Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Roberts és Baldwin a The Normal Heart filmváltozatában

2012.01.21. 16:38 koimbra Szólj hozzá!

Ryan Murphy, a Glee, a Kés/Alatt és az American Horror Story sorozatok atyja filmre viszi a Tony-díjas The Normal Heart színdarabot, a részben önéletrajzi ihletésű történetet Larry Kramer írta, aki egyben a forgatókönyvet is maga vetette papírra. A főbb szerepekre Julia Roberts, Alec Baldwin, Matt Boomer és Mark Ruffalo szerződött le. a

Roberts egy kerekesszékhez kötött orvost formál meg, azon doktorok egyikét, aki komolyan veszi az AIDS-et.  Baldwin egy ügyvédet kelt életre, aki elég nehezen tudja elfogadni, hogy testvére a másik nemet kedveli. Bomer pedig egy meleg újságíró lesz, ő lesz Baldwin testvérének, Ruffalonak a barátja.

Kramer színdarabjáról (a sciencecafferől) az 1981-1984 közti időszakban játszódik New Yorkban, ahol a főhős, a zsidó származású író és LMBT aktivista, Ned Weeks (Joey Mantello) egy olyan szervezet létrehozásán fáradozik, amely felhívná a figyelmet az egyre terjedő, akkor még névtelen gyilkos kórra, a HIV-vírusra és az AIDS-re. Ned orvosa és személyes jóbarátja, Dr. Emma Brookner (Ellen Barkin) segítségével megkezdi a kezdetben kilátástalannak tűnő harcot a tudatlanság, a homofóbia, a gyilkos kórnál is kártékonyabb emberi korlátoltság ellen. Dr. Brookner kormányzati támogatást kér a szervezetük munkájához, a vírus kutatásához, a megelőzéshez és a felvilágosításhoz, de mindenütt falakba ütközik. A politikai thrillerként meghatározott Normal Heart egyben szívszorító szerelmi történet is. Ned és a New York Times újságírójának, Felix Turnernek (John Benjamin Hickey) megható, minden problémán átívelő, de a legvégső, kivédhetetlen akadályon, a Halálon győzedelmeskedni nem tudó szerelmét sokan megkönnyezték már a Broadway nézőterén.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr863629828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása