Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

TOP 10 Johnny Depp filmek

2012.05.12. 12:30 BeniMan 47 komment

Az elmúlt két hét Johnny Deppről szólt, előbb fiatalkora kultikus tv-szerepét a 21 Jump Street-et filmesítették meg, amelyben egy rövid cameo erejéig feltűnt. Ezen a héten következő Tim Burtonnel közös filmje került a moziba. Az Éjsötét árnyék a nyolcadik együttműködése a rendezővel. Depp a jelenkor egyik legnépszerűbb és talán a legjobb színésze. 10-szer jelölték Golden Globe-ra, ebből egyet tudott megnyerni. 3 alkalommal Oscarra is jelölték, ám ezt az arany szobrocskát még nem sikerült elnyernie. Ma Johnny Depp lesz terítéken, az Ő legjobb 10 filmje került be a TOP 10 rovatba. A lista szubjektív! Ez csak az Én személyes véleményem, a saját listám. Szerintetek melyik a legjobb Johnny Depp film? Melyik Depp film/filmek maradtak le a listáról? A Ti TOP 10 listátok hogy néz ki? A kommentekben lehet vitázni. 

 10. Alice Csodaországban

 Hetedik közös munkája volt Tim Burton rendezővel. A Bolondos Kalapos szerepét szinte rá írták, egyértelműen Ő volt az, aki miatt a film működött. Bár több mint 1 milliárd dollárt hozott a film, a kritikusoknak (és a nézők nagy részének is) nem nyerte el a tetszését a film. Depp alakítását viszont mindenki elismerte. Szerepéért Golden Globe-ra jelölték.

9. Don Juan De Marco

1994-ben Jeremy Leven filmjének címszerepét egyenesen Johnny Depp-re írták. A fiatal, de ekkor már egyértelműen világsztárnak számító Depp egyetlen feltételt szabott, a film másik főszerepére, nyerjék meg Marlon Brandot. Fiatal kora óta nagy rajongója volt a színészlegendának, most pedig végre együtt játszhatott vele. Az alakítása elnyerte a kritikusok tetszését. A Londoni Filmkritikusok díját is elnyerte a Legjobb főszereplő kategóriában.

8. Charlie és a csokigyár

2005-ben került a mozikba Tim Burton rendezésében Roald Dahl regénye. Egyértelmű volt, hogy Willy Wonka szerepére a rendező kedvenc színészét fogja felkérni. Depp nem is okozott csalódást, a fura kissé zakkant csoki gyáros szerepében. Természetesen a jelölések ismét nem maradtak el, újra Golden Globe-ra terjesztették fel, a Legjobb színész kategóriájában.

7. Én, Pán Péter

2004-ben eljátszotta Sir James Matthew Barrie-t Pán Péter megalkotóját. Bár pénzügyileg nem volt nagy durranás a film, a kritikusok imádták Marc Forster moziját. 5 Golden Globe és 7 Oscar díj jelölést gyűjtött be az alkotás, azonban csak a Legjobb Filmzenéért járó Oscar díjat zsebelte be a film. Deppet is jelölték mindkét díjra, de sem az Oscar szobrot, sem a Golden Globe díjat nem kapta meg.

6. Ollókezű Edward

Deppet ez a siker emelte igazán világsztárrá és ennek a szerepnek köszönhetően barátkozott össze Tim Burtonnel, akivel baráti viszonya és jó munkakapcsolata a mai napig megmaradt. A Twentieth-Century Fox Tom Cruise-t akarta Edward szerepére. El is kezdtek vele dolgozni, de Cruise nem találta a szerepet eléggé férfiasnak. Depp, állítása szerint elsírta magát, miután elolvasta a forgatókönyvet. Mielőtt eljátszotta a szerepet sok Chaplin filmet nézett, hogy megtanulja, hogyan kell beszéd nélkül "szimpátiát ébreszteni". Johnny Depp mindössze 169 szót szólt a filmben, akit a filmben nyújtott a Legjobb színész kategóriában jelölték Golden Globe-díjra.

5. Sweeney Todd

A Depp – Burton együttműködés újabb ékes példája ez a film. Először láthattuk musicalben a színészt. Mondhatjuk, hogy mérföldkő volt a film Depp karrierjében, ugyanis rengeteg jelölés után végre komoly szakmai elismerésben részesült. Bár az Oscar jelölést újfent nem tudta díjra váltani, a Golden Globe díjat elnyerte a Legjobb Főszereplő kategóriában.

4. Fedőneve: Donnie Brasco

1997-ben a Brando után a szakma egy másik nagyágyújával Al Pacinoval játszhatott együtt Depp ebben az igaz történeten alapuló gengsztertörténetben. Nagyon komolyan vette a felkészülést a szerepre. A forgatás előtt az igazi Joe Pistone segítette Johnny Deppet a felkészülésben és még az igaz helyszínekre is rendszeresen kilátogatott a színész. Pistone nagyon megkedvelte Deppet, és megdöbbentőnek nevezte mennyire hiteles alakítást nyújtott Depp.

3.  A Karib-tenger kalózai

Egyértelműen a legismertebb és legsikeresebb szerepe, amelynek köszönhetően végleg a jelenkor legnagyobb és legnépszerűbb színészei közé emelkedett. A kissé idióta kalóz karakterének az ötlete Depptől jött, Ő volt az, aki ilyennek képzelte el a karaktert. A forgatókönyvben először teljesen normális volt, de Depp játéka annyira elnyerte a készítők tetszését, hogy átírták a forgatókönyvet. Mivel meggyőződése, hogy a 18. századi kalózok a mai kor rocksztárjainak felelnek meg, Johnny Depp játékának inspirációjaként barátját, Keith Richardsot nevezte meg. Oscar és Golden Globe jelölés lett a jutalma, ám a díjat most sem kapta meg.

2. Félelem és reszketés Las Vegasban

Számomra az egyik legjobb alakítása a színésznek. Egészen zseniális Raoul Duke szerepében. Hunter S. Thompson önéletrajzi ihletésű regényéből készült a film. Depp egészen elképesztő módon készült fel a szerepre. Hónapokig Thompsonnal élt, hogy részletesen megismerje Thompson szokásait, jellegzetes gesztusait. Depp még a kocsiját is lecserélte Thompson piros Cadillacje, a „Nagy vörös cápa” mására és az előkészületek során körbeutazta vele Kaliforniát. A filmben viselt ruhadarabok között több eredeti is található, amiket Depp Thompsontól kölcsönzött és Thompson maga vágta le Depp haját olyanra, ahogyan ő nézett ki. Hunter S. Thompson figuráját tavaly is magára ölthette, amikor a Rumnaplóban játszotta el a nem hétköznapi életet élő férfi szerepét.

1. Ed Wood

Nem meglepő hogy egy Tim Burton film áll az első helyen, nyolc alkotásban dolgozott együtt Depp és a rendező. Hajlamosak vagyunk elsiklani a film fölött, pedig (véleményem szerint) minden idők egyik legjobb filmjéről van szó. Minden Ed Wood filmet megnézett, hetekig készült a szerepre és tényleg elképesztően hitelesen adta vissza minden idők legrosszabb rendezőjét. Ed Wood özvegye, amikor meglátogatta a forgatást és végig nézett egy jelenetet könnyek között csak annyit tudott mondani: Ez az én Eddie-m. A szerepért begyűjtötte harmadik Golden Globe jelölését és megkapta a Londoni Filmkritikusok díját. 

Itt pedig az egész filmet megnézhetitek. Érdemes!

Címkék: top10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr594503777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.05.12. 12:44:33

Nekem nem világos,hogy most a filmek minősége szerint van a lista, vagy Depp alakítása szerint? Mert a cím Johnny Depp legjobb filmjei,a leírásoknál meg mindig leírtad mit kapott a szerepért,meg hogy milyen nagyon alakított.

