Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Játszd újra kedvenc jeleneted!

2012.04.05. 17:17 koimbra 1 komment

Sajtóhír: 2012. április 5. - Eljött a filmrajongók ideje: a T-Home legújabb pályázatán bárki újraforgathatja kedvenc mozija egy-egy jelenetét. A neves zsűri által elbírált játékon a legkreatívabb pályázó értékes házimozi-rendszerrel lehet gazdagabb, amelyen aztán megtekintheti a mozgókép-történelem legjavát.

Bizonyára minden filmrajongónak van kedvenc filmjelenete, amelynek részleteit akár álmából felkeltve is fel tudja idézni. Most itt a lehetőség újragondolni a legendás epizódokat: bárki újrajátszhatja, és barátai segítségével rögzítheti legkedvesebb filmrészletét, amelyet aztán elegendő feltölteni a YouTube-ra, a linket pedig közzétenni a Játszd újra! (www.jatszdujra.hu) oldalon, vagy a T-Home Facebook oldalán, és indulhat is a játék.

A 2012. április 22-ig tartó pályázatra beküldött művek avatott zsűri elé kerülnek: Kálid Artúr és Kálloy Molnár Péter színművészek értékelik az újraértelmezett jeleneteket. „Bár könnyűnek tűnik a feladat, mégsem az. Nem elég elmondani az ismert párbeszédeket, egy filmnek számtalan más összetevője is van, amitől élni kezd egy-egy képkocka. Az alkalmi rendezőknek a kompozícióra, a fényekre és a mozgásra is ügyelniük kell” – mondja Kálloy Molnár.

A tét pedig nem kicsi. A legeredetibb jelenet készítője saját filmszínházat rendezhet be otthonában: az első helyezettnek járó, 500 ezer forint összértékű házimozi-rendszeren nézheti eztán filmtörténeti kedvenceit. A győzelmet ráadásul fergeteges mozizással ünnepelheti otthonában: barátaival és Kálloy Molnár Péterrel együtt nézheti meg a T-Home interaktív tévészolgáltatás Videotékájából kiválasztott kedvenc filmjét.

A filmes megmérettetéssel egy időben plakátversenyre nevezhetnek azok, akik az emblematikus jelenetek alapján fényképet készítenek magukról. A fotót szintén a játék Játszd újra!, vagy a www.facebook.com/thomehungary oldalára feltöltve egy speciális alkalmazás segítségével varázsolhatják filmplakáttá. A Játszd újra! Facebook közösség rajongói által a legmagasabb pontszámmal illetett alkotás készítője szintén ajándékban részesül.

A pályázat ideje alatt nem csupán a kreativitást, hanem a tudást is díjazza a negyedmillió interaktív tévé előfizetővel rendelkező T-Home. A közösségi oldalon filmes idézetekből szerzett műveltségüket tesztelhetik a résztvevők, vagy neves grafikusok újraértelmezett filmplakátjainak eredetijére tippelhetnek, sőt a zsűri tagjai által újraforgatott jelenetekben ismerhetnek rá a klasszikus alkotásokra. A legjobb megfejtők a három hétig tartó versenyidőszak minden napján nyerhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr954365885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ForgerON · http://filmdroid.blog.hu 2012.04.05. 21:16:25

Teljesen pozitív kezdeményezés. Biztosan születnek nagyon jó és vicces videók. Így hirtelen nem is tudom, hogy milyen jelentet választanék, de gyanús, hogy a Fight Clubból valamelyik klasszikus jelenetét forgatnám le házilag. Többiek?
süti beállítások módosítása