Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ki vitte többre a pités színészek közül?

2012.04.01. 17:43 koimbra 10 komment

 

A legtöbb pités színészről elmondható, hogy a harmadik rész után szépen el is tűnt a mozikból. Voltak próbálkozások, de csak páran mondhatják el magukról, hogy fel tudnak mutatni egy-két sikert.

 

Jason Biggs az első rész előtt a tévé képernyőjén próbálkozott, a Drexell's Class és a Total Security sorozatokban játszott. Az első Amerikai pite után maradt a tinivígjátékoknál, A pasik és csajok után jött a Lúzer és a Nő a baj. Ezek közül mindegyik bukás volt, pedig a Pasik és csajokat még Freddy Prinze Jr.-ral is megpróbálták becsábítani a fiatal csajokat a mozikba. Játszott Woody Allen filmjében, a Csak az a szex vígjátékban és látható volt az Apja lányában is. A Kutyahideg ugyan szépen termelt, csakhogy ott az ebek voltak a sztárok és nem ő vagy Paul Walker. Mellékszerepet vállalt A spanom csajában, a Csak a testeden át! alkotásban, hát...emlékszik ezekre egyáltalán valaki? És az Alulképzőre?


Seann William Scott is a tévében kezdte és a pite után egy horrorral folytatta. A Végső állomás után bevállalta a Cool túrát, ahol alapjában véve nem sokkal különbözőbb karaktert kellett eljátszania, mint az Amerikai pitében. Ezt még megfejelte a Hé, haver, hol a kocsim?-mal, ami Amerikában 46 milliót hozott 13 milliós büdzsé mellett és videón még nagyobb sikert ért el. Ezután jött egy-két sikertelen vállalkozás is. Az Evolúció sci-fi vígjátékban David Duchovnyval vadászhatott szörnyekre, kevés sikerrel, a Golyóálló szerzetesben bunyózhatott, de alig érdekelt valakit és Az Amazonas kincse kalandfilm sem aratott. Eközben becsúszott néhány mellékszerep, például láthattuk a Jay és néma Bob visszavág, a Sulihuligánok filmekben. A Hazárd megye lordjai sorozatból készült mozis verzió szépen hozott, de folytatás nem készült hozzá. Bruce Willist és Tracey Morgant idegesíthette a Két kopperben, amely Kevin Smith legtöbbet kasszírozó alkotása volt. Smith a Goon hokis vígjátékban és Scottra bízta a főszerepet, erre még várni kell pár hetet.

Chris Klein az Amerikai pite évében még feltűnt a Gimibosziban, majd 2000-ben az Itt a földön-ben romantikázhatott. 2001-ben buktázott egyet a Húgom, nem húgommal, de még nagyobbat zakózott a Rollerball remake-kel, amiben inkább az a legszomorúbb, hogy ezzel John McTiernan gyakorlatilag eret vágott saját karrierjén. Becsúszott a Katonák voltunk háborús film, ahol Mel Gibson oldalán harcolhatott és a Csak barátok vígjátékban alakíthatta a negatív karaktert és Street Fighter: Legend of Chun Li-ben égette magát.

Tara Reid inkább anorexiás képeivel maradt fenn a köztudatban, mint filmjeivel, bár végül is nem kellett sok hozzá, hogy lenullázza mozis pályafutását. Az Amerikai pite előtt a Vámpírok városa, A rémségek könyve horrorokban volt látható, de felbukkant a Kegyetlen játékokban és A nagy Lebowskiban is. A pite után jött a Dr. T és a nők, ahol inkább Richard Gere állt a középpontban, a Buliszervez, ahol Ryan Reynolds ökörködött és összemelegedhetett Ashton Kutcherrel A főnököm lányában. Végső soron bevétel szempontjából nem rossz menet, de ezután alaposan belenyúlt. Az egyedül a sötétben Uwe Boll-os marhaság nem kellett volna, de talán A holló negyedik részét is szívesen kitörölné életrajzából. Az Incubus horrort talán senki sem látta, de tippre A bowling bajnokkal is ugyanez lehet a helyzet. Utoljára a Last Call vígjátékban vállalt szerepet.

Mena Suvari is bír egy-két említésre méltó és bűnrossz alkotással az első pite előttről. A sorozatok világából Az út a pokolba filmben találta magát, majd A gyűjtőben is játszhatott. A Carrie 2 nem kellett volna és az Atomvonat tévéfilmet is kihagyhatta volna. Az Amerikai pite után ügyesen igent mondott az Amerikai szépségre, kár, hogy hosszú ideig ez volt az egyetlen jó döntése. A Lúzerben Biggs-szel játszhatott együtt, A három testőr feldolgozása, A muskétás kellőképpen rossz lett és Nicolas Cage rendezése, a Sonny pedig alig érdekelt valakit. Játszott Tony Scott félresiklott akciójában, a Dominoban és a Barbershop női verziójában, a Szép még lehetsz vígjátékbanés zombik ellen indult a Holtak napjában.

Alyson Hannigan beérte a kisképernyővel, legalábbis nem erőltette mozis pályafutását. 14 évesen játszott a Marslakó a mostohám sci-fi vígjátékban, majd következett egy rakat tévéfilm és sorozatban és a piték között is inkább a tévés produkciókat részesítette előnyben, mindenesetre a Pasik és csajokban azért benne volt. A Buffy, az Angel és a Veronica Mars sorozatokon az Így jártam anyátokkal nagy sikerű szériában szerepel. A Csajozós filmért azért kár volt visszatérni a vászonra.

Thomas Ian Nicholsból sem vált sztár, A rém rendes család és a Baywatchban bukkant fel, a tévés művek világából az Egy kölyök Arthur király udvarában miatt szakadt ki. Az Amerikai pite második része után a Halloween: Feltámadásban próbált életben maradni és A vonzás szabályaiban is bevállalt egy szerepet. A harmadik pite után jött néhány filmmel, de a The Bridge to Nowhere, Delivering the Goods, Fading of the Cries és az Adni jó közül egyik sem került a figyelem középpontjába.

Eddie Kay Thomas szintén letudott néhány produkciót (pl a Carrie folytatást) az Amerikai pite előtt, 1999-ben a Fekete-fehérben tűnt fel, amiben Scott Caan és az épp leszállóágba került Robert Downey Jr játszott. Végigpörgetve filmográfiáját nem sok szóra érdemes szerepet sikerült kikaparnia magának, legalábbis sem az Eszement Freddy (vagy abban játszott mellékkarakter) vagy a Szédült rohanás nem vésődött be a köztudatba. De legalább benne volt a Kalandférgek mindhárom részében és talán a legjobb döntése, hogy a Dalok ismerkedéshez filmre is leszerződött. Inkább sorozatozott, benne volt az Amerikai fater, Kergetjük az amerikai álmot és a Míg a halál el nem választ szériákban. Jövőre a Code Name: Geronimoban vadászhat Oszama bin Ladenre.

Az egyetlen összekötő kapocs a Stiffler tesókon kívül a mozis és a dvd-s részek között Eugene Levy, Jim papája. Ő az örök mellékszereplő, temérdek filmben láthattuk és ő az az arc, akit bárhol bármikor be lehet azonosítani, de csak ritkán állt a középpontban. Miben láthattuk? A nagy csobbanás, Örömapa 2, A zűr bajjal jár, Csodacsuka, Szerelem a végzeten, Több a sokknál. Talán a Ki a faszagyerek? akció-vígjátékban játszott központi karaktert.

 

Itt a helye Sherminatornak, az Chris Owennek, aki szintén sok-sok produkcióban játszott, de nagyobb hírnévre nem tett szert. Esetleg A csaj nem jár egyedül, a Buliszervíz vagy A köd filmekben elcsíphetjük. Stiffler mamája, Jennifer Coolidge szintén mellékszerepekre ítéltetett, a Diszkópatkányok vagy a Zoolander vígjátékban domborított. Nadia-t, a cseh cserediáklányt megformáló Shannon Elizabeth-et sem szabad kihagyni a felsorolásból, bár arcára valószínűleg kevesen emlékeznek, mert inkább mindenki a mellét bámulta.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr564354284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.04.01. 21:03:12

Nah ez tök jó, én is akartam egy ilyen írást a Pite előtt. Hát akkor már nem kell :D

A nép fia 2012.04.01. 22:41:29

Név alapján csak 2-3 embert tudtam azonosítani. Bizonyára jelentéktelenek, ha nem igazán tudunk róluk semmit. :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.02. 08:24:15

vitte egyáltalán valamelyik valamire?!

curby (törölt) 2012.04.02. 10:26:38

a spanom csaja és a csak a testeden át nagyon jó filmek voltak.szerintem igenis vitték néhányan valamire.jim és stiffler ők szerepeltek pár jó kis filmben.evolució,cool túra,az amazonas kincse?ezek remek filmek.azért mert nem egy buzi művészfilmben játszottak amiért oscart adnak attól még elértek valamit.szerepelhetek ezekben a klassz alkotásokban és ez már siker.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.02. 10:37:06

@curby: nekem is tetszett nem egy filmjük, de egyik sem lett "a" listás sztár, sőt némelyik még "b" listás sem, mindössze erre szerettem volna utalni.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.02. 10:48:54

@curby: Attól függetlenül az Evolúció és Az Amazonas kincse bukta volt és valakinek csak úgy indul be a szekere, ha sikeres filmekben játszik. Scott pl kb leragadt Stiffler figurájánál, de mindenesetre ő tudja felmutatni a legtöbb sikert.

A Csak a testeden át szerintem borzalom volt. A spanom csaja meg átlag.

shushu2 2012.04.02. 11:25:51

Azért a Jay és Néma Bobban Biggs is megfordult :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.02. 12:51:25

@shushu2: jaja, mint piteb.szó.

Kevin Smith már akkor tudta a tutit, hogy ő mindig az marad bármit csinál.

SittingDuck 2012.04.02. 17:54:09

Alyson Hannigan előbb volt a Buffy-ban, mint a pitében
A Goon egész jó vígjáték, én elröhögcséltem rajta, de nem lesz kirobbanó siker.

Atkakukac1989 2012.04.03. 18:55:55

Stifler mamája azért megemlíthető a Joey című sorozatból is, ott azért volt egy pár vicces pillanata. Igaz, csak 2 évadot élt az egész, de én bírtam.
süti beállítások módosítása