérdezgették sokat az egyik sztárt a másikról, mert néhány nappal ezelőtt Brad Pitt azt nyilatkozta, hogy körülbelül három évet ad még magának mint színésznek: azután nyugdíjba megy, mert „már más dolgok érdeklik”.
– Remélem, nem így lesz – mondta erre George Clooney. – Szeretnék még dolgozni vele. Nehezen tudom elképzelni, hogy abbahagyja. Végül is, most van a pályája csúcsán.
Amikor pedig arról érdeklődtek tőle, hogy ő maga gondol-e a visszavonulásra, az Utódok-ban új oldaláról bemutatkozó George Clooeny így válaszolt:
– Állandóan.
IC Press
Moszkvai vadság

A műfajok nem arra valók, hogy őrizzék őket: a műfajkeveredés mindig segít. Ebben hisznek A legsötétebb óra (The Darkest Hour, hazai bemutató: december 22.) alkotói, és filmjük így lett egyszerre sci-fi, thriller és akciófilm egy kis fantasyval fűszerezve. A történet szerint néhány amerikai fiatal éppen Moszkvában van, amikor űrlények támadják meg a Földet, és pusztítanak el válogatás nélkül mindenkit. Az amerikaiak az elnéptelenedett nagyváros üres utcáin próbálnak túljárni a sokáig láthatatlan idegenek eszén.
– Szerintem, ez a film igazából egy negyedik műfajnak köszönheti a hangulatát: a westernnek – nyilatkozta Emile Hirsch, a film egyik főszereplője. – Folyamatosan az lesz a néző érzése, hogy bármikor történhet bármi: az üres utcák, az óriási, néma terek a legrémisztőbbek. Tisztára, mint egy nagyon jól sikerült vadnyugati filmben. A helyszín meg legalább olyan lenyűgöző, mint a Sziklás hegység.
A stáb Moszkva legismertebb helyszínein forgatott: nemcsak a Vörös téren és a metróban, de a Tudományos Akadémián és a Moszkvai Nemzeti Könyvtárban – ez utóbbiba még soha, semmilyen filmes stábot nem eresztettek be, A legsötétebb óra alkotói voltak az elsők.
– Nekem Moszkva a vadnyugat: és imádtam revolverhőst játszani benne – mondta erre Emile Hirsch.
IC Press

Clint Eastwood bunyózik

Aki kamera előtt akar bunyózni, annak alaposan fel kell készülni a produkcióra, ha pedig Clint Eastwood a rendező, akkor még inkább érdemes tökéletes teljesítményt nyújtania. A mester legújabb filmje, az FBI alapítójáról és a cég titokzatos működéről szóló J. Edgar (hazai bemutató: 2012. március) forgatása során ezt tanulta meg a főszereplő Leonardo DiCaprio, akinek egy jelenet készítése során majd két méter magas partnerével, Armie Hammer-rel kellett volna összecsapnia.
A rendező azonban nem volt elégedett a teljesítményükkel.
– Egy régi kaszkadőr cimborájával nézte, ahogy próbálunk – mesélte utólag DiCaprio –, azután leállított, a helyiség közepére állította a kaszkadőrt, és azt mondta: „szerintem, inkább valahogy így kéne”: azzal nekiesett a pasasnak. Teljes erőbedobással verekedtek és ütötték egymást. Amikor a földre estek, ott folytatták. Azután Clint felállt, és csak ennyit tett hozzá: „Szóval, valami ilyesmi legyen.”
A 81 éves rendező és nála csak egy évvel idősebb kaszkadőr-vezetője, Buddy Van Horn bemutatója mindenkit lenyűgözött.
– Mostantól nem félek az öregedéstől – mondta Leonardo DiCaprio. – Clint bebizonyította, hogy lehetséges az örökké tartó fiatalság.
IC Press

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr463390753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása