Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Peter Segal rendezheti a Bleach mozifilmet

2012.02.23. 12:37 koimbra 5 komment

Úgy két évvel ezelőtt a Warner megszerezte a Bleach manga-és animesorozat megfilmesítési jogait. Az sem zavarta őket, hogy az Akirával csak nyűglődnek. Peter Segal, a ZseniKém (Get Smart) rendezője gyalogolt be a projekt háza tájára és szépen beállt a produceri térfélre. Teltek-múltak a hónapok, most kiderült, hogy Dan Mazeau, A titánok haragja (Wrath of the Titans) írója munkálkodik a forgatókönyvön, Segal továbbra is kitart a tervezet mellett, jelenleg a rendezői székben ücsörög.

A Bleach nyomon követi Kuroszaki Icsigo történetét, miután véletlenül megszerezte egy halálisten erejét, Kucsiki Rukiáét. Megszerezve ezen képességét kénytelen vállalni a feladatot, hogy megvédje az embereket a gonosz lelkektől és a halott emberek lelkét továbbküldje a túlvilágra. A manga Japánban a Weekly Shonen Jump magazinban jelenik meg 2001 augusztusa óta és 43 tankóbon kötetbe gyűjtötték 2009 októberéig. Megjelenése óta a Bleach tekintélyes szintre emelkedett és nagy népszerűségre tett szert. A mangasorozatból anime is készült, melyet a Studio Pierrot készít, emellett két OVA, három egész estés film, rockopera, hét rock musical és számtalan videójáték is, melyek alapján sokféle termék jelent meg, köztük gyűjtögetős kártyajátékok, bábuk, plüssfigurák, kulcstartók. Többet a wikipedián olvashatsz róla.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr714185188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2012.02.23. 13:47:26

Eleve halott ötlet. Az sztori annyira szövevényes, annyi szereplővel, annyi különböző részlettel, hogy még ha ki is ragadnak részleteket, akkor is képtelenség olyan filmet készíteni belőle, amely akárcsak megkarcolja az anime hangulatát vagy a minőségét.
Ja, és Kurotsuchi Mayuri FOREVER! :D

mates11 2012.02.23. 14:20:14

Egy jó popcorn mozi összejöhetne,ha a manga elejének egy-két részét kiragadnák,és ahoz hűen filmesítenék meg,azért az még annyira nincs elszállva a valóságtól szerintem.

Na persze a gyakorlatban ez teljesen más tészta,pláne egy nagy amcsi cég kezd bele...

Sanosuke 2012.02.23. 18:31:51

kiváncsi vagyok milyen béna színészt találnak főszereplőnek.

és vajon melyik lesz xarabb film ? Dragonball vagy Bleach ?

Dean6 2012.02.23. 21:27:44

Ha manga akkor szerintem a Death Note-tal haladjanak,azt sokkal jobban szerettem, mint a Bleach-et.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.02.24. 22:39:16

Elsőre ideges lettem a hírtől, mert felrémlett előttem a DragonBall címet elorzott celluloid hulladék, de aztán eltöprengtem, hogyan lehetne a film nyelvére lefordítani a japán rajzfilmet.
(Annyi jó filmes szakember van, a filmgyárban kenik-vágják a filmkészítés minden részét. Ezért sem értem, hogy miért nem tudnak "A" kategóriában gondolkodni egy japán rajzfilm adaptációjánál.)
Ha én csinálnám a filmet, a Lélekhalász lidérc sztoriját venném alapnak.
Nem kell kitérni a főellenségre, mert azzal együtt hirtelenjében nagyon sok karakter toppanna be, és a sok részlet közt elveszne a lényeg.
A harcokat a jobb harcművészeti filmek alapján raknám össze.
Az akció mellé pakolnék egy kis horrort is, hiszen a lidércek ijesztőek. Újrahasznosítanám a Hatodik érzék halottlátós kisfiú mémjét. Az egy jó jelenet volt. Az sem baj, ha átmegy itt vígjátékba a film, aztán vált horrorra.
Ichigo szerepére ismeretlen, de tehetséges fiatal színészt választanék ki, aki magas, nyurga, akár a rajzolt karakter, és vörösesszőke haja és barna szeme van. A haj megoldható festéssel, parókával. :-) A filmet a klasszikus szöveggel kezdeném és zárnám, mert keretet alkot.
"Kurosaki Ichigo, 15 éves
Hajszíne: narancsvörös
Szemszíne: barna
Foglalkozása tanuló...
és halálisten" Ez lenne a lezárás.
Persze a halálisten helyett más kifejezés kellene a túlvilági foglalkozására, mert a halálisten számomra pontatlan.
Jól lehetne feldolgozni az ismert sablonok alapján a sztorit.
Az édesanya elvesztése, majd a halálának megbosszulása mindenki számára érthető alap. Ügyesen be lehet építeni a feldobásokat és lecsapásokat. Ha a színészek valóban jól színészkednek, az egyes jelenetek hitelessé válnak. A ripacskodáson smink és CGI nem segít...ahogy a pocsék és esetleg túlzsúfolt forgatókönyvön sem.
Tudom, hogy mindenki Aizent szeretné beletenni egy filmadaptációba, de az ő története túl nagy falat!
Tehát a Lélekhalász hollowot javasolnám ellenségnek. Chadot és Horimét még nem hoznám be, de Isidát igen, mint ellenlábas hollow-vadászt. Rukia szükséges karakter. Vele kialakulhat egy kis "kémia", de nem szerelem. Persze ehhez megfelelő színészpár kell, tehát tényleg fontos a jó szereplőválogatás. Romantikus szálat nem tennék a filmbe. A "kémia" mindig ingerlőbb. :-)
Hol is tartottam?
Oké, van bárki is, aki képes lenne egy akció-horror-vígjáték elemekből építkező filmet készíteni a Bleach általam feldobott történetéből?
Már most eltörném a forgatókönyvíró ujjait... el fogja szúrni. Érzem. Működik a hatodik érzékem.
süti beállítások módosítása