Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 Mozis gonoszok

2012.02.17. 19:45 BeniMan 103 komment

 

TOP 10 rovatunk újra jelentkezik, ezúttal egy izgalmas témával. A mozi történelem 10 leggonoszabb karakterét, 10 igazi rossz fiút szedtem össze. Gyilkosok, pszichopaták, varázslók, Sith lovagok ékesítik a listámat. Itt van a 10 legrosszabb rossz, akiket nem lehet elfelejteni, mert gonoszságukkal beírták magukat a mozi történetébe. Jöjjenek tehát a mozis világ leggonoszabb karakterei. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek ki a mozis világ leggonoszabb karakter? Ki/kik maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni!

 

10. Jigsaw

A szigorú erkölcsi értékrendet valló, menthetetlen rákbeteg pszichopata John Kramer, sátáni zsenialitással olyan túlélőjátékokat eszel ki, amelyeket meggyőződése szerint, az élet ajándékát már nem értékként becsülő áldozataival játszat el. Minden folytatással egyre brutálisabb egyre véresebbek a játékok. Még a sírból is képes irányítani. Ha az ő csapdájába kerülsz, akkor: GAME OVER!

9. Freddy Krueger

Életében könyörtelen gyerekgyilkos volt, halála után démonokkal kötött szövetséget, így visszatérhetett, hogy folytathassa, amit életében elkezdett. Birtokolja az álom megszállásának képességét, ha valaki bármilyen sérülést szerez egy ilyen álomban, az megtörténik vele a valóságban is. Erejét áldozatai félelméből nyeri, ezért gyakran eljátszik velük, mielőtt kivégezné őket. Több tucat tinit gyilkolt meg élvezettel. Ha vele találod szembe magad jobb, ha nem alszol el!

8. Voldemort

Voldemort a világ legnagyobb fekete mágusa, akinek legfőbb célja a halhatatlanság elérése. A Sötét Nagyúr több ezer embert ölt, meg gonoszabbnál gonoszabb varázslatokkal, vagy akár a puszta kezével. Dühöngő pszichopata egy eszelős zsarnok. A varázslóvilágban annyira rettegnek tőle, hogy a nevét sem merik kiejteni. Gonoszsága és ereje határtalan!

7. Mickey Knox és Mallory Knox

A Született gyilkosokban feltűnő modern Bonnie és Clyde. Két eszelős mindenre elszánt gyilkos, akik csak az élvezetért ölnek. Nem tudnak és nem is akarnak leállni, számukra ez a kielégülés. Bárkit, bárhol megölnek kíméletlenül. A filmben ötvennél is több embert gyilkolnak meg, és még egy börtönlázadást is kirobbantanak. Ha meglátod őket jobb ha menekülsz vagy nem úszod meg.

6. Szauron

Évezredekkel ezelőtt Szauron, a Sötét Úr megalkotta az Egy Gyűrűt, amivel képes volt meghódítani Középfölde vidékeit, azáltal, hogy a Hatalom Gyűrűinek hordozóit rabszolgaságba kényszerítette. Az Emberek és Tündék utolsó hadai végül egyesülve a Végzet Hegyének lábánál legyőzték Szauron seregeit. Fizikai formát nem tud ölteni, szelleme egy héj nélküli, tűzben forgó szemként jelenik meg Barad-dúr tornyában. Orkok és különböző lényeg szolgálják a gonosz Sötét Urat, aki az egész világot rabigába hajtaná az Egy Gyűrű segítségével.

5. Darth Vader

Anakin Skywalker jedi lovag engedett a sötét erő csábításának, de nagy árat kellet érte fizetnie. Végtagjait elvesztve, egész testén égési sérüléssekkel, élete végig testét védő fekete páncélban, művégtagokat viselnie, és mesterséges légző berendezéssel kell leélnie életét. Az erő nagyhatalmú Sith mestere, aki már gondolataival is képes ölni, az egész galaxis méltán retteg tőle. Csak azért nem az első, mert a VI. részben visszatér az erő jó oldalára és megmenti fiát, megöli a császárt.

4. John Doe (Hetedik)

A filmtörténet egyik legbrutálisabb, legokosabb gyilkosa, aki a Bibliában megírt hét főbűn alapján szedi áldozatait. Elképesztő módszerekkel gyilkol és egyszerűen képtelenek megállítani. Azért van ilyen előkelő helyen, mert sikerült véghezvinnie a tervét, nem kapták el az történt, amit Ő akart. És a kis meglepetése, amit David Mills nyomozónak tartogat a történet végén, hát talán a filmtörténet legmeghökkentőbb befejezése.

3. Az Ördög

Nem is kell mit mondani Ő maga a Gonosz! Számtalan filmben megjelenik, a megtestesül Gonosz, a pokol ura. Én két filmet emelnék ki, ami alapján a dobogó harmadik fokára állhatott, és amelyben két színészlegenda testesíti meg Lucifert. Al Pacino és Robert De Niro alakíthatták az Ördögöt. Pacino Az ördög ügyvédjében, De Niro pedig az Angyalszívben játszhatta el. 

2. Joker

Egy kiszámíthatatlan, csavaros észjárású pszichopata. Batman nemezise, félelmetes gyilkos, aki gondolkodás nélkül, pusztán szórakozásból megöl mindenkit, aki az útjába kerül. A groteszk vigyorú, szadista humorú, szociopata és pszichopata Joker, aki lassan 70 éves lesz, mégis képtelenek vagyunk ráunni. A merev bohócarc mögötti gyilkos megnevettet és elborzaszt, ráadásul mindezt egyszerre teszi, és egészen sajátos bepillantást enged egy bomlott elme birodalmába. Az Empire minden idők legjobb képregény-karaktereit tartalmazó listáján nyolcadik, egyben első a gonosztevők között. Jack Nicholson és Heath Ledger is fantasztikusan formálta meg.

1.         Hannibal Lecter

Az agyafúrt és perverz kulináris élvezeteknek hódoló, börtönviselt pszichopata doktor mítoszt teremtett, egy olyan végtelenül komplex és sátáni gonoszságában is rokonszenves figura, amely óriási ovációt, tiszteletet és félelmet ébresztett a nézőkben. Anthony Hopkins méltán nyerte el az Oscar-díjat ezért a teljesítményéért. Filmtörténeti rekord, hogy alig húszpercnyi jelenlétéért mégis Legjobb férfi főszereplő kategóriában szoríthatta magához az aranyszobrocskát. Egészen félelmetes, brutálisan gonosz és magával ragadó figura. Nem tudnék félelmetesebb gonosz karaktert mondani nála.

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr404121295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.02.17. 21:01:35

Én voldemortot kihagytam volna, ő inkább a semmirekellő gonoszok közé sorolnám :D

pacagánycsök 2012.02.17. 21:33:12

Jo, hogy benne van a Jack Nicolson fele Joker. Ketsegtelen, hogy ha csak szakmai szempontokat nezunk, tehat sem azt mennyire jo a film sem azt hogy milyen szoveget adnak aa szajaba, Ledger egy bazari ripacs Nicholsonhoz kepest. Hihetetlen egysiku modon gyalazza meg a szerepet, amin nem segit az hogy meghalt.

Buchek8 2012.02.17. 21:33:18

Jigsaw meg Lecter nálam nem gonosz kategória, mármint őket meglehet érteni :D :P Amúgy jó lista :)

paráznabillegető 2012.02.17. 21:45:45

a gonosz mostoha?
a farkas?
a hétfejű sárkány?
az emberevő óriás?
az ogre a mocsárból?

top tíz a faszom...

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.17. 21:50:37

@nikodémus: Így van, ez a Katolikus Egyház egyik tanítása. És a vallást nem szabad összemosni az Egyházzal.

