Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Trilógia a World War Z-ből?

2012.01.04. 11:51 koimbra 5 komment

A World War Z minden idők legköltségesebb zombifilmje lesz, Marc Forster rendező 125 millió dollárból forgathatta le a produkciót. Brad Pitt, az alkotás főszereplője a Los Angeles Times-nak mondta el, hogy a Paramount és a direktor már összedugták a fejüket, egy lehetséges trilógiáról diskurálnak, mivel egy jól jövedelmező franchise lebeg a szemük előtt.

Most még nem ismeretes, hogy a Paramount miképp bővíteni az alapanyagot, illetve gyakorlatilag csak annyit tudni, hogy folytatást szeretne. Persze mindebből csak akkor lesz valami, ha a film sikeres lesz. Elég kevés zombis mű született, amely gigantikus eredményeket produkált volna.

Az alapanyag, azaz a regény tartalma: A zombiháború kis híján elpusztította az emberiséget. Az ENSZ háborús vizsgálóbizottságának munkatársaként Max Brooks találkozott a győzelem kulcsfiguráival. A világszervezet hivatalos jelentésébe végül csak statisztikai adatok kerülhettek, Brooks azonban úgy döntött, hogy a túlélők elé tárja mindazt, ami a jelentésből kimaradt. Az interjúkötetből megismerhetjük Kuang Csingsu doktort, aki megvizsgálja a nulladik beteget, és találkozhatunk Paul Redekerrel, az Oránia-terv atyjával is. A zombiháború veteránjai, az apokalipszis haszonélvezői és elszenvedői is nyilatkoznak a kilátástalannak tűnő harcról, a kormányok ballépéseiről, az emberi gyávaságról, ostobaságról, és a derengő fényről az alagút végén. E személyes hangvételű beszélgetések hű képet festenek a járvány borzalmas történetéről, pontosan dokumentálják a társadalmi és politikai változásokat, mégis megmarad bennük a legfontosabb: az emberi tényező. Brooks természetesen tisztában van vele, hogy a leírtak talán túlságosan felkavarják egyes olvasóit, de vállalja a kockázatot, mert úgy véli, nem rejtőzhetünk zsibbasztó statisztikák mögé. Mindenkinek tudnia kell, milyen volt valójában a zombiháború. (libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film sequel world war z

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr963518837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2012.01.04. 12:10:32

Ha ebből a könyvből sem sikerül jó filme(ke)t csinálni, akkor tényleg semmiből...
A World War Z ugyanis elképesztő mű, magasan a legjobb zombis cucc, amit valaha olvastam/láttam. Beleértve a Walking Dead képregényt is.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.01.04. 12:28:31

Hm... tehát akkor... Nem ilyen fojtatásos lesz hanem mind 3 könyv más szemszögből mutatja be az eseményeket?

Teszem azt 1 Brad a civil, 2 Mit csinál hadsereg? 3 meg mit csinál Chuck Norris? Kicsit nehéz elképzelni szóval nem tudom örüljek vagy szomorkodjak rajta. Mindenesetre nehéz elképzelni így elsőre...

Max úgy tudnám elképzelni hogy ilyen Gyűrűk ura szerűen véget ér valami jó résznél aztán fojtatódik tovább a következő filmben. De hogy 3 teljes értékű film lesz belőle az elsőre fura...

Dean6 2012.01.04. 12:45:48

Valahogy annyira kétlem,hogy nagy siker lesz. Egy trilógia szerintem unalmas lenne,legyen inkább 1... :S

kung - fúj (törölt) 2012.01.04. 15:34:55

Remélem lesz olyan jó mint a Walking Dead sorozat.:-)

Dean6 2012.01.04. 15:47:03

Annál minden csak jobb lehet :)
süti beállítások módosítása