Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2012.05.22. 21:06 koimbra 1 komment

Nagyot durrantott A diktátor

            Igen szépen kezdett a nemzetközi piacon Sacha Baron Cohen új filmje, A diktátor: az első öt nap alatt csaknem 31 millió dollárt hozott. Ez azért figyelemre méltó, mert erősen korhatáros vígjátékok nem szoktak ennyi pénzt termelni. A film összbevétele egyébként eddig 55,7 millió dollár, ezzel a produkció a második legjobban nyitó korhatáros vígjáték (nem-folytatás kategóriában).

            A sikernek két igen egyszerű oka van. Egyrészt a film jó, némely kritikus már napjaink legnagyobb komikusának titulálja Baron Cohent. Másrészt a brit komikus hónapok óta fáradhatatlanul kampányol a címszereplő észak-afrikai diktátor karakterét magára öltve. A két legemlékezetesebb műbalhé az Oscar-gálán történt incidens, illetve a cannes-i fesztivál nyitónapján végzett ámokfutása volt. Előbbi esetben Baron Cohen Kim Dzsong-Il elhunyt észak-korei diktátor állítólagos hamvaival öntötte le Ryan Seacrest tévészemélyiséget a vörös szőnyegen. Cannes-ban pedig George Clooney exbarátnőjével, Elisabetta Canalissal enyelgett, majd egy imitált összeveszés után kivégeztette, ahogyan egy valamirevaló diktátorhoz illik.

            (The Dictator – már a hazai mozikban!)


Szegény Chris Hemsworth tanulhat spanyolul

            Az hagyján, hogy hetek óta nem alszik Chris Hemsworth nemrég született kislánya, India miatt, most újabb csapás fenyegeti. Tűzrőlpattant spanyol felesége, a részben magyar származású Elsa Pataky azt akarja, hogy Chris sürgősen tanuljon meg spanyolul, mert csakis anyanyelvén hajlandó beszélni a babával. Az ausztrál sztár valamennyit makog ugyan spanyolul, de ez messze nem elég ahhoz, hogy folyékonyan kommunikálhasson a kislánnyal, ezért mire India nagyobbacska lesz, Chrisnek is tökéletesen el kell sajátítania a nyelvet.

            Elsa Pataky nagy sikerrel szerepelt a Halálos iramban: Ötödik sebességben, ám arról egyelőre nincs hír, hogy megint játszana a sorozat 6-7. részében, pedig az általa alakított tökös brazil rendőrnő a film végére nagyon megkedvelte a Dwayne Johnson által megformált brutális fejvadászt.

            Chris Hemsworth legközelebb a Hófehér és a vadász című akció-fantasy egyik címszerepében lesz látható.

            (Snow White and the Huntsman – hazai bemutató: 2012. május 31.)


A Barcáról forgat a Bourne-filmek mágusa

            Az FC Barcelonáról készít dokumentumfilmet Paul Greengrass rendező, aki A Bourne-csapdával és A Bourne-ultimátummal szerzett magának hírnevet az akciófilmek világában, egyben újradefiniálta a kémthriller műfaját. Greengrass szokatlanul nagy szabadságot kapott a barcás film elkészítéséhez, részt vehet az edzéseken és az öltözőkben is forgathat, hogy dokumentálhassa, hogyan a készül a világ egyik legjobb focicsapata a következő bajnokságra. A rendező ezzel visszatért gyökereihez, mert eredetileg dokumentumfilmes volt.

            Hollywoodban nagy riadalmat keltett, amikor Greengrass Matt Damonnel együtt kiszállt a Bourne-franchise-ból, ám az ijedtség korai volt, mert a folytatásban, a már csaknem kész Bourne hagyatékban Jeremy Renner (Mission: Impossible Fantom Protokoll) vette át a stafétabotot, az új rendező pedig Tony Gilroy (Michael Clayton). A főgonoszt Edward Norton alakítja, a női főszereplő Rachel Weisz.

            (The Bourne Legacy – hazai bemutató: 2012. szeptember)


A légkörben égnek el a Star Trek sztárjának hamvai


Sugározz fel, Scotty - így hangzik a modern popkultúra egyik leghíresebb szólása. Az eredeti Star Trek-sorozatban harsant fel számtalanszor: a felszólítás a USS Enterprise űrhajó főmérnökének, Scottynak szólt, aki a teleportáló berendezést kezelte. Megvalósult a Scottyt játszó kanadai színész, James Doohan utolsó kívánsága: az űrbe lőtték hamvait, több mint 300 másik kozmoszrajongó maradványaival együtt. Felszállt ugyanis a floridai Cape Canaveralről a Falcon-9 rakéta, amely utánpótlást visz a Nemzetközi Űrállomásra. A rakétán "utaznak" az elhunytak hamvait tartalmazó kapszulák is, és amikor a második gyorsító rakéta leválik, a kapszulákat tartalmazó konténer Föld körüli pályára áll. A hamvak nagyjából egy évig keringenek majd bolygónk körül, aztán a tartály veszít magasságából, és elég a légkörben.

 A Star Trek új generációnak kalandjai hamarosan megérkeznek a mozikba, és újra elhangozhat a Scottyn ak szóló híres felszólítás.   

(Star Trek XII – hazai bemutató: 2013. május)

Címkék: hírlevél miújság uip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr884532588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Söci 2012.05.23. 11:03:44

Hosszú és eredményes életet !
süti beállítások módosítása