@dzsoni szánsájn: Vader nem lehet topgonosz, hiszen megmenti a fiát, egy igazi gonosz simán kinyírta volna.
@gothmog: Az, hogy mennyire szimpatikus a Sátán a történettől is függ szerintem.
Számomra Jigsaw nem gonosz egyébként.Számora egyik se veri kenterbe a régi mesék főköcsögjeit: Csőrike (mennyire rühellem!!), Jerry és a többiek :D

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.17. 21:52:26

@fene_vad: ez is egy megközelítés.

Én meg úgy vagyok vele, hogy a Tim Burton féle Batman képvilágába Nicholson által, míg a Sötét Lovagéba Ledger által megformált Joker passzolt. Mindkettő zseniális a maga nemében.

Mesmeg maga Joker karaktere is ripacs.

Ui.: bocs BeniMan, de ennyire nem volt semmi téma, hogy egy ilyen óvodás "top 10 gonosz" listával kellett kijönni? :(

BeniMan 2012.02.17. 22:38:55

@oOMoHiOo: Mi a problémád vele?
A héten nem volt olyan bemutató amihez érdemes lett volna listát készíteni. Ezt meg régóta terveztem...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2012.02.17. 22:43:54

Furcsa egy lista. Popu lista. Csupa mesehos. Nem tul emberiek, gonoszsagukban sem.

Vader nem is volt gonosz.. o hozta el az egyensulyt a jo es rossz kozott. Palpatine... na, az igen!

A Knox hazaspar sem volt nagyon gonosz, nem oltek meg arra erdemtelent. Az indian miatt pedig total lelkifurdalasba csordultak! Az en listam ez lenne:

Nr.1. gonosz: Ratchet nover - Szall a kakukk a feszkere
2. Percy a Halalsoronbol
3. Bill a hentes - Gangs of New York
4. a sheriff az Unforgiven-bol (Gene Hackman)
5. a szotlan manus a Fargobol
6. Ginger a Casino-bol
7. Max Cady a Cape Fear-bol, Retteges foka
8. a borton igazgato a Shawshank redemption-bol.
9. Barbara Stanwyck karaktere a Double Indemnity-bol
10. Hyman Roth Keresztapa II.

muckonya 2012.02.17. 22:50:19

Vader sztem sem gonosz, csak átmenetileg. Annyi belefér. Amúgy meg Luke nem gonosz, hogy kezet emelt az apjára? Na ugye, más szülő is azt monda volna, "fiam,ha kezet emelsz rám, letöröm".

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.17. 22:51:58

@BeniMan: Voldemort? Darth Vader? Olyan, mintha valami tinimagazin listája lenne, nem pedig a Filmdroid oldalán jelent volna meg. Akkor már miért nem Hókuszpók? Hisz már van Smurfs mozifilm is.

Tényleg ne vedd ezt fikázásnak, támadásnak, de számomra egyszerűen nem passzol a Filmdroiddal. :)

BeniMan 2012.02.17. 23:10:30

@oOMoHiOo: Minden egyes ilyen TOP 10-es listánál jön egy olyan mint Te aki képtelen felfogni ezeknek a listáknak a lényegét. " A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám." Minden ilyen cikkhez leírom de egyszerűen mindig jön egy ilyen komment. Nem kell egyet érteni a listával, nem azért írom mert ez a szent és sérthetetlen 10-es hanem VITAINDÍTÓNAK!!! Azért hogyha nem tetszik a lista írd meg a saját 10-es listádat. Azért születnek ezek a cikkek mert láthatóan beindítja az emberek fantáziáját, sok komment jön lehet vitázni. Nem lehet olyan listát írni ami mindenkinek bejön mert ez egy szubjektív műfaj. Erre jó példa hogy pár kommentel odébb Vadert az első helyre követelték, és azért Vader mégiscsak a filmtörténelem egyik ha nem a legnagyobb hatású karaktere. Még egyszer mondom nem lehet olyan listát összehozni ami mindenkinek tetszik, ez nem olyan műfaj. A többség ezt elfogadja megérti és megírja a saját listáját és vitázik a kommentekben. Csak sajnos mindig jön egy kettő ilyen komment is akik nem értik meg miért vannak ezek a cikkek ez a TOP 10 rovat... Kicsit már fárasztó hogy minden ilyen írásnál ezzel kell kezdenem...

