Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Delpy rendezi a The Right Profile-t

2011.11.22. 11:31 koimbra 2 komment

Julie Delpy filmet készít a legendás Joe Strummerről, a The Clash angol punkbanda alapítótagjáról. A tervezet a The Right Profile címen fut, ami a csapat 1979-es London Calling albumán található egyik szám elnevezése.

Delpy nem mutatja be Strummer teljes életét, csupán egy bizonyos szakaszra, az 1982-es évre fókuszál. Ekkoriban jelent meg a The Clash újabb albuma, de még a Combat Rock boltokba kerülése előtt a tagok sokat vitatkoztak, Stummer pedig úgy döntött, hogy némi időre eltűnik a menedzsment és a nyilvánosság szeme elől, ekkor futotta le a párizsi maratont.

A színésznő nem jön zavarba, ha be kell állni a kamera másik oldalára, nem a The Right Profile lesz az első rendezése. Ő dirigálta le a 2 nap Párizsban (2 Days in Paris) és A grófnő (The Countess) filmeket, jelenleg a 2 Days in New York utómunkálataival van elfoglalva és állítólag írja a Mielőtt felkel a Nap harmadik részét.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr653403093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2011.11.22. 15:55:27

Julie Delpy-vel ugyan nem vagyok kibékülve, de a Clash-t nagyon szerettem anno, úgyhogy várom a filmet!
Egyébként Joe Strummernek volt egy kis, de emlékezetes filmszerepe Jim Jarmusch egyik filmjében :)

Szoltik 2011.11.22. 20:32:02

A Mielőtt felkel a Nap harmadik része? Örülünk.
süti beállítások módosítása