Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Johansson filmet készít Capote első regényéből

2011.11.18. 12:58 koimbra 1 komment

Scarlett Johansson színésznőként szerzett elismeréseire most ne térjünk ki, rendezőként viszont még nem próbálta ki magát (leszámítva a These Vagabond Shoes rövidfilmet). Johansson bedobja magát a mélyvízbe, Truman Capote egyik regényéből, a Nyári átkelésből (Summer Crossing) készíthet filmet.

Capote 1943-ban látott hozzá a könyv megírásához, de többször elakadt, majd félretette és helyette belevágott a Más hangok, más szobák kisregényéhez. Később még többször is elővette, próbálkozott, szerette volna befejezni, de valahogy mégis kínkeservesen haladt vele. A kézirat végül eltűnt, a szerző sem találta, de 2004-ben a Sotheby's aukciós ház mégis rátalált Capote művére.

Történet (libri.hu): A regény, amely egy gazdag, fiatal New York-i lány és egy szegény zsidó fiú titkos szerelmét meséli el, részben irodalomtörténeti érdekesség, egy nagy író első nekifutása a nagy prózának (s gyakran megcsillan már benne a későbbi Capote varázslatos stílusa), és ugyanakkor remek olvasmány is. Capote ragyogó beleéléssel ábrázolja a gyerekkorból még éppen csak kilépett lány érzéseit, féktelen kalandvágyát, törékenységét, a titkos kapcsolat félelmeit, az osztálykülönbségből származó vonzásokat és taszításokat - egyszóval olyan különleges alakot teremt, aki egy későbbi, egészen felejthetetlen, sugárzóan erotikus regényhősének, az Álom luxuskivitelben Cily Hebrentschének csábító és zavarba ejtő előképe.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr583393915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2011.11.18. 14:52:35

Hajrá!
Scarlett szereti sokféle dologban kipróbálni magát - legutóbb például már meztelen fotói is megjelentek (igaz, állítólag a telefonjáról "lehackelt", privát képek voltak)... :D
Én színésznőként kedvelem, az első zenei albuma tetszett (a második már kevésbé), szóval abszolút bizalmat kap tőlem!
süti beállítások módosítása