Rigghead 2012.02.17. 23:18:44

mi a neve a csávónak az irréversible aluljárós jelenetében

vrango 2012.02.17. 23:25:20

Bár Darth Vader nagyon jó karakter, szerintem sem teljesen idevaló (sajnos inkább Hókuszpók-kategória), viszont én Jokert sem tartom sokra...
A gonoszok a bűnözők, a beteg lelkű emberek - Hanibal Lecter, Chighur a Nem vénnek való vidékből (hoppá!), de lehetnek éppen katonák, vagy politikusok is, pl. Idi Amin, az utolsó skót király...
Az ilyen listás megoldások pedig természetesen dedósnak tűnnek, hiszen sohasem szolgálhatnak mindenki megelégedésére (én sem tudnék sorrendet fölállítani akár csak a számomra 3 leggonoszabb között sem), de attól még jó jönnek emlékezetmasszázsnak, vagy kedvcsinálónak:)

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.02.17. 23:40:34

Ernst Stavro Blofeld nélkül egyetlen ilyen lista sem lehet teljes...

2012.02.17. 23:45:25

Javier Bardem figurája a Nem vénnek való vidékből az igazi és esszenciális szenvtelen ősgonosz. Nálam a legjobb.

2012.02.18. 00:44:59

@shitgun:

igen, Bardem. Meg Michael Madsen a Reservoir Dogs-ból

GoVegan (törölt) 2012.02.18. 04:00:45

- Annie Wilkes Tortura
- Mary A boldogsag arabol
- a'doki' a Grotesquebol
- Ruth Chandler a The Girl Next Door-bol

PaOntan 2012.02.18. 06:30:30

Leoncio aki izaurat szivatta, na az volt gonosz nem vader...

nikodémus 2012.02.18. 07:15:06

@mutant: Ha ezzel a "jó Jézus - csúnya Egyház" bevett (ám demagóg és igaztalan) nézetére akartál utalni, van egy "rossz" hírem: Európában a vallás (a kereszténység) nem képzelhető el valamilyen egyházi szervezet nélkül.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.02.18. 07:16:32

Vader nem top gonosz, hanem top balek. 20 evnyi sotetsegbe taszitja a galaxist azert, hogy megmentse egy olyan no eletet, aki vegul MEGHAL! A luzer!

BeniMan 2012.02.18. 07:22:37

@szenvedély S.: Na basszus Ő az aki nem jutott eszembe de tuti itt lett volna a listán ha beugrik. :D

Sanosuke 2012.02.18. 07:56:06

és hol van akkor már a matherfakker badass Hókuszpók ?
Voldika elbújhat melette :)

A nép fia 2012.02.18. 07:59:59

Láttátok már Szirmai Geri videóját a Hollywood Hírügynökségen ugyan ebben a témában? :-D

histar007 2012.02.18. 08:08:19

Mondjuk az érdekes, hogy az ördög maga csak bronzot érdemel a gonoszsági versenyen...

kitiltott bögre 2012.02.18. 08:15:27

hélo.na és Tarkin nagymoff?

csusz (törölt) 2012.02.18. 08:17:04

Dr.Evil - már a nevében benne van !
Mr Teufel
Dolores Jane Umbridge
Brick Top
Pukkandúr
Bartha Zsolt
Eric Cartman
A bakter anyósa

Lucretia/My Reflection 2012.02.18. 08:19:17

Ha már csupa sztár-gonosz került a listára, Berényi Miklós hogy maradhatott le róla? :D

Jack Nicholsontól nem volt meglepő Joker karaktere, ő csak az ilyen negatív, magánakvaló szerepeket tudja jól hozni, Ledger viszont meglepően beteg és hiteles lett úgy is, hogy előtte főleg csak szőke hercegeket alakított...

gunsmoke (törölt) 2012.02.18. 08:29:17

Brrm, brrrrm, brrrm, brrm (ez egy láncfűrész akart lenni).

