Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Írják a H.H Holmes-ról szóló forgatókönyvet

2011.12.17. 17:04 koimbra 2 komment

9 évvel ezelőtt Tom Cruise kacérkodott a gondolattal, hogy maga fogja megformálni H.H. Holmes-t, a hírhedt sorozatgyilkost. Meg is szerezte a The Devil in the White City regény jogait, ám később az Appian Way-hez, Leonardo DiCaprio produkciós cégéhez kerültek a megfilmesítési jogok, DiCaprio nem csak producerként lépett be a tervezet mögé, hanem a főszerepet is eljátszotta volna. Ez idáig semmi kézzel fogható dolog nem történt, de végre hozzáláttak a forgatókönyvhöz. Graham Moore (a képen) hegyezheti ceruzáját, róla nem sokat hallhattunk eddig, ő vetette papírra a The Imitation Game-et, amiről ódákat zengtek és a Warner mélyen a zsebébe nyúlt, hogy megszerezze a forgatókönyvet.

H.H. Holmesnak orvosi végzettsége volt, majd 1883-ban a Chicagoban megrendezett világkiállítás alkalmával egy hotelt nyitott meg, ahova ügyes rábeszélő képességének  és vonzerejének hála több fiatal hölgyet elvitt, itt megkínozta és megölte őket. Az épület fel volt szerelve boncteremmel és krematóriummal, a csontvázakat pedig kipreparálta és eladta. Végül a Pinkerton nyomozóiroda segítségével kapták el, úgy vélték, hogy minimum 27 gyilkosság szárad a lelkén, egyes találgatások szerint előfordulhat, hogy akár 200 emberrel is végzett. Holmes-t végül felakasztották és saját kérésére testét egy több tonnás betontömbbe temették el (bővebben a wikipedián)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr773471186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drex 2011.12.18. 11:00:02

Nem akarok okoskodni,de szerintem tévedtél 100 évet,és 1883 lesz a helyes dátum :)
A film egyébként várós.

vrango 2011.12.19. 07:42:14

Hű, ez aztán kemény történet (bárányok hallgatnak-szintű)!
Holmes szerepére szerintem kipróbálhatnák Nic Cage-t... (legalábbis a wikis eredeti fotóhoz hasonlítana (jobban, mint Cruise, vagy Leo), ráadásul ő még úgysem játszott ilyen kaliberű rosszfiút:P)
süti beállítások módosítása