Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.03.29. 20:33 koimbra 2 komment

A Titanic újra úton!

Kedd este a Royal Albert Hall – London egyik legszebb, legelegánsabb neoklasszicista kastélymúzeuma – igazán királyi eseménynek adott otthont: a Titanic (Titanic, hazai bemutató: április 5.) új, 3D-s bemutatójának. A világsikerű filmet 60 hetes, 18 millió dolláros munkával, James Cameron közvetlen irányítása mellett alakították 3D-ssé, és az új formátum éppen a hajó indulásának 100. évfordulóján vág neki eddigi legnagyobb útjának: hogy másodszor is meghódítsa a világ mozijait.
A vörös szőnyegen természetesen végigsétált a rendező, a királynői eleganciájú Kate Winslet, valamint –Leonardi DiCaprio kivételével, aki éppen Tarantinóval forgatja a Django Unchained című új fimjét – a mára legendává vált film szinte összes fontos munkatársa és szereplője: ott volt Billy Zane, Frances Fisher, Bill Paxton, Suzy Amis, Bernard Hill valamint a producer, Jon Landau és a zeneszerző, James Horner.
Cameron szinte egyenesen a tenger legmélyéről érkezett a reprezentatív eseményre: két napja még egy szűk tengeralattjáróban kuporgott több mint 11 kilométerrel a felszín alatt, a Mariana-árok legmélyén.
– Ugyanaz a vágy hajtott, hogy elkészítsem a Titanic-ot, ami miatt a Föld legmélyebb pontjára is eljutottam – mondta erről a premieren a rendző. – Lenyűgöz az óceán. Minél mélyebb, annál inkább.
A 18 Oscar-díjra jelölt, 11 Oscar-díjjal jutalmazott film minden idők egyik legsikeresebb mozidarabja, James Cameron azonban távollévő főhőse nevében arról is beszámolt, hogy Leonardo DiCaprio csöppet sem elégedett akkori teljesítményével. Ahogy elmesélte, néhány napja levetített sztárjának 18 percet a – sajtóbeszámolók szerint valóban szemkápráztatóvá változott – Titainc-ból, de ő csak pirult: úgy érezte, túl fiatal volt, és túl magabiztos…
IC Press

Harmadnaposok

Még nem jött el a józanság ideje: a Másnaposok, az elmúlt évek talán legnagyobb, divat- és kultuszteremtő vígjátéksikere hamarosan visszatér: 2013 májusára kitűzték a Másnaposok 3. premierjét.
A rendező, Todd Phillips sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az eredeti csapat minden tagja aláírta már a szereződést, de ő azt is megbeszélte velük: akármilyen nagy lesz is a siker, negyedszer semmiképpen sem vállalkoznak egy átmulatott éjszaka emlékeinek felderítésére.
– Ez a rész más lesz – ígérte a rendező rajongóinak. – Nagy meglepetésekre készülünk. A botrány, a rémület és a rossz döntések három felvonásos operája illő finálét kap.
Az első rész 2009-ben váratlan és tartós népszerűséget szerzett: minden idők legsikeresebb korhatáros vígjátéka lett. A 2011-es folytatás Las Vegasból Bangkokba vezetette a megállíthatatlanul féktelen baráti társaságot, fokozta az iramot, és meg is döntött jó néhány bevételi rekordot: az első és második rész együtt több mint egymilliárd dollár bevételt hozott!
Harmadszorra azonban a filmesek nem a régi receptet szeretnék újrahasznosítani. A helyszín Los Angeles lesz, és a történet szerkezete is átalakul. A gyártó stúdió azonban biztosra mehet: a három főszereplő, Bradley Cooper, Zach Galifianakis és Ed Helms a pletykák szerint fejenként 15 millió dollárért üti szét magát. De minden Másnaposok-rajongó azt reméli, hogy Mike Tyson és Ken Jeong is újra beszáll a buliba.
IC Press