Egyébként a lista tök érdektelen.

Simán feldobta volna mondjuk a nyugati boszorkány, Hans Landa, Bőrpofa, HAL, Norman Bates, Jack Torrance, de nem is akarom tovább sorolni.

Inkább nézegessétek ezt: www.totalfilm.com/features/100-greatest-movie-villains

pacagánycsök 2012.02.18. 08:46:08

@oOMoHiOo: azert van igazsagod. Finomitom annyira a dolgot, hogy velemenyem szerint Ledger Jokere joval egyszerubb, a szerep eljatszhatosaga es maga a karakter is.

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.02.18. 08:48:47

Mindent visz:
Barátok közt - Magdi anyus

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.18. 09:08:21

Ernst Stavro Blofeld???
vagy akár valamelyik Bond ellenfél?!

Prien-u47 2012.02.18. 09:25:59

Sajnos lemaradt a listáról Zündapp professzor a Verdák 2-ből.

kung - fúj (törölt) 2012.02.18. 09:27:58

Na és az Ördögűzőből maga az Ördög aki megszállja Linda Blair testét?
Na az eléggé parás karakter volt,nameg a film is klasszikus.Szerintem ez mindenképpen be kellett volna tenni a listába.

kung - fúj (törölt) 2012.02.18. 09:31:07

Vagyis helyesbítek,ezt a filmet kellett volna betenni a harmadik helyre az ördög ügyvédje és az angyalszív helyett.

picifaxu 2012.02.18. 09:40:00

Christop Waltz a Becstelen Brigantykban. Alap. Cartmen meg totál alap.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.02.18. 09:50:33

Myers??? Hol van minden idők leghangulatosabb gonosza?

tre' 2012.02.18. 09:57:01

A fő gonoszok egyértelműen "köcsögök".
Tehát:
1. Jerry (a legköcsökebb szarházi)
2. Csőrike (egy takony)
3. Kengyelfutó gyalogkakukk
4. Menő Manó

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.02.18. 09:59:56

Hasznos holmik és benne Leland Gaunt ( Max Von Sydow). A megtestesült gonosz.

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.18. 10:03:09

@nikodémus: Egyáltalán nem erre gondoltam. Én például vallásos vagyok, de másképp értelmezem a Bibliát, az egész vallást.

Index Elek 2012.02.18. 10:07:09

Szerintem a Gonosz Boszorka a nulladik és egyben leggonoszabb gonosz.

közlekedési bűnöző (törölt) 2012.02.18. 10:25:54

Egyből Dr. Lecter jutott eszembe és ahogy pörgettem végig, már fogalmaztam a korholó posztot, hogy hol maradt a Kannibál....

Elrontottátok a napomat! Beszólhattam volna egy jót! :-)

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.18. 10:40:57

@BeniMan: teljesen félreértettél. Semmi gondom a Top10 listákkal, de ennek most teljes mértékben - nem törvényszerűen a rajta szereplők miatt, az legyen szubjektív - olyan szaga van, mintha nem jutott volna semmi az eszetekbe, hát tessék egy top 10 lista. A megfogalmazás stb. mind-mind olyan, mintha muszájból született volna az egész.

BeniMan 2012.02.18. 10:51:44

@oOMoHiOo: Tényleg nem értem miért érzed így de szíved joga. Azt viszont azt hiszem kijelenthetem, nem csak a magam de koimbra és minden itt publikáló nevében hogy soha nem muszájból írunk egy cikket hanem azért mert szeretjük a filmeket, szeretjük ezt csinálni és szeretjük a Droidot. Ha úgy érzed hogy a minőség hagy kívánni valót maga után azt sajnálom. De még egyszer mondom itt senki nem muszájból publikál!

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.18. 10:59:36

@BeniMan: passz, én sem értem :) Vavyan Fable Vakvágta c. könyvénél sem tudom miért éreztem így, de így éreztem. Ez nem jelenti azt, hogy igazam van!

Tudom, hogy filmszeretetből írjátok a blogot.

Nagyon remélem, hogy sikerült tisztázni a félreértést és továbbra sem fikázásnak/támadásnak veszed az én - szubjektív - véleményemet, ahogyan azt kértem is korábban! Szeretem olvasni a blogot, ritkán kommentelek, akkor sem trollkodásból.

nikodémus 2012.02.18. 11:09:20

@mutant: Oké, akkor félreértettelek, bocsánat. A vallásgyakorlás és a lelkiismeret szabad, nem volt célom a kötekedés.

féldisznó 2012.02.18. 11:16:02

Lee Van Cleef - A jó a rossz és a csúf
Henry Fonda - Volt egyszer egy v.
GM Volonté - egy maréknyi + pár dollárral többért

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.02.18. 11:20:08

Amúgy megjött a kedvem ehhez a témához, úgyhogy délután megcsinálom a saját toplistámat. Köszi az ihletet.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.02.18. 11:28:48

Az ilyen TOP akarmi listak az osszeallito sajat izleset tukrozik, igy ertelme nem sok van.

2012.02.18. 11:45:04

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: az az értelme, hogy jókat lehet kommentelni alatta. Mivel nincs objektív legjobb 10-100 akármennyi film, izgalmas, hogy kinek mi a top 10 akármi, most épp gonosz. Szerintem a lista nem gagyi, és annyi jó filmes gonosz van, hogy legjobb tizet esélytelen kiválasztani. Nekem például a motiválatlan gonoszok a legfélelmetesebbek, mint Chigurh vagy Amon Goeth, akik lar pour lar't gonoszok, nem azért mert el akarnak érni valamit a gonosz szándékukkal.

Uresz 2012.02.18. 11:46:54

és egyetlen náci sem fért bele.. blah :)

Shyllard 2012.02.18. 12:15:44

Voldemortot én nem tenném bele, a filmekben nem bontották ki annyira a karakterét, mint kellett vna, mert amúgy ő tényleg nem az a tipikus gonosz. Meg van neki is a története, mint Vader-nek, aki szintén nem gonosz sztem. Hans Landát (BB-ből), Alex-et (Clockwork Orange-ból), Smith ügynököt (Mátrixból) Stansfield-et (Leon, a profiból), Jacket (Shiningól), Wild Bill Wharton-z (Halálsoronból) még beleraknám :D De Vader-en meg Voldin kívül az összes többit még megtartanám a listámon, sztem mindegyik egyformán jó, csak Joker emelkedik ki a számomra a többiek közül. Akiknek meg Ledger ripacskodásával vannak gondjai, azok olvastak már valaha Batman-képregényt? Mert maga a karakter egy hatalmas ripacs.

Dr_utcai_arcos 2012.02.18. 12:51:46

Ne feledjük az Ördög egyik legdurvább próbálkozását sem az Ítéletnapban!A Groteszk dokija szimplán elmebeteg. Voldemort meg wannabe gonosz, szinte semmi jelentőset nem alkot 7 részen keresztül, csak "ott van".

TGer 2012.02.18. 13:11:34

Alonso Harris a Traning Day-ből (Denzel Washington). Igaz, hogy Ő sem az a fajta "nettó" gonosz, de a való életben is létezhető, 100%-ig önző, az érdekeiért akármit feláldozó full negatív karakter. És Denz papa bekaszált egy oszkárt érte. :-)

flippant 2012.02.18. 13:27:57

orbán viktor nincs köztük, így hiteltelen a lista

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.02.18. 13:29:23

Én személy szerint Jockeyt és Hókuszpókot hiányolom.

tovabb a jezsovi uton 2012.02.18. 13:34:24

franco néro a honfogalásban !!!maga a gonosz!!!