Az Ed Wood,a fedőneve:Donnie Brasco a 2 legjobb filmje. Az Alice,Charlie és a csokigyár szerintem rosszak. A Félelem és reszketés Las Vegasban regényt olvastam,nagyon is jó könyv,de szerintem a film valahogy nagyon is unalmas.Nem tudtam soha megbarátkozni vele.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.12. 12:57:35

Ha lesz rá időm én meg holnap Tim Burton meg nem valósult filmjeivel kapcsolatban jövők egy írással:)

Egyébként szerintem Deppnek az Alice-ben nem kellett megerőltetnie magát. Ami nekem elsőre beugrik az a Félelem és reszketés...illtve az Álmosvölgy.

BeniMan 2012.05.12. 14:16:04

@Dean6: A lista azt mutatja be hogy az én véleményem szerint melyik filmben nyújtotta a legjobb alakítását Depp.

Shyllard 2012.05.12. 14:37:13

Az én kedvenceim tőle alakításban és fil minőségben is:
1. Félelem és Reszketés Las Vegas-ban
2. Ed Wood
3. Sweeney Todd
4. Álmosvölgy legendája
5. Karib-tenger kalózai (főleg a 3.)
6. Én, Pán Péter
7. Charlie és a csokigyár
A többi számomra nem volt annyira kiemelkedő tőle, a Közellenségekben volt még nagy potenciál, meg a Rumnaplóban is, de ezt a kettőt borzalmasan elrontották sajna :S

Árkádia 2012.05.12. 15:11:37

Nekem a Kilencedik kapu is nagyon bejött! :):):)

_drk 2012.05.12. 15:43:53

A Betépve is jó lenne a listára.
Ezért ő most a legnagyobb színész mert rossz filmje nincs is igazán.

bbbarniii 2012.05.12. 18:32:52

Depp minden idők egyik legtúlértékeltebb színésze. Az Ed Wood-ban még elviselhetőnek találtam a játékát, aztán...

A Dark Shadows után szerintem okkal temethetjük Burton karrierjét.

Boyzndahood 2012.05.12. 19:11:19

Szerintem is van jobb színész nála, bár kétségtelen, hogy sok remek filmje van. Az Oscart meg nem véletlenül nem kapta még meg.

FayeFaye 2012.05.12. 20:08:15

Ed Wood nekem a legjobb Burton&Depp film, az legujabbak eleg gyengek (Sweeney Todd, Alice, Charlie and the chocolate factory). Egyik kedvenc filmem, bar nagyon reg lattam a Benny & Joon. www.imdb.com/title/tt0106387/

Cucuminator 2012.05.12. 22:31:04

Én a Rémálom az Elm utcábant hiányolom, bár az sem Depptől jó... Depp szerintem is az egyik legtúlértékeltebb színész.

vrango 2012.05.12. 23:34:38

Én nagyon szeretem őt, szerintem nagyon jó színész (a lányok szerint még jóképű is :P) - sok vargabetű után a magánélete is eléggé rendben van, én ennek is örülök.
A filmekkel kapcsolatban pedig úgy vélem, hogy egyfelől Johnny tényleg remekül tud Burtönnel együtt dolgozni, bár az újabb filmjeik (Alice, Sweeney Todd) nekem nem jöttek be annyira, másfelől viszont azt látom, hogy egy kevésbé agyament rendező talán nem képes őt úgy inspirálni (erre jó példa a Közellenség).
Én bírtam őt Sparrow kapitányként és Ed Woodként is, illetve a Halott emberben, vagy a Csokigyárban, de az Asztronauta feleségében is. Ja, és talán az első film, amiben láttam, a Don Juan de Marco volt, szintén bírtam.
Az Arizonai álmodozókban sem volt rossz, viszont a Félelem... nekem annyira nem kedvenc - sokkal inkább a Bill Murray-vel készült verzió (Ahol a bölény dübörög).

