Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Nagy siker a Suszter!

2012.01.03. 20:03 koimbra Szólj hozzá!

Sajtóhír: Az angliai bemutató után az USA-ban és Lengyerországban is hangos sikerrel fut a Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című Oscar-gyanús alkotás. Időközben elkészült a film magyar szinkronja is. A John le Carré Árulás című világhírű regénye alapján készült thriller szereplőinek magyar hangját olyan neves színművészek kölcsönzik majd, mint Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza,Tordy Géza, Szilágyi Tibor, Csankó Zoltán, László Zsolt és Gyabronka József. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült alkotás január 26-án kerül a mozikba szinkronizált és feliratos változatben egyaránt.

Elsőként az Egyesült Királyságban mutatták be tavaly szeptemberben a Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Taylor, Soldier, Spy) című szuperprodukciót, mely a toplista élén nyitott és hetekig vezette azt, a magyar piachoz némiképp hasonló Lengyelországban pedig a bemutató után négy héttel a Suszter még mindig a toplista hatodik helyén áll. Az USÁ-t is meghódította John le Carré világhírű, Árulás című bestsellerének filmadaptációja. A december 9-i premier után a Király beszédéhez hasonló forgalmazási stratégiát alkalmaztak, azaz az első héten négy kópiával indították, amit aztán a kimagaslóan jó nézettségi eredmények miatt hétről-hétre emelnek. A negyedik héten már ötvenhét kópián játszották a Susztert, tizennéggyel többen, mint annak idején a Király beszédét.

Időközben elkészült a Suszter magyar szinkronja is. A részben Budapesten forgatott filmben feltűnik Kálloy Molnár Péter, Mucsi Zoltán és Csuja Imre is. A többi szereplő magyar hangját többek között olyan neves színművészek kölcsönzik majd, mint Molnár Piroska, Hegedűs D. Géza,Tordy Géza, Szilágyi Tibor, Csankó Zoltán, László Zsolt és Gyabronka József.

A Suszter, szabó, baka, kém-et a Working Title gondozásában a svéd Tomas Alfredson rendezte, akinek előző filmje, a kultikussá vált Engedj be! volt. A forgatókönyvet Bridget O'Connor és Peter Straughan (Kecskebűvölők, Mrs. Ratcliffe forradalma, 66) csapata készítette. A Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült film a hidegháború idején játszódik.

Az Oscar-gyanús alkotás az AGA Média és a Ristretto Distribution közös forgalmazásában 2012. január 26-ától 20 kópiával fut majd a hazai mozikban, szinkronizált és feliratos változatben egyaránt.

Címkék: miújság könyvből film tinker tailor soldier spy

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr783517407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása