Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2012.02.21. 19:42 koimbra Szólj hozzá!

Barrymore bízik a borban

            Az édesanyja – Ildiko Makó – révén magyar ősökkel is büszkélkedő Drew Barrymore szerint is borban az igazság! A színésznő saját bormárkával rukkol elő, hogy megörvendeztesse mindazokat, akik kedvelik a hegy levét. A Drew által kiválasztott száraz fehérbor Észak-Olaszországban termett Pinot Gringióból készül, fűszeres-gyümölcsös zamatú, a palackot pedig a Barrymore-ok családi címere díszíti. Az idén kerül forgalomba, 19,99 dolláros (kb. 4400 forint) ajánlott fogyasztói áron.

            Drew nyáron ezzel a borral fog koccintani esküvőjén, ami reményei szerint nem csak az üzletnek, hanem a házasságnak is szerencsét hoz, ha már az előző kettő nem sikerült.

            Drew Barrymore-t legközelebb a Mindenki szereti a bálnákat című, megtörtént eseményeken alapuló film főszerepében láthatjuk. A mozi arról szól, hogyan fognak össze a jégben rekedt cetek érdekében egy alaszkai kisváros lakói, az amerikai hadsereg, sőt még az oroszok is.

            (Big Miracle – hazai bemutató: most csütörtökön!)

Sikítófrászt kaptak a gyerekek az előzetestől

            Botrány tört ki egy dél-londoni moziban, mert a Csizmás, a kandúr előtt Az ördög benned lakozik című horrorfilm előzetesét vetítették. A gyerekközönség sikítófrászt kapott a rémisztő beállításoktól, amelyek például az ördög által megszállt egyik főszereplő arcát mutatták egészen közelről. A szülők ordítva követelték a személyzettől, hogy azonnal kapcsolják le az előzetest. Az egyik apuka később elpanaszolta, hogy négyéves kislánya ijedtében még levegőt venni is elfelejtett az ördögűzés jelenetei láttán, ami még felnőtt mércével is nagyon sokkoló volt. Az esetet a Brit Filmbizottság vizsgálja, a moziüzemeltető súlyos bírságra számíthat, de akár még az engedélyét is bevonhatják.

            Az ördög benned lakozik egy viszonylag új műfaj következő gyöngyszeme. A „mikroköltségvetésű találtfilmes” irányzatba tartozik, mint a Parajelenségek-sorozat, azaz amatőr felvételek láncolatán át bontakozik ki a szörnyű cselekmény, s az egész produkció nagyon kevés pénzbe került, miközben sokat hoz a konyhára. Az ördög benned lakozik például mindössze egymillió dollárból készült, de már hatvanmilliós bevételnél tart.  

            (The Devil Inside – hazai bemutató: 2012. március 15.)

Denzel Wasington helyett a felesége szavaz az Oscarra

            Elárulta Denzel Washington: felesége szavaz helyette, hogy az egyes kategóriákban ki kapjon Oscar-díjat. A sztár azon a jogcímen voksolhat, hogy ő maga is két aranyszobrocska birtokosa: az egyiket a Kiképzésért (2001), a másikat Az ötvennegyedik hadtestért (1989) kapta.

            – Miután a Filmakadémia DVD-n megküldte az elbírálandó filmeket, csak egy párat nézek meg közülük, mert egyszerűen képtelen vagyok mindet végigülni – árulta el a sztár. – A feleségem, Pauletta viszont szorgalmasan az összeset megnézi, és megmondja, melyikre érdemes szavazni, melyikre nem.

            Washington vallomása első hallásra vicces, másodikra azonban inkább kínos, hiszen az Amerikai Filmakadémiát az utóbbi időben egyre több bírálat éri, amiért nem eléggé kiérlelt döntéseket hoz, azaz nem azokat a filmeket, színészeket díjazzák, amelyek és akik leginkább megérdemlik. Igaz, az Oscar történetében számos példát lehet hozni korábbról is, amikor zseniális alkotások és művészek szobor nélkül maradtak, elég csak Scorsese Taxisofőrére gondolni, amely megelőzte korát, ezért nem díjazták.

            Aki mostanában a mozikban szeretne Denzel Washingtonra szavazni, nem fogja megbánni, mert a Védhetetlenben legjobb formáját hozza mint menekülő CIA-s.

            (Safe House – már a mozikban!)

Uma Thurman dalra fakad – először és utoljára

            Változatos színészi pályafutása során először fordul elő, hogy Uma Thurman énekel a kamerák előtt, de nem kell megijedni, a művésznő azt ígéri, ezt a végzetes hibát soha többé nem követi el. A nézők elleni merényletet a Smash című tévésorozatban követi el, ahol meglepetéssztárként fog felbukkanni. – Énekelnem kell az egyik epizódban, de nem megy valami jól – vallja be a színésznő. – Lemezszerződést biztosan nem kapok majd, de mégis mit csináljak, ha annyira élvezem? Úgy vagyok vele, hogy nincs is kedvem énekelni meg táncolni, de ha egyszer elkezdem, nem bírom abbahagyni.

            Uma Thurmant legközelebb sokkal testhezállóbb szerepben láthatjuk. Oliver Stone Savages című filmjében Blake Lively karakterének vagány édesanyját alakítja, aki kicsit felbosszantja magát, miután lányát elrabolja egy mexikói drogkartell.

            (Savages – hazai bemutató: 2012. október 4.) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr984160392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása