Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Zalman King, a Vad Orchideák alkotója

2012.02.04. 13:06 koimbra 7 komment

 

Újabb filmest gyűrt maga alá a rák, Zalman King élvezhető erotikus produkciók készítőjeként szerzett hírnevet, 69 éves korában hunyt el. Charlie Sheen a következőképp búcsúzott a rendezőtől facebook oldalán: „A világ ma szegényebb lett egy ragyogó és nemes lélekkel. Zalman King, akit jó barátomnak mondhatom immáron 40 éve, elvesztette a rákkal vívott csatáját. Egészen a keserű végkifejletig úgy küzdött, mint egy tengerészgyalogos. Rebegjünk el egy imát csodálatos feleségének Patnek és csodálatos lányainak. Isten veled, drága barátom . C”

Mielőtt King kipróbálta volna magát rendezőként, a a 60-as években tévésorozatokban játszott. Védjegyévé váltak az erotikus tartalommal megtoldott művek. 1986-ban producerként és íróként jegyezte a Kilenc és ½ hét filmet, amiben Mickey Rourke és Kim Basinger pislogott szerelmesen egymásra és természetesen ruháiktól is megváltak (bár állítólag Basinger testdublőrt használt) 1988-ban tette le az asztalára a Vágyak találkozását, itt már Sherilyn Fenn meztelenkedhetett és még ebben az évben mutatták be a Wildfire-t. Majd ismét Rourke-kal dolgozhatott együtt, a színésznek ezúttal Jacqueline Bisset és Carré Otis, a rendező felesége volt a partnere. A Vad Orchideák majdnem az NC-17-es, azaz a legdurvább besorolást kapta, az R kategória érdekében King elővette az ollóját és megvágta a szexjeleneteket. A pletykák szerint ezeket a perceket egyáltalán nem imitálták, valóban élesben ment a dolog.

Ezt a Vörös cipellők tévéfilm és sorozat követte, ami a Showtime egyik nagy sikerévé vált, 6 évadot élt meg a széria. King ezután inkább tévés alkotásokban működött közre, többek között a Wind on Water, a Forty Deuce, Body Language sorozatokon ügyködött.

 

Béke poraira.

Címkék: rip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr724065345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2012.02.04. 13:44:43

Ez a poszt nagyon gáz. Nem vagyok egy grammarnáci de egy bizonyos monimális szonívonal a tartalomra azért legyen meg... Egy kis filmismeret, angoltudás...

mr.roper 2012.02.04. 18:32:49

"monimális szonívonal" pedig itt azért érzékelhető a szintbeli különbség a cikk és a komment között...:-(( mármint a cikk javára, persze.

mr.roper 2012.02.04. 18:34:27

egyébként : Béke Poraira! természetesen...

Globetrotter2014 2012.02.04. 20:02:34

@koimbra: a jó utat már látom át lett írva.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.02.04. 20:08:02

@ZF2: Látom te még nem hallottál arról, hogy az elhunytnak jó utat kívánnak.
De vicces, hogy úgy szólsz be, hogy le se tudod írni helyesen. Azt hiszem kiderült már, hogy ez nem az a blog, ahol ínyedre való szövegeket olvashatsz. Bye

Globetrotter2014 2012.02.04. 22:05:33

@koimbra: írtam már töbsször, egyébbkénk nagyon pöpec a blog.Megjegyzem, ti is átírtátok, szóval valami lehetett a megjegyzésemben.

Van egy fordításban elterjedt kifejezés, a "hamis barát". A farewell ilyen volt itt...
süti beállítások módosítása