Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Proyas adaptálja Heinlein 42-es novelláját

2012.04.10. 21:05 koimbra 1 komment

Alex Proyas a Képlet (Knowing) után több projektben is érdekelt volt, de a Paradise Lost akció-fantasy költségvetési problémák miatt jégre került, a Dracula Year Zero horror meg más stúdióhoz került, ahol nélkül próbálják összehozni a filmet. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag novellának elkészítheti a filmváltozatát, ha minden jól megy ősszel hozzá is láthat a forgatáshoz. Az alapanyagot Robert A. Heinlein 1942-es novellája szolgáltatja.

A történet főhőse, Hoag egy este hiába gondolkodik, hogy vajon mivel tölthette a napját, egyszerűen nem tudja felidézni. Ezért felkeres egy nyomozóirodát, megbízza őket, hogy kövessék minden lépését. Végül a nyomok a rejtélyes 13. emeletre vezetnek, ahol különös, rejtélyes alakok találhatóak.

Heinlein a sci-fi irodalom egyik legismertebb és legnépszerűbb írója volt. Műveihez mégis csak ritkán nyúlt Hollywood. A Csillagközi invázió, A parazita és A Hold börtönében alkotásokon kívül más mozifilm nem igazán készült alkotásaiból.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr104381761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.04.11. 07:30:44

Mintha lett volna valami hír, hogy megfilmesítik a Forever War-t is...
Én nem sok Heinleint olvastam, mert elég hullámzó színvonalon írt szerintem; az Angyali üdvözlet (Stranger in a strange land) viszont egy nagyon jó regény, abból jó kis filmet lehetne csinálni!
süti beállítások módosítása