Gera 2012.02.18. 13:44:27

@Chaoyang: Ratchet nővér az tényleg kegyetlen durva, én is simán megszavazom első helyre.

Szalai Ervin · http://publius.blog.hu/ 2012.02.18. 13:56:27

EZ MI??? Komolyan még csak fel se került a listára az X-akták franchise C.G.B. Spendere? Voldemort meg Szauron baszki meg igen?

EZ MI????!?!?!

goodjohnwin 2012.02.18. 14:21:09

dobogós lehetne Kevin, a Tilda Swinton filmből

amúgy a listával az a gond, hogy keveri a fantasy és a horror-gnoszokat, így a nézhetetlen Saw filmek mellett röhejesen gyermekinek tűnik Vödör nagyúr és Voldemort, a bizsufüggő Szauronról nem is beszélve

Ez most hazugsag: 2012.02.18. 14:46:18

Köszi, shitgun. Csak azért néztem be, hogy lám Bardem benne van-e.
Messzemenő első hely.
Talán D.D.L a Gangs of NY-ból követheti...

Ez most hazugsag: 2012.02.18. 14:50:20

Egy ilyen listát hirdess meg, neveztess és szavaztass.
Különben az jön le, hogy te a mesefilmektől fosol...

tarr 2012.02.18. 15:36:53

ha már gyűrűk ura: Melkor az igazi gonosz, hozzá képest Sauron ipari tanuló :)

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2012.02.18. 16:26:32

Voldemort és Szauron nélkül hibátlan :D

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2012.02.18. 16:38:58

@Gera: :DDDDDD Ugye?!!! :)) Ő annyira aljas, hogy a többiek által említett agresszív gyilkosok eltörpülnek mellette :))

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.02.18. 16:40:20

Tudom, hogy Koimbra nem szereti, ha linkelgetek, de mivel maga a szerző kért meg rá, ezúttal gondolom bocsánatos bűn. Íme a saját gonosz listám: movietank.blog.hu/2012/02/18/top20_gonosz_karakter#more4129155

Sanosuke 2012.02.18. 17:39:44

@Szalai Ervin: télleg, ő is egy igazi gennyláda :)

mutant · http://universal.blog.hu 2012.02.18. 17:48:12

@nikodémus: Á,én nem kötekedek:) És tudom, hogy nem volt célod a kötekedés:)

@Sparrow: tojok magasról a listádra :D

slowclub1 2012.02.18. 18:05:58

Szerintem ez egy tök jó lista, de Ernst Stavro Blofeld nekem is hiányzik!!! :-)

gothmog 2012.02.18. 19:36:33

Azám! Annie Wilkes a Tortúrából, meg Anton Chigurh a Nem vénnek való vidékből.
Amellett King mester további gonoszait is fel lehetne sorolni, ahogy páran meg is tették már itt.
Csak kellene egy film, amiben valaki mesterien adja elő Randall Flagg-et.

exilis 2012.02.18. 20:21:44

Hogy magyar is legyen: Az Árvácskából Zsaba Mári a top magyar gonosz ever.

Droid 2012.02.19. 00:24:31

@dzsoni szánsájn: Azert az oreg Vater nem nagyon ette meg az emberek majat.

spider-ham 2012.02.19. 17:05:56

@BeniMan: idiotakra nem erdemes reagalni,
jo a szubjektiv listad!

suo tempore 2012.02.19. 18:00:43

bármelyik megfilmesített dan brown könyv főgonosza?

mojoking77 2012.02.20. 04:37:31

OK, lassunk egy ket sajat otletet:

-Nicky Santoro (Joe Peschi) Casino

-Amon Goeth (Ralph Fiennes) Schindler's List

-Stansfield (Gary Oldman) Leon a profi

-Begbie (Robert Carlyle) Trainspotting

Egyenlore ennyi...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.20. 10:05:43

@mojoking77: érdekes lista.

Nicky gonosz? egy gengszterfilmben, hogy lesz valaki gonoszabb, mint mások?!

Amon Goeth, necces, náci=gonosz, de olvastam egy könyvet, most a címe nem fog eszembe jutni, ami egy volt tábor vezető visszaemlékezése akart lenni, az kicsit árnyalta a képet.

Begbie: ő nem igazán gonosz, simán pszichopata, vagy szociopata, nem??

nem egyszerű egy ilyen lista az biztos. :D

oOMoHiOo (törölt) 2012.02.20. 10:43:50

@gothmog: mondjuk az is megérne egy kiadós boncolgatást, hogy igazából mit/kit mondnunk, tartunk gonosznak.

Mert mondjuk van olyan "gonosz", aki nincs tudatában a tetteinek, nem tudja felmérni azok súlyát stb., míg van aki igen és annak tudatában tesz, vagy nem tesz.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.02.20. 11:26:16

Tőlük nagyon kiakadtam:
Damien (Ómen)
Henry Evans (Jófiú)
Sadako (Ringu)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.02.20. 15:54:02

Ahogy látom megint akadt egy-két megmondóember.

Smith ügynök
Terminator
Tony Montana
Norman Bates
Dr Szell a Marathon életre halálra thrillerből
Hans Gruber - Die Hard

Robert De Niro a Szemtől szembenből
Dennis Hopper a Féktelenülből
Magua - Az utolsó mohikán

gothmog 2012.02.20. 22:36:54

@koimbra: Dr Szell, de jó, tényleg! Biztonságos? BIZTONSÁGOS?
Na, ki merte már elsütni ezt a poént a fogorvosának?
:DDD

mojoking77 2012.02.20. 22:42:16

@doggfather: Nicky Santoro a tokeletes gonoszok egyike. Nezd meg a filmet. Ha lattad mar, akkor nezd meg meg egyszer. Az o karaktere a tokeletes szociopata.
A konyv amit emlitettel, Robert Merle: Mestersegem a halal cimu klasszikusa, celszeru figyelni eleg hamar el szoktak kapkodni..

BeniMan 2012.02.21. 08:47:49

@mojoking77: Arról nem is beszélve hogy ő egy valós figura. Tony Spilotro-ról mintázták és egy az egyben minden amit elkövetett a filmben Nicky az megtörtént a valóságban is. Spilotrot tényleg egy kukoricaföldön temették el élve.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.21. 09:11:55

@mojoking77: meg is van a könyv a polcon, csak a címére nem emlékeztem és nem otthon voltam mikor írtam. Nagyon jó könyv by the way.

@BeniMan: értem, hogy gonosz és tényleg az, nem is vontam kétségbe, mindössze azt írtam, hogy egy gengszterfilmben, ahol a jófiú is gonosz ott egy gonoszat keresni elég nehéz, illetve nem is biztos, hogy van értelme.

Mindenki gonosz benne. A Keresztapa is gonosz azért, mert nem látod ahogy megver valakit attól még gonosz hiába ő a film főhőse.

Önkényes leszek: gonoszt olyan filmből lehet választani ahol van jó is, hogy lássuk, hogy mihez képest gonosz.

De az biztos, hogy olyan filmben ahol csak gonoszak vannak ott nem lehet még gonoszabbat választani, szerintem. :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.21. 10:39:59

@BeniMan: fukk, láttam én is, hogy 99ik vok, csak nem akartam duplázni. :D

bbbarniii 2012.02.21. 15:01:53

Egyetlen helyezéssel sem értek egyet.

nemecsek ernő áruló 2012.02.28. 14:44:16

A lista komolytalan, gyerekes. Voldemort? Nagyobb gonosz, mint Norman Stansfield? Hány gonosz nyiratott ki gyerekeket is Palpatine-on, és Normanon kívül? :P
süti beállítások módosítása