Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Fogadom (The Vow, 2012)

2012.02.25. 15:23 dzsoni szánsájn 6 komment

A Fogadom receptje borzalmasan egyszerű. Csináljunk egy teljesen átlagos romantikus filmet - manapság nincs velük tele a mozi -, datáljuk Valentin-nap környékére és szeretni fogják. Legalább arra az egy hétre. Őszintén megmondom, ha meg kell magam erőszakoljam sem tudok hosszasan értekezni erről a félkész, ám a vártnál kevésbé csöpögős műről. Jobb, ha máris lapozunk.

A felütés - mely, természetesen valós eseményeken nyugszik - valójában nem rossz, igazán mély sztorit kerekíthettek volna párosunk köré, melynek női tagja (Rachel McAdams) egy autóbaleset következtében súlyos amnéziát szenved, aminek levét férje (Channing Tatum) issza meg, hisz őt és szerelmüket teljesen elfelejti. Nem is kérdés, valahogy vissza kell hódítani a lányt. Persze bonyodalmaktól nem mentes a forgatókönyv, ami egyaránt tartalmaz jól megszokott kliséket, banálisan megírt karaktereket és befoltozatlan lyukakat. De mit sem számít az egész ha megvan a kémia, átérezhető és szerethető a produktum. Hát... itt is hibádzik.

A film legnagyobb baja, hogy a baleset, ami hőseink életét feneketlenül felforgatta, a játékidő első 3 perce után bekövetkezik, így a pár előéletéről nem sok fogalmunk van (az előzetesben MINDENT láttunk ebből), nem érezni át az egész súlyát, nem tudjuk milyen boldogan éltek egymás mellett, innentől kezdve az egész egy szimpla "meghódítós" sztori, az amnézia belekeverése teljesen felesleges, láthatóan Tatum is gyakran csak értetlenkedik (ez mondjuk a kvalitásaira írható). Képtelenség átélni a vívódást, mert nem volt ami megalapozza azt, pedig még egy ügyes trükkel is megpróbálkoztak a készítők. Ők végre megcélozták a férfi nézőket is, ennek ellenére jóérzésű embert egyetlen dolog tud rávenni a megtekintésre: a barátnő.

 

Címkék: kritika iromány dráma romantikus 40 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr494202934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanosuke 2012.02.26. 14:15:49

ezek valók a tatumnak, hogy tudja mutogatni magát félmeztelenül.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.02.26. 18:42:45

A megszokott klisés romantikus film. Szerinte Hollywood soha a büdös életbe nem tud ebből kilábalni, jöhet akármi.

Legalább Tatum és McAdams között működik a kémia. A szinkron viszont néha meglepően rossz, ami csak ront az összképen.
A flashbackek-et szerencsére az elején letudják, rossz lett volna, ha folyamatosan megszakítják ezekkel a történéseket.
Az oltár előtt mondott duma rendesen csöpög és Tatum bizony mond egy-két hülye bölcsességnek szánt mondatot a film alatt.
Egyébként legalább megnéztem Meat Loafnak azt a hosszú című és jó hosszú dalát. Michael Bay remek klipet készített hozzá.

A Fogadom nem rossz, de nem is jó. 50 %

Mese92 2012.02.27. 07:29:04

Nem is tudom mikor láttam utoljára jó romantikus filmet. Imádom Rachel McAdamst, de az Időutazó feleségében is borzasztó volt, ezt a Fogadom című filmet be sem merem vállalni. Jövőhéten mozimba megyünk a csajokkal, ők tutira meg akarják majd nézni Tatum miatt :D

madárijesztő 2012.02.27. 15:52:35

Úgy elgondolkodtam volna rajta, hogy én vajon mit tennék hasonló helyzetben. De rohadtul elkezdett idegesíteni, hogy behozták a csaj expasiját. Olcsó húzás volt, de nagyon. Idegesített is a dolog, ezért a filmet sem tudtam élvezni.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.02.27. 17:38:42

@Mese92: pedig Az időutazó felesége igencsak jó film, a félig romantikus felütéséhez képest, és McAdams is korrekt benne.

OFF: egyébként Dzsoni most akkor hogy van ez, hogy ide írsz kritikát, de a blogot, amit többek közt, te preferáltál, indítottál, meg a holtak közt tengődik? :) Mondjuk legalább valahova írsz :D

Dean6 2012.04.29. 02:47:20

Most tudtam csak megnézni,de engem inkább felidegesített a film. A csaj annyit bénázott, hogy csak néztem...:/ Tatumot sajnáltam,mindent megtett. Valahogy férfiként rossz nézni, hogy egy csávó mindent megtesz a szerelemért,de semmit sem ér el...realista.
süti beállítások módosítása