Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A legjobb forgatókönyv Európai Filmdíját nyerte a Srác a biciklivel!

2011.12.05. 12:07 koimbra 1 komment

Sajtóhír: 2011.12.05. A szombat esti Európai Filmdíj-átadáson a Dardenne-testvérek filmje, a magyarországi mozikban szeptember óta látható Srác a biciklivel a legjobb forgatókönyv díjával távozott.

A Srác a biciklivel esélyes volt a legjobb európai film, a legjobb rendezés (Jean-Pierre és Luc Dardenne), a legjobb női főszereplő (Cécile de France) és a legjobb forgatókönyv (Jean-Pierre és Luc Dardenne) kategóriákban, melyek közül utóbbi díjat nyerte el. A 2.500 tagot számláló Európa Filmakadémia díjátadójára december 3-án, Berlinben került sor.

A belga Dardenne-testvérek az elmúlt másfél évtizedben az európai művészfilm egyik legjelentősebb alkotóivá váltak. Filmjeik elsőként Cannes-ban mutatkoznak be, ahonnan mindig díjjal távoznak. A Rosetta (Arany Pálma), A fiú (az Ökumenikus Zsűri díja), A gyermek (Arany Pálma) és a Lorna csendje (legjobb forgatókönyv) után legújabb alkotásuk, a Srác a biciklivel a Zsűri Nagydíját érdemelte ki. Dardennék erőssége, hogy különös érzékenységgel ábrázolnak perifériára szorult gyermek- vagy tinisorsokat.

A Srác a biciklivel még szerepel a hazai mozik műsorán, Budapesten a héten az Urániában tekintheti meg a közönség. Magyarországon moziban forgalmazza a Mozinet Kft.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr283438694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.05. 22:31:43

Ma este néztem meg, és tényleg fantasztikus. Nagyon életszagú, ajánlom mindenkinek!
süti beállítások módosítása