Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Clooney rendezi a The Monuments Men-t

2012.01.08. 19:02 koimbra 3 komment

George Clooney újabb rendezése, az Ides of March a díjszezon egyik favoritja, Clooney máris kinézte magának a következő projektet, amelyet ő dirigálhatna le. Robert M. Edsel könyvének, a The Monuments Mennek készíti el a filmváltozatát, a forgatókönyvbe is besegít, illetve belebújik az egyik főszereplő bőrébe.

A történet szerint a II. világháború idején a nácik a Führer parancsára keresték és kutatták a legértékesebb, leghíresebb művészeti értékeket, tárgyakat, festményeket, amelyeket aztán katalogizáltak. Némelyeket megsemmisítettek, másokat megkíméltek. Az angolok és az amerikaiak egy múzeumigazgatókból, kurátorokból, történészekből álló különleges egységet hoztak létre, a Monuments Mennek nevezett csapat az ellenséges vonalak mögött próbálta megmenteni a különféle értékeket.

Clooney ezúttal nagyobb költségvetésből dolgozhat, egyelőre még nem szerződtettek senkit a filmre, de akár az Ocean's Eleven csapatának máris szólhatnának.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1003529329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.01.08. 20:28:37

Nem tűnik túl fantáziadúsnak. Tucatkalandfilm még lehet belőle.

vrango 2012.01.09. 07:50:17

Jaj, ne!
Ez a sztori elsőre érdekesnek tűnik, de jobban belegondolva, nem is tudom, mi lenne a jobb: a mesés, kalandos megközelítés, amelyben egy csapatra való Indy, tarisznyájában összetekert Mona Lisákkal aprítaná a fritzeket, vagy egy realista dráma, ahol a tisztességben megőszült művészettörténész professzorok és professzorasszonyok szenvedélyes vitáit látnánk egy füstös tárgyalóteremben, és a film végére nagy nehezen eldöntenék, hogy a willendorfi vénusz (upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Venus_von_Willendorf_01.jpg) is megmentendő műalkotás, a Vámos Rousseau Önarcképével (upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Rousseau09.jpg) együtt - ám az operatív tervek kidolgozására már nem maradna idő, mert közben a Reichstagra kitűzték a szovjet lobogót... :D

Dean6 2012.01.09. 13:55:29

A történet tök jó, hozzák össze az Ocean's bandát és menni fog :)
süti beállítások módosítása