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.05.13. 00:46:04

a Charlie és a csokigyár borzalmas

én is a Betépvére voksolnék, illetve a Donnie Brasco-ra, mert ott tényleg hihetetlen faszán alakít idős Depp.

wombat wombatovics wombatow 2012.05.13. 10:31:42

Egyertelmuen a Halott ember. (nekem legalabb is)

sebeda 2012.05.13. 10:33:24

A listáról kapásból hiányzik:

Halott ember
Gilbert Grape
Rumnapló (nem a legleg, de messze jobb mint pl Sweeney Toddban)

Mocsár 2012.05.13. 11:06:52

A világ szégyene szerintem, hogy ő még egyszer sem kapott Oscar-díjat. Minden egyes filmje, amit eddig láttam, az első pillanattól az utolsóig lenyűgözött.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.05.13. 11:17:21

Minden filmjeben ugyanazt alakítja. Hol jobban, hol kevesbe a Felelem es Reszketes figurajat... unalmas.

Réz Aladár · http://gesztus.blog.hu/ 2012.05.13. 11:22:30

Mivel sem a Kilencedik kapu sem a Halott ember nem szerepel a listán a blog szakmai hitelessége súlyosan kompromittálódott a szememben. Ha csak az egyik szerepelne azt mondom jó nem egyezik az ízlésünk. Van ilyen. De így...ennyi erővel én is vagy bárki írhatná a blogot.

Rebelde 2012.05.13. 11:28:01

szerintem oszkárt adhattak volna már neki, az hogy valaki szerint nem véletlen, hogy nem kapott, hát szerintem meg vannak jó néhányan, akik érdemtelenül kaptak

a karib tenger kalózait én kihagytam volna, szerintem béna:)))

Rebelde 2012.05.13. 11:29:50

ja igen, a kilencedik kaput meg az álmosvölgyöt pl. hiányolom én is, de ez az én szubjektív véleményem:)

Frau Rindfleisch 2012.05.13. 11:30:26

A bloghoz és a filmek minőségéhez, tartalmához nem kívánok hozzászólni, de szerintem is Depp a legnagyobbak közé tartozik. A szeme villanásával is képes játszani. Mindent ki tud fejezni a játékával. Nagyon élvezem a filmjeit.

BeniMan 2012.05.13. 11:32:56

látom Indexes lett a cikk.... :/

@Réz Aladár: Úristen ember.... A "szubjektív lista", a "saját személyes véleményem" látom neked semmit sem mond... Azt hiszem koimbra nevében is beszélhetek amikor azt mondom, hogy nem önjelölt filmkritikusok vagyunk. Mozinézők, filmrajongók vagyunk. A saját nézőpontunkat, a saját véleményünket osztjuk meg az olvasókkal. Nem akarjuk az észt osztani nem mondjuk h a mi véleményünk szent és sérthetetlen. Ez pedig egy vitaindító cikk a saját személyes listámmal. Azért hogy ha nem tetszik a lista megírhasd a sajátodat, vagy megírd mi hiányzik a listáról. A lényeg hogy egy vita alakuljon ki a kommentek között.

Réz Aladár · http://gesztus.blog.hu/ 2012.05.13. 11:46:57

@BeniMan: Az enyém pedig egy vitaindító hozzászólás. :) A "szubjektív listád" és "személyes véleményed" nem igaz, hogy nem mond semmit. Pont azt mondja, amit az előbb leírtam. Hogy ennyi erővel bárki írhatná. De ti nem bárkik vagytok. Arra vállalkozatok, hogy egy színvonalas blogot vezettek filmes témakörben. Ezért nekem, mint olvasónak vannak elvárásaim. Félreértés ne essék ez nem az, hogy a saját véleményemet olvassam újra. Az, hogy átfogó és minőségi írásokkal találkozzam a témában. A minőséggel nincs is hiba. Azzal van,hogy nem kellően átfogó a megközelítés.