Abraham Lincoln fejszéje

Kit érdekel, hogy miből lesz a cserebogár? Sokkal izgalmasabb, hogy miből születik egy film.
Timur Bekmambetov producer-rendező, aki Tim Burton segítségével készíti új fantasy/akciófilmjét, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-t (Arbraham Lincoln Vampire Hunter, hazai bemutató: augusztus) a WonderConon elmesélte, hogyan született az új film őrült ötlete.
A WonderCon az amerikai sci-fi rajongók nagy találkozója: a március 16. és 18. között tartott rendezvényen a műfaj több mint 40 000 rajongója gyűlt össze egy kaliforniai sportcsarnokban; a Fox stúdió itt vetített le először néhány látványos részletet a filmből, amely újraírja az amerikai történelmet. A forgatókönyv szerint az USA 16. elnöke csak nappal volt elnök, éjjel a vámpírok elleni háborúja foglalta le.
Egy újságíró megpróbált olyat kérdezni Bekmambetovtól, amit előtte még senki; az iránt érdeklődött, szokott-e a rendező a filmjeiből valami forgatási emléket hazacsenni. A kazah származású filmes habozás nélkül bevallotta, hogy az Éjszakai őrség-ből egy egyenruhát, a Wanted-ből Angelina Jolie kését, az Abraham Lincoln, a vámpírvadász-ból az elnök különleges fejszéjét őrzi otthon.
– Igazából ez a fejsze volt meg először az egész filmből – mesélte Bekmambetov. – Tudtam, hogy Lincoln erdei ember volt, úgyhogy gondoltam, megérdemel egy jó fejszét, amit szuperhőshöz méltóan forgathat. De hogy ne legyen unalmas, egy puska került a nyelébe meg egy szurony a tetejére. Amikor ez megvolt, akkor kezdtünk gondolkodni a film többi részén. Azután, hogy haladt előre a történet, szükség szerint még néhány veszélyes eszközt beépítettünk a fejészébe: a végén olyan lett, mint egy svájci bicska. A forgatás befejeztével zsebre is vágtam.
IC Press

Egy orosz rendező Amerikában

Március 19-én Szergej Bodrov új életet kezdett. Az egyik legsikeresebb orosz filmrendező, akinek műveit jelölték már Oscar-díjra (Mongol), elnyerte az Európai Filmakadémia díját (A kaukázusi fogoly), díjazták egyebek közt Karlovy Varyban, Velencében és Montrealban is, látványos és egzotikus filmjei után egy egészen új vállalkozásba kezdett: amerikai filmet készít. A stáb a múlt héten kezdett dolgozni Vancouverben. A The Seventh Son főszerepeit Jeff Bridges, Julianne Moore, a Narnia-filmekkel ismertté vált Ben Barnes és Olivia Williams játssza.
A műfaj és a kor nem idegen a rendezőtől: a történet a 18. században játszódik: hőse egy öregedő lovag és boszorkányvadász (Bridges), aki sokkal korábban foglyul ejtett egy nagyhatalmú boszorkányt (őt alakítja Julianne Moore). Ám a boszorkány megszökik, és bosszúvágya háborút indíthat az emberek és a természetfölötti hatalmak között. Az öreg lovag egy hónap alatt megpróbál felkészíteni egy új tanítványt, hogy esélyük legyen az ellenállásra.
A filmek producerei korábban A titánok haragjá-n, A sötét lovag-on és a Harry Potter-sorozaton dolgoztak, így Bodrov első amerikai kalandja minden bizonnyal legalább olyan látványos lesz, mint a Mongol volt – és a siker sem fog elmaradni.

Címkék: hírlevél intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr104348761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.03.30. 07:37:52

Elképzeltem, ahogy a vörös szőnyegen, sok flancos sztárocska között megjelenik Cameron búvárruhában, pipával, feltolt szemüveggel, és végigcsattog békalábaival, miközben csöpög róla a víz:)

Amúgy meg Leo igazán vehette volna a fáradtságot, hogy promózzon egy kicsit az őt világhírnév (és nem mellesleg az A-kategóriás gázsi) felé elindító film új bemutatóján...
Az Oscar-díjas Kate bezzeg nem bvolt ilyen finnyás:P

Sanosuke 2012.03.30. 17:49:54

szerintem Caprio mára letagadná ezt a filmjét :D
süti beállítások módosítása