Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2011.11.24. 21:48 koimbra 1 komment

Holmes okosabb bátyja

2012 nagyon jól kezdődik: Guy Ritchie legújabb filmje, a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték (Sherlock Holmes – A Game of Shadows, hazai bemutató:2012. január 5.) gyors akcóival, klipesen látványos összecsapásaival és a még azoknál is szellemesebb dialógusaival nagyon sok nézőt fog rabul ejteni. Az alkotók mindent el is követtek a siker érdekében: még Holmes okosabb bátyja is színre lép. A legendás Mycroft Holmest egy legendás színész-humorista, Stephen Fry játssza, akit jó néhányan csak így neveznek: a legviccesebb angol.

A Hugh Laurie oldalán tévéhumoristaként indult, újság-, regény- és színdarabíró, színész számos jótékonysági ügy nagylelkű támogatója. A rangos Sherlock Holmes Appreciation Society (Holmes-rajongók társasága) legfiatalabb tagja volt, az egyébként anyai ágon magyar származású színész, aki a Cambridge-i Egyetemen tanult irodalmat, néhány hónapot börtönben töltött hitelkártya-csalásért, 30 éves kora előtt milliomos lett egy musical-szövegkönyvnek köszönhetően… és most eljátssza az Egyesült Királyság büszkesége, Sherlock Holmes titokzatos, zseniális és víg kedélyű bátyját – egy titkokkal teli, zseniális és víg kedélyű filmben.
IC Press

Fincher, a mániákus

David Fincher rendezőt a mániákusok érdeklik, legyen szó sorozatgyilkosról, mint a Hetedik-ben vagy a Facebook feltalálójáról, mint a Social Network – A közösségi háló-ban. Valószínűleg azért, mert ő maga is megszállott kicsit.

– Amikor Fincher felkért, azt mondta: örülnék, ha játszanál a filmben, de szenvedni fogsz – mesélte újságíróknak a legújabb Fincher-rendezésben, A tetovált lány-ban (The Girl with the Dragon Tattoo, hazai bemutató: január 19.) fontos szerepet alakító Stellan Skarsgård. – És nem túlzott: még a legegyszerűbb mozdulatot is vagy negyvenszer vettük fel, és ő egy pillanatra sem engedélyezte, hogy lazítsak egy kicsit.

A tetovált, csontsovány nyomozónőt, Lisbeth Salandert alakító Rooney Mara is hasonló élményekről számolt be.

– Az egyik jelenetben pizzát kellett ennem. Egymilliószor felvettük különböző kameraállásokból ugyanazt a harapást. A végére vagy 20 egész pizzát meg kellett ennem. Fincher nem ismer könyörületet. Ha cigizős jelenetet is kellett volna forgatnom, valószínűleg már nem élnék.
IC Press

Beckinsale bőrruhája

A vámpírok visszatérnek, és a nyomukban érkeznek a vérfarkasok. Elkészült az Underworld-sorozat újabb darabja, az Underworld 4. – Az ébredés (Underworld – Awakening, hazai bemutató: január 26.) és a rajongók nagy megelégedésére a főszerepet ismét Kate Beckinsale alakítja, aki az előző folytatásból kimaradt. A színésznő újra viselni fogja a sorozat védjegyévé vált testhezálló fekete bőrruhát.

– Az igazat megvallva, nem gondoltam, hogy alkalmunk lesz még egy vámpírkaland elkészítésére – nyilatkozta az Oxfordban végzett színésznő –, hiszen eredetileg trilógiát terveztünk.

Selena, a vámpírhercegnő bőrruhája sok éven át a színésznő gardróbszobájában lógott. Sőt, nem csak lógott.

– Már biztos voltam benne, hogy filmezésre sosem fogom többet használni – vallotta be Kate Beckinsale –, úgyhogy az egyik Halloweenkor felvettem. Kicsit átalakítottam, hogy senki ne ismerje fel, mit viselek: egy másik jelmez alapja lett. És a férjemnek is megígértem, hogy a születésnapján ez fogom viselni.

Len Wiseman producer születésnapi meglepetése talán kútba esett, de a műfaj rajongói megkapják a maguk ajándékát: a harcos vámpírnő 3D-ben tér vissza, és újfajta lények ellen fog harcolni – természetesen talpig fekete bőrben.
IC Press

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr853409533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr.roper 2011.11.25. 02:25:28

Fry mint Mycroft?nem erőltették meg magukat túlságosan az álomgyár prominensei kreativitás terén.:-) Fry vicces, de szerintem totál nem illik Downey jr "ámerikásan"lezser Holmes-a mellé...
süti beállítások módosítása