Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Haneke kapta az Arany Pálmát

2012.05.28. 15:59 koimbra 3 komment

A 65 cannes-i filmfesztiválról  Michael Haneke vihette haza az Arany Pálmát, az osztrák rendező a Szerelem (Amour) filmjével érdemelhette ki az elismerést. A történet egy agyvérzés következtében lebénult asszonyra fókuszál, akit férje ápol.

A Nanni Moretti által vezetett zsűri Matteo Garrone alkotásának, a Relitynek ítélte oda Nagydíjat. Garrone 4 évvel ezelőtt a Gomorrával érkezett a fesztiválra, maffiatörténet helyett most a valóságshow-k világába kalauzolta el a nézőt.

Carlos Reygaday a Post Tenebras Lux művéért érdemelte ki a legjobb rendezőnek járó díjat. A legjobb női főszereplő díját Cosmina Stratan és Cristina Flutur  kapta megosztva, akik A dombokon túl drámában nyűgözték le a zsűrit. Mads Mikkelsen a legjobb férfi alakítás díjával távozhatott a Riviéráról, aki a Vadászat (Jagten) produkcióban bizonyított. Mikkelsen karaktere egy óvodában dolgozik, akit pedofíliával vádolnak meg. Ken Loach a The Angels's Share-rel érdemelte ki a zsűri díját.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr504550974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.05.28. 17:52:36

Haneke.

A Final Cut szerintem információs vetítésen ment, nem a főmezőnyben. Megtapsolták, eladták, ezért ment és ezt hozta is. Gratula.

vrango 2012.05.28. 23:05:25

Én örülök Hanekének - szerintem elég egyedi színt képvisel, bár elismerem, hogy filmjei a nagy többség számára egyszerűen élvezhetetlenek, és a maradék is csak szökőévente képes rávenni magát egy Haneke-film megtekintésére (akkor viszont maradandó nyomot hagy) :D
süti beállítások módosítása