Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Prometheus előzetes

2011.12.22. 19:36 koimbra 33 komment

 

Az ezredforduló után merült fel egy újabb Alien film gondolata, James Cameron kezdett dolgozni a történeten, aki egy eredettörténetben gondolkodott. Vajon honnan jöttek az Alienek? Miután a Fox bejelentette az AvP-t Cameron leállt a tervezgetéssel, úgy érezte, hogy a savas vérű éjfekete úrszörny és a high-tech kütyükkel felszerelt ragadozó összeeresztése ki fog nyírni a franchise-t. Ekkoriban Ridley Scott és Sigourney Weaver is összedugta a fejét, Scott ugyanis már korábban kijelentette, hogy itt lenne az ideje helyes irányba terelni az Alien szériát, felmerült az is, hogy a Földön játszódna a cselekmény, majd elmorfondíroztak azon, hogy a Nyolcadik utas: a Halálban látott „space jockey” figurájával kellene kezdeni valamit.

A második AvP-t követő lincshangulat lecsengése után a Fox bejelentette, hogy külön utakon folytatja a két szörny és az Alien előzményfilm fedélzetére Scott hivatalosan is fellépdelt. A space jockey űrlény faja állhatott volna a középpontban, a készítőket megihlette Erich von Daniken könyvei, így jött képbe, hogy az emberiség eredete (honnan származunk?) is helyet kaphatna a produkcióban. Carl Erik Rinsch reklámfilmest ültették a rendezői székbe, de a stúdiónak nem tetszett ez a lépés, megmondták, hogy vagy Scott fog dirigálni a forgatáson vagy senki más. Nem érik be azzal, hogy producerként veszi ki a részét a műből, aki végül kötélnek állt. "A film eléggé kemény és igazán ocsmány lesz, ez a hold sötét oldala. Istenekről és mérnökökről lesz szó. A világűr mérnökeiről. Vajon az alienek biológiai fegyvernek készültek? Vagy azért jöttek létre, hogy letaroljanak egy bolygót?" - mondta a rendező.

Kiderült, hogy egy két részes előzményfilmre számíthatunk, Jon Spaihts után Damon Lindelof vetette rá magát a forgatókönyvre. Lindelof szeme előtt az első Alien film lebegett, ami nem csak félelmetes és izgalmas volt, de nem lehetett tudni, hogy ki marad életben a végére, mindenki számára nagy meglepetés volt, mikor már csak Ripley maradt talpon. Később volt egy kis vita a besorolás (R vs Pg13) és a költségvetés körül, de a rendező és a stúdió sikeresen közös nevezőre jutott.

Majd jött az info, hogy a film valamennyire kötődik az Alien franchise-hoz, ugyanabban a világban játszódik, de ezeket a lényeket nem fogjuk látni, legalábbis úgy hírlik, hogy a Prometheus első részében nem bukkannak fel. Ugyanakkor a film egyik főszereplője, Michael Fassbender egy interjúban azt mondta, hogy a produkciónak igenis sok köze lesz az alienekhez. Szóval azt vizsgálják, hogy az emberiség miképp került a Földre és az alienek háttértörténetét is megkapjuk. Ami arra enged következtetni, hogy kifejlesztik őket, aztán...elszabadul.

A szereplőkről: Noomi Rapace játssza Elizabeth Shaw-t, aki régész és tudós (Gemma Arterton, Carey Mulligan és Abbie Cornish is pályázott), nem éppen harcos típus, de a sors úgy hozza, hogy tudós énje háttérbe szorul. Fassbender egy android lesz, ő a Szárnyas fejvadászt nézve készült fel a szerepre. Idris Elba Janek kapitányt kelti életre, Guy Pearce alakítja Stannisont, Charlize Theron pedig egy szexi, de felettébb kemény, parancsoláshoz szokott nőt játszik és állítólag ő lesz a céges ember.

 

Címkék: trailer alien prequel scifielőzetes prometheus

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr323480658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Profi túlélőcsomag 2011.12.23. 17:43:53

   Kiszámíthatatlanság ellen Kalmopyrin helyett, Rambó-kés túlélő megoldások az üzletben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szativolution 2011.12.22. 19:56:38

A cím megjelenése, a Space Jockey feltűnése egy mp-re, az ezerszer látott hajó eldőlése, váááááá! Akarom, MOST! :D

Chicagoi 2011.12.22. 20:20:53

ez bruttális lesz :)

gisss 2011.12.22. 20:47:28

Eddig le se esett számomra hogy dupla részes lesz. De jó :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.22. 21:07:49

@tunderninja: Az Alien négyben csalódtak az emberek, a két AvP után meg szépen kiábrándultak. A Predators is hiába kapott korrekt kritikákat meg véleményeket, ettől még nem termelt iszonyat sokat. Ráadásul a Prometheus nem 40 misiből készül. Már csak az a kérdés, hogy egy csúnya égés esetén rámehet erre Scott karrierje?

