Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Von Trier költőien meséli el a nimfomániás történetét

2012.02.09. 13:12 koimbra 19 komment

Lars Von Trier provokatív filmen töri a fejét, nem mondhatni, hogy újdonság, hiszen a Nymphomaniac tervéről már hónapok óta tudni lehet. A rendező elvileg két verziót is készít, lesz egy softcore és egy hardcore verzió, utóbbi láttán valószínűleg minden korhatár bizottság egyhangúan rányomja a legdurvább besorolást.

Charlotte Gainsbourg immáron harmadik alkalommal dolgozhat együtt Von Trierrel, Stellen Skarsgard oldalán domboríthat. A hivatalos szinopszis szerint a Nymphomaniac  érthetően és szinte költőien meséli el egy nő szexuális életét születésétől 50 éves koráig. A középpontban Joe áll, aki önmagát nimfomániásnak tartja. Egy hideg téli estén egy agglegény egy sikátorban talál rá az eszméletlen, csúnyán megvert Joe-re. A nőt elviszi a lakására és miközben gondosan bekötözi sebeit azon filózik, hogy mi történhetett vele. Joe pedig szépen elmeséli 8 fejezeten át tartó életét, amely tele volt férfivel és rengeteg izgalmas dolog megesett vele.

Gainsbourg a The Guardiannak elmondta, hogy úgy mondott igent Von Triernek, hogy el sem olvashatta a forgatókönyvet. Mindenesetre nem aggódik a szexjelenetek miatt, mivel úgy, ahogy az Antikrisztus esetében itt is pornószínészeket fognak használni. A színésznő leszögezte, hogy nem fog mindent megtenni, amit a rendező kér, mert azért mindennek van határa. Az Antikrisztusnál Von Trier például arra utasította, hogy verje ki az egyik pornósnak, de ezt nem tette meg. Most még nem tudja, hogy hol húzza meg a határokat, de biztosak lehetünk benne, hogy itt is lesznek húzós pillanatai a hölgynek.

Címkék: miújság nymphomaniac

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr894083854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2012.02.09. 14:59:29

Az Antikrisztussal nálam eléggé kiverte a biztosítékot, (bár attól még elég jó film volt) ezt is érdeklődve várom, bár azért tuti nem fogom először megnézni, rendesen fel kell készülni lelkileg a filmjeire. Azért jobb lenne, ha vmi Melancholia-Dogville szintű "visszafogottabb" filmet csinálna, nem kell annyira a pornó a filmjeibe, h eladhassa őket.

Cerkamatyi 2012.02.09. 15:42:46

@Shyllard: Nem azért van benne a pornó, hogy eladhassa, ez nem egyértelmű? Szerinted ezek ilyen bazinagy kasszafilmek? Dogville visszafogott??? O_o És most pont nem arra gondolok, hogy a végén mindnki kifingik, hanem arra, amit addig kell átélni/végignézni. De hát mások vagyunk, hiába.

pobeda 2012.02.09. 16:12:08

A dogville visszafogott? Ha Ha. :))

mixtura.pectoralis 2012.02.09. 16:28:11

@pobeda: Láttad már az Antikrisztust? Ahhoz képest bármi "visszafogottabb"

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2012.02.09. 16:31:11

@Cerkamatyi: de, azért van benne. kasszasikerek sosem lesznek, de a polgárpukkasztás nélkül a kutyát sem érdekelné, egyébként az antikrisztus igazán pocsék film

Cerkamatyi 2012.02.09. 17:22:23

@dzsoni szánsájn: Haver, hogy mondhatod, hogy márpedig te tuti biztos vagy benne, hogy bizony azért van benne?

Ismered az öreget, és ő mondta, nem?

-Bazmeg Dzsonikám, kénytelen vagyok beletenni már megint egy kis dugást, mert különben nem tudom eladni ezt a szart. Hiába, a polgárpukkasztás még mindig megy, máshoz meg nem értek, na!

Hogy ki szerint mi pocsék, arról úgy vélem értelmetlen vitázni, felnőtt ember ezt be kell, hogy lássa.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.02.09. 17:29:23

Trier és Gainsbourg tuti páros, a filmet meg már nagyon várom.

Shyllard 2012.02.09. 17:44:10

@Cerkamatyi: Dogville igen, szintén nagyon durva, de sztem sokkal jobb amikor nem a képekkel, hanem inkább lelkileg visel meg minket Trier. (a képi ábrázolásra akartam célozni a visszafogottab szóval) Tetszett az Antikrisztus, de volt egy jelenet amit komolyan képtelen voltam végignézni, annyira borzalmas volt a számomra. Igen, megmaradt bennem az a rész, de 0 mondanivalóval, míg a Melancholiás és Dogvilles brutális igazságai még mindig a fejemben motoszkálnak, mert nem kellett egyszer sem undorodva elfordulnom a képernyőtől.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2012.02.09. 18:43:42

@Shyllard: a Dogville tényleg egy gyomorszájon vágós film. Nagyon durva, de ebben a képi ábrázolás is benne van szerintem. Végül is filmről beszélünk, még ha ez a legkevésbé filmszerű filmje is. Nekem a képi világa annyira nyomasztó volt, hogy az első 10 perc után ki akartam menni a moziból. Aztán maradtam és nem bántam meg, dacára annak hogy szinte fizikailag is rosszul voltam utána.

Shyllard 2012.02.09. 19:15:38

@Nelson M: Najó így harmadjára, h konkrét legyek: Nekem rohadtul nem hiányzott vna a nemiszerv-levágós jelenet az Antikrisztusból. Ilyesfajtára próbáltam célozni.

Regggie 2012.02.09. 19:27:20

"Az Antikrisztusnál Von Trier például arra utasította, hogy verje ki az egyik pornósnak" - Mekkora arc! :)

Styxx 2012.02.09. 19:44:11

@Regggie:
"Az Antikrisztusnál Von Trier például arra utasította, hogy verje ki az egyik pornósnak" a színészcsaj meg nem túl bevállalós. Még ha Tarr Béla utasítaná, m egérteném, végtére is nincs az a Rocco, akinek két és fél óráig verné egy snittben bárki is a brokiját:-)

Regggie 2012.02.09. 20:08:54

@Styxx: Azért talán lett volna az a pénz..bár ki tudja. :) Fura, hogy ezek után bevállalt a csaj egy újabb filmet vele, ráadásul kvázi látatlanban, pedig ebben is lesznek meredek dolgok, az biztos. Mindenesetre jó arc lehet ez a Lars! :)

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2012.02.10. 07:08:47

@Cerkamatyi: "Haver", te hogy mondhatod, hogy egyértelműen nem azért van benne a pornó, hogy eladhassa? Ismered az öreget, és ő mondta, nem?

Mielőtt ilyen pökhendi szalonkommenttel próbálnál provokálni, keress rá a "szubjektivitás", "vita", "vélemény" szavakra.

Haver (L).

Cerkamatyi 2012.02.10. 08:50:17

@dzsoni szánsájn: Na most akkor ki a bagoly, ki a veréb?

Én hajlok arra, hogy mindkettő te vagy. De a veréb biztosan. ;)

Na, itt hagylak, túl intelligens ellenfél vagy, nekem. Még a végén tanulok valamit tőled. Azt meg ugye nem szeretném.
süti beállítások módosítása