Dani77 2012.05.13. 11:54:29

Arizonai álmodozók

BeniMan 2012.05.13. 12:02:56

@Réz Aladár: Nem szokásom leállni vitatkozni de most megteszem. Képtelenség összeállítani egy olyan listát amely minden kétséget kizáróan szakmailag teljesen megállja a helyét. Azért mert minden embernek más a véleménye, más az ízlése. éppen ezért egy olyan lista kerül ide amin a saját véleményemet osztom meg az olvasókkal, hogy egy vita keretében megbeszélhessük az adott témát. (jelen esetben Johnny Depp filmjeit) Azon problémázol te is hogy a lista nem a saját értékrendeddel egyezik meg, de nem érted meg h ez egy szubjektív lista. Az ÉN véleményemet tükrözi, az én ízlésemet. Személy szerint a kilencedik kapunak 4 szer álltam neki, nem tudtam végig nézni nekem személy szerint nem tetszett. ugyanez a gondom a halott emberrel is. Megnéztem de nem jött be, nem szeretem a westerneket ez van. Ha beleírom ezt a két filmet jön valaki aki azt a kettőt hiányolja ami nincs benne... Írhatja ezt a listát Réz András, Roger Ebert, Eugene Levy vagy bármelyik ismert filmkritikus. Akkor sem tud olyan listát összehozni ami mindenkinek megfelel mert nem vagyunk egyformák. Nem hiszem hogy attól hogy ez a két film nem szerepel a listán a blog szakmai hitelessége sérült volna. Ha végig gondolod szerintem te is rájössz erre.

Réz Aladár · http://gesztus.blog.hu/ 2012.05.13. 12:13:27

"z pedig egy vitaindító cikk a saját személyes listámmal."
"Nem szokásom leállni vitatkozni de most megteszem"

?

"Képtelenség összeállítani egy olyan listát amely minden kétséget kizáróan szakmailag teljesen megállja a helyét."

Ebben tökéletesen igazad van.

"Azon problémázol te is hogy a lista nem a saját értékrendeddel egyezik meg, de nem érted meg h ez egy szubjektív lista."

"Félreértés ne essék ez nem az, hogy a saját véleményemet olvassam újra."

Abban is igazad van, hogy talán a szakmai hitelességet kétségbevonó állításom túlzó. De én például nem mernék úgy Top10-es listát összerakni, hogy nem néztem végig az összes filmjét.

BeniMan 2012.05.13. 12:24:27

@Réz Aladár: ???
ezt nem tudom honnan veszed, de soha nem írtam egy listát, vagy kritikát sem anélkül hogy ne láttam volna az összes filmet a témában amiről írok. Az más dolog h nem tudtam végig nézni a kilencedik kaput (mert annyira nem tetszett...) Kritikát nem is írnék róla! De mivel azért nem tudtam végig nézni mert nem tetszett ezért nyugodt szívvel hagytam ki a saját listámból...

Had pontosítsak a filmekről szívesen vitázom, de nem szoktam leállni vitázni az írásokat kritizáló kommentelőkkel. Ha jogos a kritika azért, ha nem értek egyet vele akkor pedig épp azért mert nem látom értelmét foggal körömmel ragaszkodni a saját véleményemhez. itt azonban úgy gondoltam félreértés van köztünk, ezért is válaszoltam.

Hiába írtad h nem a saját véleményedet akartat újraolvasni, az a problémád h nem látod a listán a saját véleményed szerint a 10-be való filmet. :) Érted? De mégegyszer mondom soha nem írtam olyan kritikát amelyben ne láttam volna qaz adott filmet. Persze egy TOP10 Horrorfilm listában azért nem állítom h láttam minden horrort ami csak kijött. De Depp munkásságával tisztában vagyok, láttam minden filmjét. (kilencedik kaput nem végig(: )

Mese92 2012.05.13. 12:34:07

Hm. Nekem a Halál ára (bére?) és a Titkos Ablak a kedvencem tőle, mindkettőben félelmetesen jól játszott :)

studkell 2012.05.13. 12:39:04

Posztolónak: a vesszők használatát tanuld meg, mert sok helyen olvashatatlan tőle (tagolatlan) az írás. Kösz.