Yesname 2011.12.22. 21:17:41

Én már azt httem a film minősége miatt félsz a buktától :)
Amúgy az Alien fan base elég nagy, híre lesz ezerrel és az emberek nem olyan ostobák, mint sokszor gondoljuk:
tisztában vannak vele, hogy az Alien 4, AvP nem azok voltak, amire vártak. Régóta szeretnének hasonlóan színvonalas, nyomasztó, rejtélyes történetet látni az Alien univerzumban, mint az Alien.
Tetézve azzal, hogy a film történet érdekes, nagy meglepetést ki lehet hozni belőle, ráadásul több dologra fény derülhet melyek az Alien óta birizgálják az agysejtjeit az Alien kedvelőknek, nem tartok annyira a buktától.
3D-ben azért csak el mennek megnézni az emberek. Utóbbi időben amőgy is ha jól tuzdom, újfent visszatérnek a mozikba a nézők a torrentezés helyett/mellett.

Chicagoi 2011.12.22. 21:53:16

@koimbra: Ennél a filmnél kizárt a bukta.
(Tehetsz ide egy könyvjelzőt! :))

countrypecos 2011.12.22. 22:06:35

Ez nem lesz bukta. Szerintem is ki vannak éhezve egy f*sza kis Alien filmre az emberek. Ez a trailer pedig qrva jó lett!!! Nem mutat meg semmit, de mégis. Mint egy jó nő! :)

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2011.12.22. 23:23:49

Azt gondolom, így kell egy előzetest tálalni. Figyelemfelkeltő. Kívánom, hogy bejöjjön a készítőknek, de leginkább nekünk nézőknek.

kung - fúj (törölt) 2011.12.23. 08:03:25

A sok csalódás után ez az általam legjobban várt film,a többi premier ehhez képest eltörpül!

HGeeks · http://horrorgeeks.blogspot.com/ 2011.12.23. 08:50:34

Remélem, azért mindenre nem adnak magyarázatot, hanem hagynak filózni a film után is. A 79-es filmben is azt csíptem a legjobban, hogy afféle balladai homály fedte honnan is jöttek az idegenek, a tojások, az űrhajó és a Space Jockey.
Szerintem a Prometheus lesz az az űrhajó, amit az első részben Kane és társai megtalálnak.
Kiváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle. A színészek jók (Guy Pearce-nek külön örülök), jó rendező, magas költségvetés, és érdekesnek tűnő történet.
ENnyire még egy film bemutatóját se vártam legalább, ha az elmúlt 10 évet veszem alapul.

jikininki 2011.12.23. 09:13:20

@koimbra: szerintem a felemásra sikerült avp-k után sokkal nagyobbat fog ez szólni.
nagyon nagyon remélem tényleg, hogy ilyen lesz a film mint amit a teaser sugall, és tiszteletben tartja az első rész szabályait.

guy pearce-t látta valaki az előzetesben?
giger tényleg bedolgozott?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.12.23. 09:42:18

nem lesznek előzetes elvárásaim, kíváncsi vagyok rá, és kész.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.23. 10:04:45

@jikininki: Scott maga csengetett be Gigerhez, hogy meggyőzze a filmhez.

Na mi újság, Wagner úr? 2011.12.23. 10:40:32

nagyon várom, jöhetne mielőbb!

VV Handras 2011.12.23. 12:43:36

@koimbra:
a film nem az alapján lesz csalódás/bukás, hogy az AVP meg az Alien 4 bukás volt. Ezt a XX-XXI. századi "kommersz" mozitörténelemben a Batman újkori folytatása is bizonyítja - hát mennyire egy elcseszett sorozattá vált a denevéres ember sorozata George Clooney-stól, Jim Carrey-stől és mégis...
Ahogy elnéztem, nagyon komoly, a témától nem távol álló színészgárdát sikerült beszervezni, külön örülök Charlize Theronnak, Fassbendernek meg Guy Pearce-nek. (olyan kifejezett "úrkarakterek" :) )

Szerintem azonban mégis csalódás lesz azoknak, akik a jól megírt, érdekes beharangozó történet (kapcsolatteremtés a kvázi-teremtőinkkel, az Alienek eredete stb...) miatt ülnek majd be a filmre.
Mert úgy néz ki, hogy nem lesz itt sem (élő) Space Jockey, sem Alien, hanem megint csak egy hatalmas teaser lesz a film a sorozat következő darabjához.

