Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Texas gyilkos földjén

2012.05.18. 21:53 koimbra 7 komment

 

Ha elkészül, akkor annak valaha készült legnyomasztóbb filmek között lesz a helye – mondta Danny Boyle, miután visszautasította a Texas gyilkos földjén megrendezését. Én is bánom, hogy nem lett igaza. Don Ferrarone a drogügyeseknél szolgált, mielőtt Hollywoodba tévedt, forgatókönyvét több évig csiszolgatta és Ami Canaan Mann kezei közé is eljutott. Michael Mann-t talán felesleges bemutatni, Ami a hírneves rendező lánya, aki sajnos keveset örökölt apja tehetségéből. Texasban ezer csúnya dolog történik, bizony rengeteg alkalommal járhattunk a vérrel szennyezett földjén. Kiváló helyszín egy felettébb nehéz ügy kibontásához, ahol nem túl vidám a helyi zsaruk élete. A környéken található egy mocsaras vidék, ahova nem teszi be senki sem a lábát, a gyilkos földnek nevezett tájra cipeli áldozatait a rafinált és rettegett sorozatgyilkos. Komor, érdekfeszítő és izgalmas nyomozást ígér a hosszú éveken keresztül sok veríték árán megírt történet. Nem is a szereplőkön bukott el a film. Jeffrey Dean Morgan játssza a New York-ból érkezett detektívet, Sam Worthington alakítja a helyi, folyamatosan kérődző zsarut, aki kettejük közül a hevesebb természetű. Jessica Chastain szintén egy nyomozót kelt életre, kemény amazon, ezen a helyen csak így lehet érvényesülni, ha egy csepp bizonytalanságot meglátnának benne elveszíteni tekintélyét. Látszik, hogy maga Mann producerként állt a thriller mögött, lánya próbálja is másolni a „nagy elődöt” rendesen, komorságot, keménységét csempész művébe, csak éppen nem tudja kellőképpen izgalmassá, hangulatossá tenni alkotását, a címbéli vidéket hiába állítja be rejtélyes, misztikus vidéknek, valójában egyáltalán nem tudja félelmetessé varázsolni. Bemutatja a társadalmi réteget, de ezt is csak úgy ímmel-ámmal teszi. Nagy szerencséje, hogy a leszerződtetett színészek értik a dolgukat, akik szemrebbenés nélkül mondják a szájukba adott mondatokat és próbálják felgöngyölíteni az ügyet. Azonban Ami Mann egy tévéfilmet hozott össze, műve a kisképernyőre termett, tévés szagot áraszt magából, oda való. Egyszerűen nincs benne meg az a plusz, ami miatt úgy érezhetnének, hogy ennek a mozikban lett volna a helye. Különösebb gond nélkül végignézhető, nem fekszi meg a gyomrot, de nem késztet gondolkodásra (ki lehet a tettes?) és egy percre sem emelkedik az adrenalinszint.

Címkék: iromány röviden texas killing fields

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr874525009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.05.19. 00:55:16

A szereplőgárda nem volt rossz,csak egyszerűen a cselekmény annyira semmilyen volt. Nagyon közepes lett.
Spoiler.
A végén felnevettem...úgy megoldódott az ügy,hogy szinte Worthington nem is csinált semmit.:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 08:41:03

most kezdem el nézni én is, majd utána elolvasom!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 11:38:23

nem volt rossz a film, de nem szabadott volna szinkronosan nézni, majdnem megölte a filmet a balf.sz szinkron...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.05.19. 12:20:49

@doggfather: A szinkronhangok végső soron nem lettek volna rosszak, de mintha nem lettek volna inspirálva, túl gyenge volt.

@Dean6: Worthinton egész film alatt csak kérődzött:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.19. 12:34:26

@koimbra: komédiás hangja nem tetszett, de az ővé nagyon nem.

meg a texasi (és úgy általában a déli) szlenget, pláne a texasi feka szlenget nem lehet visszaadni, az olyan ízes, hogy muszáj origiben hallgatni. :D

Sanosuke 2012.05.19. 18:41:02

@doggfather: off téma.

idén már volt az a comixos filmes képregényes nap ?

vrango 2012.05.19. 22:36:54

Én bíztam azért a filmben, és voltak is erényei (hangulatilag, illetve színészileg: a new yorkból jött rendőr (Brian-Jeffrey Dean Morgan) különösen tetszett, az Avatar-sztár sem volt rossz, "felfedeztem" Chloe Grace Moretzt, és külön örültem a This is England-ban megismert Stephen Greene-nek), mégis csupán egy egyszernézős tévés krimi lett belőle :(
süti beállítások módosítása