Dorsz 2012.05.13. 14:33:31

Gyűlölöm ezt a tehetségtelent.

Shyllard 2012.05.13. 14:39:00

@Réz Aladár: A kilencedik kapu hiányának a firtatását nem vágom, láttam, de sztem nem volt olyan jó film, nem véletlen hogy ha körbenézel a neten, akkor láthatod hogy maga a filmes szakma sem ismeri el túlságosan, és gondolom ez nem véletlen... Persze ettől neked tetszhet, de szakmai hiteltelenség kijelentéseddel az imdb-t, vagy a rottentomatoes hozzáértését is nullának tekinted.

Mese92 2012.05.13. 14:44:50

Nekem a Kilencedik kapu nagyon nem jött be. Két dologra emlékszem belőle, a magyarhangra (Lux Ádám) és arra a szép szőke lányra, aki időnként fel-fel bukkant. Depp helyett akár Eric Roberts is játszhatott volna benne, annyira nem volt jelenléte.

vrango 2012.05.13. 21:28:07

BeniMan: Szerintem a következő írás legyen könnyebben emészthető, nem tizes lista, csak amolyan eldöntendő kérdés: pl. ki volt jobb Joker: Nicholson, vagy Ledger? :D
Így legalább lesz, aki az egyiket, és lesz, aki a másikat magasztalja/fikázza.
(Persze, alternatív megoldások is bejátszhatnak, pl. hogy valakit hidegen hagy Joker (mint engem:D).

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.13. 21:30:19

@vrango: Jó ötlet, régen volt már a blogon kérdés:)

@BeniMan: Indexről betévedő egyszer látogatóval fárasztó vitázni, egyben felesleges is. :)

vrango 2012.05.13. 21:32:30

Ja, és most látom, hogy senki nem írta a Cry Babyt, pedig szintén kellemes darab volt:)

BeniMan 2012.05.13. 21:40:04

@vrango: @koimbra: nem rossz ötlet. Bár ebben nem vagyok otthon lehet koimbráé lesz. :)Jövő hétre valamilyen M.I.B.-hez kapcsolódón gondolkodtam... Talán egy sci-fis lista. Bár az eléggé tág fogalom. Gondolkodtam egy 10 legjobb mozis űrlényen, vagy űrlényes filmen. :D A három közül lesz valamelyik. Még megálmodom :)

Shyllard 2012.05.13. 22:01:48

Jah igen én a Halott menyasszonyt is nagyon szeretem tőle, bár abban nem kellett sokat színészkednie :D Meg a Doctor Parnassus-ban is az ő szeglete volt a legjobb sztem.

Woman69 2012.05.14. 15:00:56

1.Pokolból, 2.Sweeney Todd, 3.Álmosvölgy legendája, 4.Titkos ablak, 5.Csokoládé, 6.Karib tenger, 7.Charlie és a csokigyár, 8.Ollókezű Edward, 9.Alice, 10.Pán Péter
De ez csak az én véleményem. Amúgy nagyon imádom, remek színész!

Mese92 2012.05.14. 15:21:06

Az Álmosvölgy legendája tényleg nagyon ott van. Meg a Benny és Joone - azt hiszem ez volt a film címe, már mocsok rég láttam.

vrango 2012.05.14. 22:51:31

@Shyllard: Ilyen alapon a Rango még inkább Johnny filmje, hiszen az a "gyík" szakasztott ő (de legalábbis Jack Sparrow):D

agatsu 2012.05.19. 14:05:46

Gilbert Grape-ben jó, meg diCaprio-is...

Logent 2012.12.25. 08:33:24

@BeniMan: Jó lista ez! Bár én tuti beleraktam volna A halál árát, az álmosvölgy legendáját :)
süti beállítások módosítása