Már ebből a trailerből látni lehet, hogy körülbelül milyen elemekkel fog operálni a film (Space Jockey tetem (!), elcsépelt akciójelenet és 'JAJJ MIT TALÁLTUNK, NÉZZÉTEK, MI LEHET EZ' elemek), amik az első részben még nagyon izgalmasak voltak, de hogy több mint 30! évvel ezután is csak ilyennel állnak elő...
Ne legyen igazam és több derüljön ki a filmből...

Buchek8 2011.12.23. 12:50:05

Ilyen egy jó előzetes. De hogy a filmtől mit várjak azt nem tudom, annyi biztos, hogy várom :)

pvissza 2011.12.23. 13:51:34

lehet jó film lesz, csak nem alien film, hanem egy ahhoz kapcsolód sci-fi-horror. azt kalap kabát...
aki alient vár az meg várhat még egy ideig...
gondoltam lesz folytatás

Sanosuke 2011.12.23. 15:15:28

@VV Handras: guy pearce milyen batman lenne :D

exilis 2011.12.23. 15:18:35

Nekem tökmindegy hogy kapcsolódik -e az Alien univerzumhoz vagy nem, a lényeg hogy Ridley Scott ismét scifit rendez. Ezért lesz siker. Mint amikor Cameron csinál akármit - a neve garancia a minőségre.

Árkádia 2011.12.23. 15:26:03

En mar nagyon vaaarom! En is felek, hogy elszurjak, de bizom Scott-ban!!!

bbbarniii 2011.12.23. 20:50:59

A Prometheus felirat faszén kitakarja a fél képernyőt. :B

Szerintem pár résztől eltekintve ritka erőltetett egy előzetes ez. Erre megérte várni. Esküszöm, még az első filmnek is faszántosabb trailert dobtak össze anno 32 éve.

vrango 2011.12.23. 23:13:58

@HGeeks: Én meg azt gondolom, hogy a görög Prométeuszra akar utalni a cím, aki ugye belekotnyeleskedett az istenek dolgába (hogy a májevő keselyűről ne is beszéljünk:D)... Ennélfogva az EMBERI űrhajó lesz inkább a Promi.

Amúgy a trailer inkább idegesítő volt számomra, mert marhára nem mond semmit, viszont még baromi messze van a még a film bemutatója:P
Mindenesetre a kedvemet visszahozta a Prometheushoz:D

Shyllard 2011.12.24. 10:49:13

Hát az már biztos, hogy a jövő év messze erősebb lesz filmes szempontból, mint a 2011-es.

Cucuminator 2011.12.24. 11:42:23

@totorohun: Cameron neve garancia a minőségre. :D
Jó vicc. :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.24. 12:16:27

@Cucuminator: Mondj egy olyan filmet amelyre nem lehet ráfogni, hogy minőségi. A történetet és a cselekményt most hagyjuk, mert ez hozzáállás kérdése, de Cameron minden alkotását profin kivitelezve készítette el. Jó, a Piranha 2 nem számít.D

Cucuminator 2011.12.24. 12:41:22

@koimbra: Miért hagyjuk, ha egy filmben az a lényeg? Nekem az nem minőség ha eladják a Pocahontast újra kék óriásokkal akik hajUSB-vel dugják az állatokat. Egy filmben nem a (csak) a technika a lényeg, az csak egy eszköz amivel "jobban" eljut hozzánk a történet. A másik "kiváló" filmje a Titanic. Gondolom itt a blogon a remekmű megtekintése után mindenkinek potyogtak a krokodilkönnyei. A Terminátorok (1-2) jók voltak, de szégyenemre az Aliens-t nem láttam (nem volt időm/kedvem).

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.12.24. 12:46:45

@Cucuminator: Szerintem Cameron a Piranha második részén kívül élvezhető, szórakoztató alkotásokat készített. Én sem értem az Avatar gigantikus sikerét, de az sem volt rossz, sőt, én élveztem.

Mese92 2011.12.25. 09:21:56

Várós. Egy előzetesből keveset lehet leszűrni, de szerintem megragadta az előző franchise hangulatát és ez a fő.
süti beállítások módosítása