Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ford lehet a Végjáték egyik főszereplője

2011.11.30. 10:46 koimbra Szólj hozzá!

Több, mint egy éve jelentették be, hogy Gavin Hood, a Wolverine és a Tsotsi rendezője vezényelheti le Orson Scott Card regényének, a Végjátéknak (Ender's Game) a filmváltozatát. Asa Butterfield az elmúlt hetekben lépett a fedélzetre, a producerek ezt követően Viggo Mortensent győzködték, hogy vállalja el Hyrum Graff ezredes szerepét, de nem sikerült megegyezni vele. Ezért más színészek ajtaján kopogtattak, köztük van Harrison Ford is. Mivel más neveket nem említették valószínű, hogy Fordot érdekelné a film.

A könyv tartalma: Egy Földön kívüli űrbázison szigorúan titkos és zárt körülmények között "nevelik" azokat a tehetséges gyerekeket, akiket a szüleiktől és testvéreiktől elszakítva tökéletes katonákká akarnak kiképezni, hogy majd bevethessék őket az idegenek ellen. A katonaiskola a gyerekek játékszenvedélyét egyre inkább a könyörtelen és kegyetlen harci játékok felé irányítja, s Ender Wiggin csak akkor döbben rá eszköz voltára, amikor már két fiatal társát is meggyilkoltatták vele. Card lélektanilag is kitűnően ábrázolt szituációkban vetíti elénk az emberi kegyetlenség és manipuláció ördögien kitervezett stációit, a kamasz- és gyermeklélek művészi igényű megjelenítése pedig messze túlmutat a sci-fi műfaji határain is. A kötet 1987-ben kapta meg a legnagyobb nemzetközi elismerést jelentő Hugo- és Nebula-díjat. (moly.hu)

Címkék: miújság könyvből film enders game

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr93425294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása