Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Intercom hírlevél

2012.04.12. 20:58 koimbra Szólj hozzá!

Szerencsés csillag  (12)

Taylor Schilling valószínűleg a világ egyik legszerencsésebb nője. Pályája elején áll, nemrég szerzett színészi diplomát a New York-i Fordham Egyetemen, és látszólag minden küzdelem, kerülőút vagy várakozás nélkül rögtön a legnagyobbakkal kezdett dolgozni. Kipróbálta magát egy tévésorozatban, és utána rögtön sztárok partnere lett: jelenleg Ben Affleck és John Goodman oldalán forgatja Affleck új rendezése, egy Iránban játszódó thriller, az Argo egyik főszerepét, de ebbe a munkába szinte közvetlenül az elmúlt évtized legnagyobb tinisztárja, Zac Efron mellől érkezett. Ők ketten a főszereplői a romantikus történetek nagy mestere, Nicholas Sparks műve, a Szerencsecsillag (12) (The Lucky One, hazai bemutató: április 19.) filmváltozatának.
Az ifjú színésznő és a talán első komoly, férfiszerepében feltűnő Zac Efron először nehezen jöttek ki egymással. Schilling ugyanis egyáltalán nem ismerte Zac elsöprő népszerűségének forrását: egy High School Musical-filmet sem látott.
– Már a próbafelvételek során elhatároztam, hogy amint lesz egy kis időm, kikölcsönzöm mindhárom HSM-filmet, és egy ültő helyemben végignézem őket – mondta a BuzzSugar riporterének a gyönyörű mosolyú színésznő. – Őszintén kíváncsi lettem Zac korábbi munkáira: mert kiderült, hogy a srác nagyon normális, helyes, és nagyon jó vele együtt játszani: még az erotikus jelenetünket is könnyen legyűrtük, kicsit sem volt kínos. A Szerencsecsillag-nak köszönhetően, lehet, hogy huszonéves fejjel High School Musical-rajongó leszek.
IC Press

A sovány osztag  (16)

Idén jelölték Oscar-díjra, és ő az egyik legnépszerűbb fiatal komikus. Jonah Hill mégis azt mondta nemrégiben újságírók előtt, hogy neki úgy tűnik, rajongói csak a testéért szeretik. A színész ugyanis az elmúlt fél évben több mint 20 kilót fogyott: az Éjszaka a múzeumban 2. fafejű éjjeliőreként vagy az Oscar-jelölést hozó Pénzcsináló-ban (12) még meglehetősen kerekded volt, a 21 Jump Street – A kopasz osztag (16) (21 Jump Street, hazai bemutató: május 3.) viszont meghökkentően új formában mutatja. Igaz, az akció-vígjátékban szüksége is van az újfajta testre, hiszen zsarut játszik, akit álruhában visszaküldenek egy középiskolába, hogy magát gimisnek kiadva göngyölítsen fel egy kábítószer-terjesztő bandát.
– Mostanában bárhova megyek, még azelőtt, hogy a filmjeimről kérdeznének, a pocakom kerül szóba – panaszkodott Jonah Hill. – Hamarabb rákérdeznek, mint az Oscarra. Pedig nincs semmi titka, sajnos. Brad Pitt hozta szóba, hogy vegyem komolyan a fogyózást, én meg komolyan vettem. Elmentem egy szakemberhez, és nekiláttam koplalni meg tornázni. És csináltam, csináltam, csináltam. Még szerencse, hogy nagyon szeretem a japán ételeket: azokkal néha jóllakhattam. De muszáj is volt: a 21 Jump Street-ben Channing Tatum mellett kell nyomulnom. Nem akartam, hogy csak az ő testére figyeljen mindenki.
IC Press

Pókember ruhája

Andrew Garfield készül. Az új pókember-film, A csodálatos pókember   (The Amazing Spider-Man, hazai bemutató: július) piros-kék ruhás főszereplője tudja, a bemutató után megváltozik az élete: világhírű lesz, és rajongók hada követi majd, bárhová is menjen. Sokak szerint, erre nem lehet felkészülni, Ellen DeGeneres azért megpróbált segíteni. A múlt héten, amikor tévés show-műsorában vendégül látta a fiatal színészt, álruhába öltöztette: Garfield átmenetileg hosszú szőke hajat és lefelé konyuló bajszot kapott, körülbelül úgy nézett ki, mint egy ZZ Top rajongó kamionsofőr a hetvenes évekből.
De a fiatal angol színész szerint a műszőrzet még mindig jobb, mint a csodálatos pókjelmez: annak különleges anyagát mintha szándékosan úgy tervezték volna, hogy ő viszkessen tőle, és olyan feszes volt, hogy amikor ebben forgatott, semmilyen ruhát nem vehetett alá.
– Meztelennek éreztem magam benne – mondta Andrew Garfield Ellennek. – Miközben pont azt kellett volna eljátszanom, hogy ha felveszem az álarcot, szabadabb vagyok és bátrabb, én folyton amiatt aggódtam, hogy mindenütt paparazzók lesnek rám, én meg ott állok egy szál gumidresszben…
IC Press

A Prometheus után

Ridley Scott még távol van a nyugdíjtól. A hetvenöt éves rendező, aki műfajalapító klasszikusok sorával tette a nevét híressé, idén újra megrengeti a mozivilágot: a Prometheus  (hazai bemutató: június 7.) az év talán legjobban várt filmje: az interneten elképesztő mennyiségben áradnak a képek, a feltételezések és találgatások arról, hogy pontosan milyen lények és mit csinálnak majd a nagy költségvetésű sci-fi/akciófilmben.
De Sir Ridley-nek ez nem elég: már a Prometheus utáni időket tervezi. Bennfentesek azt rebesgetik, hogy az eddig három Oscar-díjra jelölt rendező következő munkája Cormac McCarthy egy regényének megfilmesítése lehet. McCarthy írásából készült a Cohen testvérek Nem vénnek való vidék-e és a Viggo Mortensen főszereplésével készült Az út is – mindkettő kiábrándult, keserű, kegyetlen világot ábrázolt, és ez Ridley Scott ízlésének is megfelel. Scott azzal a feltétellel vállalja a The Counselor című thriller elkészítését, hogy csupa A-listás színészből állíthatja össze csapatát: a Prometheus egyik fontos színésze, Michael Fassbender már el is vállalta a főszerepet: ő játssza majd a kábítószer-csempészésbe keveredő jogászt. Az ő partnerei között lehet Natalie Portman, Jeremy Renner és egy kis szerepben Angelina Jolie is.
Ha minden jól megy, a forgatás már az idén nyáron – szinte azonnal a Prometheus bemutatója után – kezdődik: Ridley Scott nem hajlandó megpihenni.
IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr1004395212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása