Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.01.27. 17:20 koimbra Szólj hozzá!

Beckinsale fegyverben

A világ a vámpírokra éhes. Az Underworld új – 3D-ban pörgő – része, Az ébredés (Underworld: Awakening, hazai bemutató: január 26.) a múlt héten került az amerikai mozikba, és nem egyszerűen a toplista első helyére került, hanem minden korábbi előrejelzést meghazudtoló sikert is aratott: csupán egy hét alatt több mint 25 millió dollár bevételt hozott – 5 millióval előzte meg saját előző részét, a 2009-es A vérfarkasok lázadásá-t. A nagy siker jelentős részét a 3D és az IMAX mozik aratták le: az IMAX-lánc egymaga 3,8 milliót kaszált, a bevételek 59%-a pedig az ezúttal különösen látványos 3D-s formátum vetítésein gyűlt össze.
Az alkotók természetesen sikerre számítottak, de a nézők lelkesedésének mértéke mindenkit meglepett. Főleg a sorozat főszereplőjét, a harcos vámpírnőt alakító Kate Beckinsale-t.
– A balta kiakasztott – vallotta be nemrégiben a színésznő. – Sokáig tiltakoztam az ellen, hogy egy nagy bárddal kelljen verekednem, biztos voltam benne, hogy az hiteltelen lesz a kezemben. A tűzfegyverekkel rendben vagyok, részemről jöhet bármilyen géppisztoly, és az Underworld-filmekben szokásos pisztolyaimmal magabiztosan bánok, de most kést és bárdot is kellett használnom. Örülök, hogy végül rábeszéltek, és hogy nem nekem lett igazam. 
IC Press

Az Utódok 5 Oscarra jelölve!

Alexander Payne-nek aranyból van a keze. Az ötvenéves rendező nem készített sok filmet, de mindegyik Oscart vagy jelölést hozott. A Kerülőutak megírásáért ő átvehette a díjat, de a legnagyobb filmes elismerésre jelölték két színészét, Thomas Haden Church-öt és Virginia Madsen-t is, a Schmidt története Jack Nicholson-nak és Kathy Bates-nek jelentett Oscar-jelölést, legújabb filmje az Utódók (Descendants, hazai bemutató: február 16.) pedig 5 kategóriában is a jelöltek közé került. George Clooney végre főszereplőként is reménykedhet az Oscar-díjban, de a Hawaiin játszódó keserédes vígjáték a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv és a legjobb vágás Oscarját is átveheti talán a február 26-i gálán.
A film sikerének híre Olaszországban érte a rendezőt, éppen a Cinecittá-ban, a Róma melletti legendás filmgyárban járt, méghozzá az 5-ös stúdió, Fellini egykori munkahelye előtt érték utol a fotósok. Payne a meghatott és ünnepélyes köszönőszavak után külön köszöntötte állandó munkatársát, Kevin Tent vágót.
– Amiatt örülök talán a legjobban, hogy őt is jelölték – nyilatkozta Alexander Payne. – Tényleg nagyon megérdemli az Oscart.
Ezzel a film főszereplője, George Clooney is egyetért, de persze nem bírta ki vicc nélkül.
– Mi három hónapot töltöttünk Hawaiin az Utódok kedvéért, Kevin körülbelül ugyannyit üldögélt egy ablaktalan, lesötétített vágószobában ugyanezért: az Oscar-jelölést talán vigaszdíjnak szánták.
IC Press

Salma Hayek: kalóz és lovag

Az angol kalózok mindig szerették volna betörni Franciaországban. Egyiküknek most sikerült is – igaz, ő mexikói származású. Salma Hayek következő nagy dobása a Kalózok – A kétballábas banda (Pirates! A Band of Misfits, hazai bemutató: május) lesz; az animációt angol humorral vegyítő filmben ő alakítja Fullánk Lizt, hét tenger legcsinosabb és legveszedelmesebb kalózát – akinek nemcsak a hangját adja: az animátorok róla mintázták a figurát. Kalózokhoz ágyúk is illenek: Hayek partnerének, a rettenthetetlenül balek kalózkapitánynak a két év filmezési szünet után visszatérő Hugh Grant, az angol humor nagyágyúja adja a hangját.
Salma Hayek az elmúlt hetet Párizsban töltötte férje, a milliomos francia üzletember, Francois-Henri Pinault oldalán, és nyilvános megjelenésein viselt elképesztő ruhakölteményei minden alkalommal felkerültek a helyi újságok címlapjaira: Salma egy rohammal elfoglalta Párizst – de a java még hátra van. Fullánk Liz hamarosan megkapja a francia becsületrendet, és attól kezdve már hivatalosan is lovagnak nevezheti magát – szárazon és a hét tengeren egyaránt.
IC Press

Rém hangosan és irtó szerencsésen

Mit nyerhet az ember egy tévés vetélkedőn? Például egy Oscar-díjra jelölt film főszerepét. Az eddig három filmjéért (a Billy Elliot-ért, Az órák-ért és A felolvasó-ért) is rendezői Oscarra jelölt Stephen Daldry új filmje, a Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud and Incredibely Close, hazai bemutató március 8.) kétszeresen is az Oscar-esélyesek exkluzív klubjába került: a legjobb film és hála Max von Sidow-nak a legjobb mellékszereplő kategóriájában.
De a legnagyobb győztesnek egy 14 éves fiú, Thomas Horn érzi magát. A film minden egyes kockáján szerepel, Tom Hanks és Sandra Bullock a partnere, és úgy választották ki a különösen nehéz munkára, hogy semmilyen előzetes színészi tapasztalattal nem rendelkezett. A rendező a Mindent vagy semmit ifjúsági változatában látta meg Thomast, aki éppen 31 000 dollárt és egy alaszkai családi utazást zsebelt be. Addigra már több mint 3000 fiút próbáltak ki a Rém hangosan és irtó közel főszerepére, és ő egyikkel sem volt elégedett. A San Franciscó-i általános iskolás hamarosan New Yorkban találta magát egy meghallgatáson, és nem sokkal később el is kezdődött a fél évig tartó forgatás.
A filmben az apját a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban elvesztő fiú egy különleges feladat nyomában bejárja New Yorkot és érdekes emberekkel ismerkedik meg.
– Forgatás közben is rengeteg különleges emberrel ismerkedtem meg – mondta erről az újdonsült sztár. – De ők mind a stáb tagjai voltak.
IC Press

Címkék: hírlevél miújság intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr53907399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása