Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Három kiemelt program a magyarhangya szervezésében

2011.11.22. 19:58 koimbra Szólj hozzá!

november 25. péntek 19:00 Extázis 7től 7ig

Két legendás zenei témájú Extázis film vetítésével és a köré épített rendezvénnyel indul a Le Cool és magyarhnagya együttműködése. Mindkét film ritkán látható mozikban, így együtt egy rendezvénybe fűzve pedig talán még soha nem volt szélesvásznon élvezhető. Igazi Le Cool hangulatot kölcsönöz a filmek elkötelezett támogatója Jameson Whiskey néhány a jegyekhez járó welcome-drinkkel és frissitő koktéllal. Egyszerre érezhetitek át a Beat és az Elektronikus korszak zenei életérzését a Holy Rollerz és a Kéknyúl Hammond Band Trio interpretálásában. Ha a mindkét filmre szóló kombijegyet választod, nem csak spórolsz, hanem valóban 7-ig kitolhatod a péntek esti Extázisod, hiszen ingyen mehetsz be a Corvintető ez alkalomra külön létrehozott Extázis Rewind bulijára!
Program:
19:00 Bemelegítés a Holy Rollerz Dj-ivel és a Jameson-nal
19:30 Extázis 7-től 10-ig című film vetítése
21:00 Kéknyúl Hammond Band Trió élő koncertje + Jameson       
22:00 Extázis 10-től 7-ig című film vetítése
22:45-től a Holy Rollerz csapat alapozza meg a kombijegy tulajdonosok a 
Corvintető Extázis Rewind bulijára emelkedett hangulatát!
Ja és lesz tombola is!

Jegyárak:
Extázis 7-től 10-ig --- 800 Ft
Extázis 10-től 7-ig --- 400 Ft
Kombijegy mindkét filmre --- 1000 Ft (mely ingyenes belépésre jogosít a Corvintető péntek esti Extázis Rewind Special bulijára Palotaival)

És mivel két meg nem értett zenei korszakról szóló film kerül vászonra, a generációk közötti megértés elősegítése érdekében. Egy jót mosolyogni a Beat korszak akkor még kölyökképű, ma már nagy öregjeinek és velük a szüleink akkori kornak megfelelő táncán, valamint meghökkenni hogy a 90-es évek végén készült Palotai filmben felismerjük magunkat, vagy néhány közeli ismerősünket. Szóval aki igazoltan az egyik szülővel érkezik az 900 Ft-ért juthat a Kombijegyhez és természetesen a hozzá kötödő további előnyökhöz. Ha pedig még a Rewindra is elviszed az öregedet és erről fényképet is készítesz,különleges Le Cool - Jameson ajándékokat kaphatsz!
A rendezvény facebook eventje.


november 26. szombat 18:00  Vertigo és magyarhangya bemutatja: Az én Amerikám

Az én Amerikám, a Magyarországról Ausztráliába elszármazott magyar filmkészítő, Hegedüs Péter rendező munkája. Hegedüs Amerikához fűződő benyomásaiból, viszonyából kiindulva készített dokumentumfilmet Amerika hatásáról a világpolitikára és a világ lakosainak hétköznapjaira. Ennek keretében bejárja a fél világot, s Iránban, Kínában, Szomáliában kutatja, hogy az emberek életét, hétköznapjait hogyan határozza meg a világ egyetlen szuperhatalma. 

Hegedüs előbb a kormányzó Arnold Schwarzeneggerrel, majd a regnáló amerikai elnökkel, Barack Obamával szeretne találkozni, hogy eljuttassa neki a világ minden pontjáról összegyűjtött, s neki címzett videóüzeneteket.

Részlet a filmből: http://youtu.be/g_DCXXma_P0

Vetítés után a rendezővel beszélgetünk.

A vetítés facebook eventje.


december 6. kedd 19:00 Csernobil Öröksége: A Zóna - színes, magyar dokumentumfilm
Corvin Budapest Filmpalota - Kabos Gyula terem 

A Kitekinto.hu és az Azimuth Film 2011 áprilisában nagyszabású projektbe kezdett: a külpolitikai lap újságírói és az Azimuth Film operatőre kiutaztak Csernobilba a csernobili atomkatasztrófa 25 éves évfordulója apropóján. Az egyhetes kint tartózkodás során tizenkét interjú készült a katasztrófában érintett személyekkel – a csernobili likvidátorokkal. A kint töltött idő alatt az alkotók bejárták a csernobili zónát – azt a közel 30 km átmérőjű körzetet a Csernobili Atomerőmű körül, ahonnan 25 éve evakuálták az embereket, és amely mindmáig emberi lakhatásra alkalmatlan. Emellett meglátogatták magát a balesetet szenvedett atomerőművet és láthatták a kihalt atomvárost, Pripjatyot, és a helyette felépített új atomvárost, Szlavuticsot is.

Talán kevesen tudják azt, hogy mit jelent a Csernobili Zóna ma, 25 évvel a katasztrófa után. Mi található jelenleg is a Zónában, kik élnek és dolgoznak ma is ott nap mint nap. Kevesen tudják, hogy a Csernobili Atomerőmű a baleset után is működött még egészen 2000-ig, és 1992-ben egy újabb baleset is történt az egyes reaktorban. Csernobil városa ma is lakott – több mint 3 ezer ember lakik a sugárszennyezett városban, és több mint 4 ezer ember jár be a Csernobili Atomerőműbe minden reggel az újonnan felépített városból, Szlavuticsból. Méltatlanul kevesen tudnak Szlavuticsról – a városról, amely a semmiből épült fel alig másfél év alatt, hogy átköltöztessék az erőműtől 50 km-re lévő városba az atomerőmű teljes személyzetét, akik onnan folytatták a munkájukat.

A kiutazás utáni hónapokban a Kitekintőn egy cikksorozat született Csernobilról, majd egy nagyszabású munkába kezdett a stáb: a helyszínen készített felvételekből, az Ukrajnában beszerzett ritka, több mint 12 órányi archív anyagból, illetve a helyszíni interjúkból egy közel kétórás dokumentumfilm készült. Több mint öt hónapon át tartott a megfeszített munka a filmen, míg végül 2011 szeptemberére a film elkészült.

A vetítés ugyan nyilvános és a belépés ingyenes, de helyek csak korlátozott számban érhetőek el! Ingyenes, regisztrációs jegyet a csernobil@magyarhangya.hu címen lehet kérni.

A vetítés facebook eventje.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr423404180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása