Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kimberly Peirce rendezi a Carrie remake-et

2012.01.04. 22:39 koimbra 3 komment

Az MGM a Screen Gemsszel karöltve tette közzé pár hónappal ezelőtt, hogy elkészítik a Carrie remake-jét. Stephen King regényéből Brian De Palma vezényelt le egy filmadaptációt még 1976-ban. A szerző úgy reagált a hírre, hogy abszolút felesleges, úgy véli, hogy a 76-os verzió még jobb is lett, mint maga a könyv, de ha David Cronenberg vagy David Lynch ülne a rendezői székben, akkor támogatná az új változatot.

A fejesek Kimberly Peirce-t szerződtették le a rendezői teendők ellátására, a hölgy dirigálta A fiúk nem sírnak (Boys Don't Cry) és  A sereg nem enged (Stop-Loss) műveket. A forgatókönyv Roberto Aguirre-Sacasa színdarab-szkript-és képregényíró tollából származik, állítólag a film sokkal inkább King könyvére támaszkodik, mint De Palma művére.

A könyvről (wikipedia): A Chamberlain városkájában játszódó történet főhőse a tizenhat éves Carrie White, akit bigott katolikus körülmények között nevel édesanyja. Ráadásul külseje és visszafogott viselkedése következtében diáktársai is folyamatosan csúfolják. Carrie azonban messze nem átlagos lány, hiszen természetfeletti képességgel, az úgynevezett telekinézissel rendelkezik. A feszültség pedig az állandó gúnyolódások hatására fokozatosan nő benne, míg végül szabadjára engedi a benne rejtőző hatalmas erőt.
A Carrie volt az a regény, amely Stephen King számára meghozta az áttörést 1974-ben. A könyv hatalmas sikerének köszönhetően a továbbiakban főállású íróként tudott tevékenykedni. Ezt pedig nagy részben feleségének, Tabithának köszönheti, hiszen King számos interjúban rendszeresen emlékeztet arra: ő maga elégedetlen volt a félkész regénnyel, ezért kidobta a szemétbe a még el nem készült kéziratot, amelyet felesége megtalált, kihalászott és elolvasott. Tabitha annyira ígéretesnek tartotta a regényt, hogy ezt követően folytatásra biztatta a férjét.

Címkék: remake miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr233520442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shiver23 2012.01.04. 22:43:24

Koimbra te aztán dobálod az újabbnál újabb híreket, így kell ezt csinálni :-D. Látom az új évben sem veszítettél az erődből ;-).

Frederico 2012.01.04. 23:52:24

A 76-os változatnak is volt egy feldolgozása asszem a 2000-es évek közepén)nem vagyok biztos), az eléggé B kategóriásra sikeredett ellentétben. Nekem nagyon tetszett az 76-os változat, igaz, el tudtam volna képzelni több akciót is(igaz, sajnos a regényt nem olvastam). Ennek ellenére szívesen megnéznék egy újabb feldolgozást akció dúsabban!:)

Blaine 2012.01.05. 20:31:41

Asszem tényleg volt már egy remake de annak volt még egy folytatása is.Hát nem tudom van-e olyan jó a Carrie,hogy negyedszerre is film legyen belőle az első elég jó volt(a végén azért nem kicsit ilyedtem meg) a remake már inkább középszerű.Remélem itt nem lesz belőle emo vagy ilyesmi
süti beállítások módosítása