Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Melyik Marvel hős jogai nincsenek a Marvelnél?

2012.04.29. 16:16 koimbra 40 komment

A Marvel nem volt éppen előrelátó, eszükbe se jutott, hogy egyszer majd a képregénybirodalom berkein belül  készülhetnek el egyes hősök bemutatkozó filmjei. Mire észbe kaptak több karakterük jogai más stúdiónál pihentek. Thorral a Sonynál próbáltak kezdeni valamit, a LionsGate a Fekete Özvegy produkciót szerette volna összehozni, a Vasembert pedig a New Line-nál akarták megalkotni. A Megtorló is visszatért a Marvelhez, miután a második résszel befürdött a Lionsgate és már Penge sem a Line Line égisze alatt aprít. Látható, hogy próbálkoztak, de nem mindegyik jogot tudták visszaszerezni. Nézzük mely figurák felett nem gyakorol teljes hatalmat a Marvel, legalábbis ezekről tudunk.


A Fenegyerek a Foxnál akciózhatott, de a közönség nem volt elégedett és a stúdió több bevételt várt. Majd az Elektrával jelentkeztek, ami kritikai és pénzügyi kudarc volt. A Fox már jó ideje bejelentette, hogy szeretne egy Fenegyerek rebootot, meg is lelték a rendezőt David Slade személyében, azonban ő nemrég azt mondta, hogy nagyon lassan körvonalazódik a projekt. Slade jelenleg a Hannibal Lecter sorozattal foglalkozik, de a reboot háza táján nem állt meg az élet. David James Kelly próbálja gatyába rázni a forgatókönyvet, a történet elvileg a Frank Miller által írt Born Again sztorin fog alapulni (erről itt esett szó). Ha a Fox nem tud kezdeni semmit a tervezettel, akkor 6 hónap múlva a jogok ismét a Marvel birtokába kerülnek a jogok. Azaz a vak igazságosztón kívül Elekra és a Vezér is visszakerül a képregénystúdióhoz.

 

A Fox a Fantasztikus Négyes második részének csalódást keltő eredményei láttán lefújták a harmadik felvonás előkészületeit és az Ezüst utazó spin-offot is jégre tették. 2009-ben bejelentették, hogy Michael Green írja a reboot forgatókönyvét és Akiva Goldsman a produceri teendőket látja el. Azóta napvilágot látott egy-két pletyka, többek között az is, hogy Lényt CGI-vel hozzák létre, Adrien Brodyt és Amber Heard-öt emlegették lehetséges főszereplőként.  A Fox fejesei Josh Tranket szeretnék látni a rendezői székben. Nem tudni, hogy mikor évülnek el a jogok, de bizonyára a Marvelnek már vannak tervei Ezüst utazóval és Galactusszal.

Az már biztos, hogy a mutánsok jó ideig nem térnek vissza a Marvelhez. Az első három rész és a Wolverine sikere, no meg az előzményfilm elfogadható eredménye után a stúdió további részeket tervez. Matthew Vaughn januárban lát hozzá Az elsők folytatásához, a Wolverine következő felvonásának a munkálataihoz James Mangold hónapokon belül belevághat és akkor még ott van a Deadpool projekt is, amelyet elvileg Tim Miller fog ledirigálni. Sok ezer mutáns császkál a Marvel univerzumban, bár tény, hogy csak pár tucat örvend nagyobb népszerűségnek. Mindig lesz új arc a csapatban és Magneto oldalán is felbukkanhat egy-két új gonosz. Sőt, ha az F4 film elkészülne jó pár év múlva még az is előfordulhat, hogy az X-Men és Reed Richards csapata egy alkotásban nyomuljon. Kevin Feige elmondta, hogy azért akad jó pár mutáns, akit ők is nyugodtan felhasználhatnak saját Marvel filmjükbe, példaként Skarlát Boszorkányt és Higanyszálat hozta fel.

 

A legrosszabb képregényfilmek esetében rendre felhozzák a Szellemlovast, a Sony nem is erőltette túlzottan a második részt, csak akkor vált sietőssé, amikor kiderült, hogy 2010 végén a jogok visszaszállnak a Marvelhez. A nagy rohanásnak meg is lett az eredménye, a Crank rendezőpárosa, Neveldine és Taylor rém gyenge dolgozatot tett le az asztalra, aminek fényében sokak szerint az első Szellemlovas már nem is volt olyan szörnyű. A Sony valószínűleg többször is meggondolja, hogy akarja-e, hogy a lángoló fejű alak újra felmotorozzon a vásznakra. Így is sokan utálták az első filmet, a második után meg valószínűleg még kevesebben mernek beülni a harmadikra.

 

A Sonynál szövögeti hálóját Pókember, amelyet rebootoltak és alig várják, hogy megtudják jó döntés volt-e. Hamarosan kiderül, hogy miképp muzsikál a pénztáraknál, de mivel az egyik legismertebb és legkedveltebb képregényhősről van szó elég nagy az esélye, hogy kitermel pár száz milliócskát. Mindenképp ellene szól, hogy a Sam Raimi-féle franchise utolsó darabjával rengetegen nem voltak elégedettek és hogy sokakban felmerül miért is kellene újra megnézni, amint Peter Parkert megcsípi az a bizonyos pók.  Mellesleg éppen a Venom spin-offot tervezgetik, szóval a szimbiótát bizonyára behozzák a Pókember 2-be. Ugyanakkor az X-Men és a Bosszúállók mellett a közönség előbb vagy utóbb követelni fogja, hogy a Falmászó is szövetkezzen egy másik hőssel egy kemény ellenfél leverésére, a stúdió kénytelen lesz engedni. Bár ez se mostanában lesz, hiszen behozhatják a Fekete Macskát, aki egynek jó vagy akár a jó útra tért Homokembert. Hmm, Silver Sable-val vajon mi van?

.

Címkék: marvel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr804479456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 16:54:33

"A Marvel nem volt éppen előrelátó, eszükbe se jutott, hogy egyszer majd a képregénybirodalom berkein belül készül készülhetnek el egyes hősök bemutatkozó filmjei. Mire észbe kaptak több karakterük jogai más stúdiónál pihentek."

ezt, vagy ilyet már többször írtál, és nem igazán jó meglátás szerintem.

a marvel mint képregénykiadó nem tudott volna filmeket csinálni.

aztán a marvelt megvette a disney, nah akkor már tud filmeket csinálni.

de a filmjogokat előtte adogatták el pont azért, hogy még több pénzt keressenek vele.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.29. 16:58:31

@doggfather: Szerintem ha akartak volna, akkor hamarabb társulnak egy másik stúdióval.
Más részről meg a szerződésekben is kellett volna valami kitétel. Pl. ha a közvélemény szerit a karakterhez nem úgy állnak hozzá, mint ahogy kéne, akkor az visszakerül hozzájuk. Vagy ha 2-3 éven belül nem kezdenek a filmmel semmit, akkor újra visszakerül hozzájuk.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 17:08:30

@koimbra:

hamarabb társulni egy másik stúdióval??

disneyvel se akartak társulni, egyszerűen megvette őket. Valószínű azért, mert valami gond volt a céggel (marvel), és e gond miatt nem tudtak társulni, vagy előnyösebb szerződéseket kötni, vagy csak egyszerűen nem akartak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 17:12:33

@koimbra: mond még 1x, mond még 1x, olyan jó hallani/olvasni. :D:D

Sanosuke 2012.04.29. 19:13:52

nekem az tűnt fel hogy az utóbbi 80-10 évben egy valag szuperhőst Frank Miller ispirációi alapján akarnak megfilmesíteni.

ez a Frank nagyon tud akkor valamit :D

Sanosuke 2012.04.29. 19:15:07

és ki az a vadbarom aki a fekete özvegyből akar filmet csinálni.

Frederico 2012.04.29. 19:34:41

@Sanosuke: Ezen én is meglepődtem! De ha lenne film, lenne esély arra, hogy esetleg Budapesten akciózzon :D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.29. 19:39:18

@Sanosuke: A Lionsgate-nél akarták, de végül lemondtak róla. Itt ejtettem szót a tervezetről: filmdroid.blog.hu/2012/01/28/behalt_kepregenyfilmtervezetek

Shyllard 2012.04.29. 20:01:18

Remélem igazad volt annál a résznél, ahol azt írtad, hogy talán még a különböző stúdiók ellenére is össze fogják ereszteni a csapatokat, erre már én is gondoltam, de nekem nagyon hiú ábrándnak tűnik az egész... Nomeg ha jól emlékszek Thanos vmelyik legyőzésében a Thing-nek és Pókembernek elég nagy szerepe volt, szval nemtom... Azért elég durva lenne, ha mondjuk ez az X-Men: Origins csapat és az Avengers-team kerülne össze egy filmbe :D

Dean6 2012.04.29. 20:01:46

Fekete özvegy ne is legyen, nem lenne elég a karakter egy filmhez szerintem.Jobb is így.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.29. 20:20:16

@Dean6: de van olyan története, hogy elbírna egy filmet.

eddig nem foglalkoztak vele, de képregény alapján lehetne vele mit kezdeni.

Sanosuke 2012.04.29. 20:24:33

@doggfather: akkor inkább a Sámueles Fury-ból legyen egy külön film.

Shyllard 2012.04.29. 20:31:23

@Sanosuke: Arra ott van a David Hassellhoffos változat :D

Amúgy koimbra arról nem akarsz csinálni egy posztot, h a DC eddig mikkel fulladt be, illetve mikkel szarakodik még mindig?

Sanosuke 2012.04.29. 21:52:46

@Shyllard: jajj azt láttam, mekkora film már :D

A nép fia 2012.04.29. 22:08:57

@Shyllard: A Batman-en kívül mindennel. :-P

Spawn85 2012.04.29. 22:46:23

@Sanosuke: @Shyllard: A Hasselhoff-os Nick Fury filmhez nekem is volt szerencsém. Az tényleg egy élmény. :D

"h a DC eddig mikkel fulladt be, illetve mikkel szarakodik még mindig?"

A DC-től most majd jön ugye a Batman harmadik felvonása meg jövőre az új Superman film.

Pár éve szó volt róla, hogy megfilmesítik a Justice League-et, George Miller-t akarták rendezőnek, és a Smallville sorozat főszereplőjét Tom Welling-et Superman-nek, de végül nem lett belőle semmi.

Meg még a Nolan-féle Batman filmek előtt szó volt egy esetleges Superman vs. Batman tervről is, amit Wolfgang Petersen rendezett volna és asszem Jude Law lett volna Superman és Colin Farrell Batman. Bár lehet, rosszul emlékszem. Na, mindegy ebből sem lett semmi.

Ja, meg mintha rémlene valami olyan Superman terv, amibe Nicolas Cage-et akarták.

Buchek8 2012.04.30. 01:23:25

A Deadpool, Venom, Ezüst utazó spin-offokat nagyon tudnám értékelni :)

Sanosuke 2012.04.30. 06:36:33

@Spawn85: Jude Law mint Superman és Colin Farell mint Batman :o mother of god.

ez még a Clooney-s Batmant is alulmúlta volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 08:39:41

@Sanosuke: ez így van, Nick Fury 4 president!

és igen filmet neki.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.30. 10:05:42

Én nagyon szeretem az első Szellemlovas filmet. Viszont a második szerintem is borzalmas lett.

monosadolf 2012.04.30. 10:54:19

Nekem legjobban az x-men tetszett, midnegyik része.
A legszánalmasabb meg a Flash volt, igaz az nem Marvel hanem DC.
monitorok.blog.hu/

Sanosuke 2012.04.30. 11:15:38

@monosadolf: de az kis költségvetésű senki színésszel és 80-as évek :)

G_Norton 2012.04.30. 14:06:18

A Megtorlóból lehetne egy jó filmet csinálni. Az anyag végtelenül egyszerű, oda kell adni Tarantinónak, aki aztán félkézzel megoldja a dolgot.:) Ja, és Ray Stevenson maradhat a főszerepben.

Spawn85 2012.04.30. 14:09:02

@Sparrow: Az első Szellemlovas film szerintem is egy korrekt darab volt. A második viszont közel nézhetetlen.

Globetrotter2014 2012.04.30. 14:43:08

1. korábban már jelezték, nem a Marvel tanult meg szuperszninvonalas kasszasikerfilemekt csinálni, hanem fordítva...

2. Lehet hogy amerikában divat a Gidzilla Vs Donkey Kong stílusú mi lenne ha X-et összeersztenénk Ynal de szerintem ez inkább illúzióromboló.

3. Van egy csomó szuperhős a Marvel univerzumban, csak többésge egy vicc.
Gyerekeknek találták ki, és aléggé röhejsek mozifilmként. Ha sokkal mélyebbre kaparnak, már csak a tömelelékkarakterek maradnak.

Szerintem a Thor avgy a Daredevil tipikusan ilyen, legfeljebb van emelyikre sok pénzt szántak és sok tehetséges közremáködőt nyertek meg...

Logan Grimnar 2012.04.30. 14:54:39

@ZF2: tanujjá b+ gépelni te tök :-)

Sanosuke 2012.04.30. 15:22:17

@G_Norton Lundgren az első és legjobb :D

SnakeHB 2012.04.30. 18:07:10

A képregényfilmek zömével szvsz, az a baj, hogy a képregényrajongóknak túl sekélyes, mivel nem lehet másfél-két órába betömöríteni évek-évtizedek sztorivonalát, karakterfejlődését, mélységét. Ezért néha olyan kompromisszumok vagy eltérések kerülnek a filmbe, amitől az egyszeri rajongó sikítófrászt kap (pl. Pókember szerves hálóvetői, vagy az Ultimate és a 616 univerzumok összemosása).

Ez persze az egyszeri mozibajárónak nem tűnik fel, de ő meg 20 perc múlva azt sem tudja, hol van, és már max csak a látvány köti le.

Egyes hősök pedig tényleg nevetségesnek hatnak elsőre (bár jó képregényírók mindegyiket fel tudták javítani), mint Amerika Kapitány (meg úgy az összes "kapitány") és a Zöld Lámpás.

Ennek ellenére én szívesen látnám a Titkos Háborút és a jelenleg futó Bosszú Angyalai VS X-men-t filmvásznon.

Apropó Avengers: Miért van az, hogy a filmekben a neveket szinte mindig másképp fordítják, mint az elterjedt magyar kánon? (Wolverine - Farkas/Rozsomák, Storm - Ciklon/Vihar, Avengers - Bosszúállók/A Bosszú Angyalai, stb.)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.04.30. 19:29:16

@Shyllard: A DC? A Warnerrel közösen próbálkoznak, de marhára nem akar összejönni nekik semmi. Csodanőtől kezdve Villámon át egyik tervezettel sem sikerül előrehaladnia.
De majd talán egyszer összedobok egy írást a fontosabb karakterekről, hogy ki foglalkozott velük és meddig jutott.
Pl. Joss Whedon a Csodanővel foglalkozott pár évvel ezelőtt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 19:31:08

@SnakeHB: mert a fordítók b.lf.szok.

nincs más oka.

@ZF2: fenegyerek törmelékkarakter jól értelek?!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 19:48:36

@koimbra: a dc nem a warnerrel közösen próbálkozik, a dc a warneré. ;)

mint a marvel a disney-é. :D

@SnakeHB: Rozsi azért lett farkas, mert az okos fordítók szerint a magyarok nem tudják, hogy mi az a Rozsomák...

Az avengers pont szó szerinti fordítás az meg azért lett Angyalok, mert az "A" sok helyen benne van a képregényben és mikor először benne voltak a marvel extrában a képregényfordítók nem akartak zavart a magyar olvasóknak.

Tehát itt meg a filmesek pontosítottak :D

Sanosuke 2012.04.30. 20:51:42

@doggfather: nekem mindig Angyalok maradnak :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.04.30. 21:23:18

@Sanosuke: nekem is.

Ráadásul a film nem is Angyalok, hanem Különítmény film. :D

Globetrotter2014 2012.05.01. 17:11:42

@doggfather: spec a DD film története mentes volt minden eredeti dologtól, a film maga sem volt egy nagy szám.

Más dolog képregényt eladni gyerekeknek/tiniknek és más dolog idősebb korosztályoknak mozifilmet gyártani.

Tudom, a Thor sikere rámcáfol, de szerintem ez inébb kivéltel.
süti beállítások módosítása