Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.01.12. 20:20 koimbra Szólj hozzá!

A sármos kalóz

Hugh Grant nagyon büszke. Méghozzá az új filmjére, a Kalózok! – A kétballábas banda (Pirates! – The Band of Misfits, hazai bemutató: április) című, digitálisan animált vígjátékra, melyben az angolos humorú komédia főszereplőjének, a kalózhajó kapitányának kölcsönzi hangját.
Ahogy Anglia legismertebb színésze mondja:
– Ez a film kivételes lehetőség volt számomra: tényleg színészkednem kellett.
Az biztos, hogy Grant ezúttal nem a szokásos figurát hozza.
– Amikor az Aardman stúdióban megmutatták a figuratervet, rettentően megijedtem – ismerte el az 51 éves, vagy két éve szabadságon lévő színész. – A kapitány nagydarab, széles vállú, dússzakállú fickó. Nem értettem, miért nekem kéne eljátszanom. Azt hittem, összekevertek valakivel, de hamar kiderült, hogy a filmbeli kalózoknak sosem sikerül semmi. Ez a film a kudarc ünneplése; nagyon angol és meglehetősen idétlen. Úgyhogy végül megpróbáltam kiszorítani magamból egy kis színészetet. A rendező megfosztott a szokásos művészi eszközeimtől, nem dadoghattam és „őőő”-zhettem. Több rokonom is akadt, aki nem hitte el, hogy az én hangom hallatszik a filmben. És erre nagyon büszke vagyok. 
A Kalózok!-ban a mindig minden tervével megfeneklő kapitány dacol az esélyekkel, és megpróbálja elnyerni Az év kalóza-díjat. Hugh Grant társa volt a szinkronstúdióban Jeremy Piven és Salma Hayek is.
IC Press

Pókember szerelmes

Gwen Stacynek és Peter Parkernek egymásra kell találnia, ezt minden Pókember-rajongó tudja és elvárja. Azt azonban A csodálatos pókember (The Amazing Spider-man, hazai bemutató: július) stábja sem gondolta volna, hogy extraköltségvetésű, különösen látványos és izgalmas filmjükben ez duplán is megtörténik. A film két fiatal színésze, Andrew Garfield és Emma Stone forgatókönyv nélkül is összejöttek: a pletykák már a múlt júniusban elindultak, de az érintettek sokáig tagadtak. Még azt is sikerült elkerülniük, hogy a nyáron elszabaduló világhírre készülő, mindenütt nyomukban járó fotósok bizalmas kettesben kapják őket lencsevégre.
A múlt szombaton New Yorkban azonban szerencsések voltak a pletykavadászok: Pókember és filmbeli szerelme együtt vásároltak, majd együtt ültek be Chelsea-ben egy étterembe – és közben el sem engedték egymás kezét, sőt, még egy nyilvános csókot is megengedtek maguknak. Jó is, ha szívesen töltik egymás táraságában az időt, hiszen az új pókember-filmnek még legalább két folytatása készül majd velük. Semmi kétség: ők a következő évek nagy sztárpárosa… filmen és az életben egyaránt.
IC Press

Tetovált – és nem fél a hidegtől

Daniel Craig nem hazudik: nála a keménység nem csak látszat. Igazán komoly fából faragták. Amikor kb. két évvel ezelőtt a producerek felvetették, hogy A tetovált lány (The Girl With the Dragon Tattoo, hazai bemutató: január 19.) forgatására az egyszerűség kedvéért esetleg Angliában vagy az Egyesült Államokban kerüljön sor, ő volt az egyik, aki a stábból ragaszkodott ahhoz, hogy a nőkre vadászó titokzatos sorozatgyilkos után kutató újságíró és cyberpunk történetét az eredeti helyszíneken, télen filmezzék le. A filmesek végül Svédországban és Norvégiában dolgoztak a legtöbbet, és még az Északi-sarkkör közelében is rögzítettek néhány jelenetet.
– Ez így volt jó – jelentette ki határozottan A tetovált lány főhőse. – Ennek a hideglelős filmnek része, hogy forgatás közben mi is dideregtünk, majd lefagyott a lábujjunk, az orrunk, és utáltunk minden szabadban töltött percet. Pedig abból nem volt kevés. A forgatás 10. órájában már nagyon könnyű volt azonosulnunk a történet kemény, pesszimista, sötét hangulatával. Nem is értem, hogy a svédek hogy maradnak ilyen mosolygósak.
IC Press

A Warner Bros. ismét rekordot döntött

A Warner Bros. Pictures 2011-ben újabb rekordot állított fel. Ez a filmstúdió az első, amely három egymást követő évben is összesen több mint 4 milliárd dollár bevétellel büszkélkedhet. A csillagászati összeg az észak-amerikai és a világ mozijaiban együtt jött össze. A stúdió filmjeire csak az Egyesült Államokban 1,83 milliárd dollárért vettek jegyet: ez már a 11. egymást követő év, amikor a Warner Bros. egymilliárd dollár fölötti amerikai bevételt ünnepelhetett. Még egy rekord: más stúdiónak még sosem sikerült három egymást követő évben 1,8 milliárd dollár fölé kerülni az amerikai bevételi listán.
A Warner nemzetközi forgalmazást felügyelő részlege eddig 14 alkalommal tudott több mint 1 milliárd dollár hozni az anyavállalatnak, ebből négyszer (beleértve 2011-t) a 2 milliárdot is meghaladta a bevétel. A tavalyi 2,87 milliárd dolláros év egyebek között az európai pénztári eredmények bajnokává is tette a WB-t.
A Harry Potter-saga befejező filmje az egész világon összesen több mint 1,33 milliárd dollár jegybevételt hozott, és ezzel a tavalyi év legsikeresebb és minden idők harmadik legsikeresebb filmje az összesített világranglistán. De a stúdió számtalan más nagy filmet juttatott még a mozikba. Köztük volt a Másnaposok 2. része (586 millió dollár bevétel), a Förtelmes főnökök (215 millió dollár), a Végső állomás 5. (164 millió dollár), az Őrült, dilis, szerelem. (148 millió dollár) és a Fertőzés (141 millió dollár). A sor természetesen nem ért véget: nemrégen mutatták be a stúdió következő megasikerét, a Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték-ot, melyben Robert Downey Jr. és Jude Law ravaszul egyesíti a kosztümös gengszterfilmet a vígjátékkal: Guy Ritchie rendezésére eddig 286 millió dollárért vettek jegyet az egész világon, de számos nagy mozis országban még hátra van a bemutató.
A stúdió vezetői úgy kalkulálnak, hogy a 2012-es év sem lesz rosszabb az előzőnél, sőt, könnyen lehet, hogy új rekord születik majd. Hiszen idén mutatják be A titánok haragját, Tim Burton új filmjét a
Dark Shadows-t (munkacím), a Tom Cruise, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin főszereplésével készült Rock of Ages-t (minkacím), és 2012 nagy favoritját, A sötét lovag – Felemelkedés-t, melyben Cristopher Nolan lezárja saját Batman-trilógiáját.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr273541076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása