Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Ford, Oldman és Hemsworth a Paranoiában

2012.04.13. 14:11 koimbra Szólj hozzá!

Joseph Finder már akkor felhívta magára a figyelmet, amikor egyetemre járt. 1983-ban írt cikkében a Kreml és egy befolyásos amerikai milliomos, Armand Hammer kapcsolatáról írt. Hammer becsületsértési pert fontolgatott, de amikor a szovjetek úgy döntöttek, hogy betekintést engednek egy-két addig titkosnak számított dokumentumba kiderült, hogy Findernek igaza volt. Első regényében a Moscow Clubban a KGB megpróbálja eltávolítani Gorbacsovot, pár hónapra rá meg is történt a puccskísérlet. Következő regényében a CIA soraiba férkőzött szovjet kémről írt, pár nappal az Exraordinary Powers megjelenése előtt valóban lelepleződött egy kém a Cégnél.

Az még hagyján, hogy a szerző jól ír, de jól is időzít. Hollywoodban a Paranoia regényét vették elő, a vígjátékokban jártas Robert Luketicet ültették a rendezői székbe. Harrison Ford, Gary Oldman és Liam Hemsworth erősítik a szereplőgárdát. Már forgatókönyv is, Barry Levy, a Nyolc tanú (Vantage Point) írója mutatta be munkáját, amit most Jason Hall csinosítgat.

A sztori: A Wyatt Telecomnál dolgozó fiatal Adam Cassidy hozzáfér a cég titkos pénzalapjához, és nagyszabású búcsúztatót szervez kirúgott kollégája tiszteletére. Cassidy azonban lebukik, és a vezetőség választás elé állítja: vagy leűli hosszú börtönbüntetését, vagy pedig beépül az egyik legnagyobb konkurenshez. Adam a rivális cég legnépszerűbb embere lesz, de őrlődik a kettős alkalmazás szorításában. Végül úgy dönt, minden kapcsolatot megszakít a Wyatt Telecommal. (moly.hu)

Címkék: miújság könyvből film thrillerhír

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr124408836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása