Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Nader és Simin rendezője francia filmet forgathat

2012.03.14. 11:38 koimbra Szólj hozzá!

Iránban nem egyszerű filmkészítőnek lenni, elég egy rossz szó és máris a börtönben találhatja magát a rendező. Esetleg elzárják a pénzcsapot egyik pillanatról a másikra, így akadályozva meg, hogy végre valahára dobozba kerüljön a film. Ráadásul a hatóságok kedélyállapota is gyorsan változhat, előfordulhat, hogy ami egyik nap még tetszik nekik, arra a következő napon már szigorúan néznek.

Asghar Farhadi dirigálta a Nader és Simin - Egy elválás története drámát, az alkotás nem csak hazájában, hanem nemzetközileg is sok nézőt vonzott a mozikba, több fesztiválon éltették és még egy Oscart is bezsebelt. Az iráni vezetés meg úgy ahogy örülhet, hiszen Farhadi ezúttal nem otthon lát hozzá újabb filmjéhez.

A rendező a francia fővárosban, Párizsban forgathatja következő művét. A francia nyelven készülő filmről kevés információ látott napvilágot, de annyi kiderült, hogy Farhadi egy iráni lány és egy észak-afrikai srác szerelmi történetet fogja elregélni. A további részleteket Cannes-ban fogják elárulni.

 

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr314316183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása