Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Éjsötét árnyék - magyar feliratos featurette

2012.05.07. 14:14 koimbra Szólj hozzá!

Csütörtökön mutatják be Tim Burton új filmjét, az Éjsötét árnyékot, alant egy feliratos összeállítást tekinthettek meg, amelyben a rendező és a színészek közreműködésével nyerhettek bepillantást a Collins család titkaiba.

Az átkok nem öregszenek. Egy XVIII. századi férfi, Barnabas Collins (Johnny Depp) megszerez mindent, amire vágyik: pénzt, hatalmat, birtokot, csak a szerelemben nincs szerencséje, ugyanis egy boszorkány (Eva Green) egy sértésre átokkal felel.
Barnabast kétszáz évvel később véletlenül kiszabadítják a sírjából, és nem nyugodhat békében: visszatér a régi házába, ahol kénytelen megismerkedni zavaros XX. századi utódaival. Jobb híján beköltözik a családi rezidenciába, megpróbálja elviselni az anyukát (Michelle Pfeiffer), a velük lakó pszichológust (Helene Bonham Carter), a lázadó kamaszlányt (Chloë Grace Moretz) – akiknek mind megvan a maga sötét titka és őrült terve az új rokonnal: a kísértetiesen vén ősapával…

 

A Collins család:

ELIZABETH COLLINS STODDARD (Michelle Pfeiffer) Carolyn Stoddard anyja és David pótanyja a Collins család egyetlen viszonylag normális tagja. Elbűvölő matriarcha, anyatigris és házvezetőnő egy személyben. Hisz a családi név hatalmában, és még tudja, mennyit értek valaha a Collinsok. Azért egy váratlanul felbukkanó vérszívó szépapa és a családot átkokkal bombázó gyönyörű boszorkány még neki is sok egy kicsit.

CAROLYN STODDARD (Chloë Grace-Moretz) David Collins unokahúga, és pont olyan, mint a hetvenes évek bármelyik kamaszlánya. Csak a zene meg a színes magazinok érdeklik, a családját felváltva utálja és lenézi. Szobája ajtaja mindig zárva, a titkait nem osztja meg senkivel. Nagyjából normálisnak látszik, de a látszat gyakran csal.

ROGER COLLINS (Jonny Lee Miller) az egykor nagy Collins-klán utolsó családfője az egyik fő oka a Collinsok hanyatlásának. Kellemetlen, önző alak, aki abban leli örömét, ha Willie-nek parancsolgathat, és úgy tehet, mintha minden rendben volna. Davidnek rossz apja, és a családi vagyonnal sem gazdálkodik megfelelően. Amikor Barnabas felbukkan, és úgy határoz, a maga sajátos módján visszaszerzi a család régi fényét, Roger természetesen szembekerül hazajáró rokonával.

ANGELIQUE BOUCHARD (Eva Green) egyszerű boszorkány, aki az 1700-as évek óta jó ismerőse Barnabasnak: sőt, viszonyuk volt, mely rosszul végződött. Ez után átkozta meg a büszke férfiút: szüleit eltette láb alól, őt vámpírrá változtatta, és élve a sírgödörbe juttatta. Angelique igéző szeme előtt csak egyvalami lebeg: a Collins család bukása. Barnabas visszatérése kissé összekuszálja a terveit.

VICTORIA WINTERS (Bella Heathcote) azért érkezik a Collins kúriába, hogy David új nevelőnője legyen, de azon nyomban belekeveredik a vámpír-boszorkány meccsbe. Barnabas háromszáz évvel ezelőtt elveszített szerelmét látja benne – a babaarcú nevelőnő talán tényleg a végzett sújtotta szépség, Josette du Press új testben.

DR. JULIA HOFFMAN (Helena Bonham Carter) bennlakó pszichológus, aki a
legkisebb Collins-sarj, David kedvéért költözött a düledező kastélyba. Szakmája összes trükkjét kipróbálta már a kisfiún, ám ő még mindig azt állítja, időről időre kísérteket lát és sokat beszélget halott anyjával. Hoffman doktor totál bolond, de zseniális. Van néhány furcsa szokása, és nem veti meg az italt – még az sem kizárt, hogy neki is akad néhány titka.

WILLIE LOOMIS (Jackie Earle Haley) portás, kertész, mindenes, Mrs. Johnsonnál éppen egy őszülő hajszállal hasznosabb tagja a Collins-háztartásanak. Ő viszi ki a szemetet, nyírja le a füvet és szereli az autókat. Többnyire részeg és kicsit sem érdekli a munkája: ezért lehet a fű túl hosszú, a ház romokban és az autópark örökké szerelőbakon. Barnabasszal való találkozása megváltoztatja az életét, vagy ami maradt belőle, pedig lehet, hogy ő elégedett volt a régivel.

MRS. JOHNSON (Ray Shirley) a legsüketebb és legvakabb komorna, akit a föld a hátán hordott. Évtizedek óta engedelmeskedik Collinsék szeszélyes kéréseinek. Néha azon kapják, hogy egy szelet felvágottal pucolja az ezüst étkészletet: ilyenkor nyilván azt hiszi a sonkára, hogy törlőrongy.

DAVID COLLINS (Gulliver McGrath) Kedves, zavarodott és még annál is magányosabb. Csak csodabogár pszichológusában bízhat meg azokban a tetemekben, akikkel – állítása szerint – végre jókat szokott beszélgetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr754494043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása