Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.01.19. 20:59 koimbra 1 komment

Clooney ünnepel

A díjakat nem lehet megszokni. George Clooney-t többször jelölték már Godlen Globe-díjra különféle kategóriákban, a 90-es években háromszor a Vészhelyzet-ért, azóta főleg filmekben nyújtott teljesítményéért, és a Sziriana-ért a Golden Globe után át is vehette az Oscar-díjat. A Hollywoodba akkreditált filmes újságírók szövetségének elismerése, melyre mindenki úgy tekint mint az Oscar-díj elnyerésének legbiztosabb előrejelzésére, még mindig hatalmas esemény egy színész életében.
Clooney – akit a vasárnap, a Beverly Hilton hotelben tartott díjátadóról tudósítók egyhangúan az este sztárjának neveznek – Alexander Payne új keserédes vígjátéka, az Utódok (Descendants, hazai bemutató: február 16.) főszerepéért vehette át a díjat. Amikor barátnője, Stacy Keibler oldalán megérkezett a gálára, még azt nyilatkozta „valószínűleg én leszek az esete nagy vesztese, igazából a haverok kedvéért vagyok itt.”, ám miután átvette a díjat (és rendezője a legjobb filmnek járó díjat is átvehette az Utódók-ért), már egészen másképp nyilatkozott.
– Amikor kiderült, hogy enyém a díj, megfogadtam, hogy egy ideig nem iszom alkoholt. – jelentette be az aranyszobor átvételének másnapján Clooney. –Új életet kezdek, és egyúttal a májamnak is adok egy kis pihenőidőt…
IC Press

Az erő képei

Az erő krónikája (Chronicle, hazai bemutató: március 1.) nemcsak egy film. Egy új generáció és egy egészen új szellem is érkezik vele Hollywoodba. A szuperképességekre szert tevő három átlagos középiskolás egyre veszélyesebbé váló kalandjait bemutató történet önmagában is friss és különleges, de a bemutatót kísérő események is példa nélküliek: tele vannak ötlettel, energiával, fiatalsággal – valamint bárki részt vehet bennük: közösségi alapúak és interaktívak.
A filmet forgalmazó Twentieth Century Fox stúdió vezetői felkértek néhány világhírű művészt, hogy feleljenek Az erő krónikája alapkérdésére: “te mit mernél megtenni?” És a hivatásos alkotók mellett a rajongók is megadhatják a maguk válaszát saját műfajukban, legyen az festés, rajz, fénykép vagy akármi más…
Így most bárki világhírű lehet a saját plakáttervével: aki a chronicle.tumblr@gmail.com címre elküldi terveit, az hamarosan az egész világról látogatott http://whatareyoucapableof.tumblr.com/ honlapon találhatja a művét, ahol Szkopjétől Chicagóig a világ legnevesebb képregény-rajzolói, illusztrátorai, fotósai mutatják meg, hogy szerintük mit tenne néhány kamasz, ha bármire képes. Az alkotók között van Marko Manev, Matt Ferguson, Fernando Reza, Keron Grant és Ed McGowan is. A műfaj legjava. És aki talál magában erőt hozzá, az most melléjük kerülhet.
IC Press
Utazás a bakik földjére

Egy nagy költségvetésű film premierje előtti időszak a színészeknek legalább olyan fárasztó, komoly munka, mint maga a forgatás. Kontinenseken keresztül, tévéinterjúkon és fogadásokon vágják át magukat, nagyvárosok díszpremierjein vesznek részt és mindig, hiba nélkül mosolyognak mindenkire – amíg lehet. De Vanessa Hudgens-ba nemrég benn szorult a szó. A High School Musical ifjú sztárjának legújabb produkciója az Utazás a rejtélyes szigetre (Journey 2 the Mysterious Island, hazai bemutató: február 23.), melyben Dwayne Johnson, Michael Caine, Luis Guzmán partnere… és ráadásul ott van Josh Hutcherson, akivel Vanessa e film forgatásán jött össze, ám a szerelem véget ért, mielőtt a kész film a mozikba juthatott volna.
Vanessa Hudgens és Josh Hutcherson a napokban ellátogatott az egyik legnagyobb ausztrál tévécsatorna reggeli műsorába, ahol a műsorvezető úgy látszik nem tudta azt, amit az egész világ hallott már: így élő adásban az iránt érdeklődött nagy lelkesedéssel a fiataloktól, hogy mióta járnak együtt, és milyen a szerelem…
A kérdés elhangzása után néhány másodperc döbbent csend következett, majd a színészek nevetni kezdtek, és felvilágosították a tévést, hogy már jó ideje „csak barátok”. A műsorvezető erre legalább olyan zavarba jött, mint egy perccel korábban a riportalanyai, és persze magyarázkodni próbált, mindhiába.
IC Press

Perszeusz győzhetetlen?

Perszeusz visszatér. Sam Worthington – aki az Avatar-ban játszott szerepe óta a legnagyobb világsztárok közé tartozik – ismét karddal az oldalán küzd a mitológiai szörnyek ellen A titánok haragja (Wrath of the Titans, hazai bemutató: március) című filmben. A színész a felvételek szünetében találkozott néhány újságíróval, és beavatta őket munkamódszerébe: a legnagyobb filmet is egy egészen kis történetként képzeli el.
– A titánok haragja óriási költségvetésű látványmozi, de tulajdonképp egy pasasról szól, aki rosszban van az apjával, pedig már neki is van egy fia – magyarázta. – És az apja összevész a saját testvéreivel is. A családi konfliktus az alap. Persze, ebből még Bergman-film is lehetne, de mi behozunk a képbe egy csomó szörnyet és speciális effektust: az eredmény egy szuperjó mozi lesz. De attól én még az eredeti, kis történetet játszom el. Úgyis nagyon szeretem azokat a filmeket, amikben a főhős is kap néhány nagy ütést. Hiába játszom félistent, az emberi felemet alaposan kiosztják néhányszor A titánok haragjá-ban.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr783591450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2012.01.20. 11:24:35

Szép és jó, amit Worthington mondott, de attól nem lesz a film olyan, ha csak képzeletben éli meg.
Remélem is, hogy kap pár maflást, attól csak hitelesebb lesz.
süti beállítások módosítása