Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Lucas hátrahagy mindent és garázsában magának forgat filmeket

2012.05.30. 22:04 koimbra 21 komment

George Lucas pályafutása során mondott már sok mindent, de jó ideje azzal szórakozik, hogy a Star Wars rajongóiról gomboljon le újabb és újabb dollárokat. Néhány hónapja bejelentette, hogy visszavonul, bár ezt inkább csak annak lehetett betudni, hogy közeleg a Red Tails film, amelyet évtizedek óta szeretett volna megcsinálni és 100 millió dollárja pihent a projetkben.

Mégis úgy tűnik, hogy Lucas komolyan gondolja, kilép a zöld háttér elől, átadja a Lucasfilmet valaki másnak és otthon fog forgatni, a filmeket csak barátainak mutat be. A Csillagok háborúja atyja a következőt mondta az Empire-nek. :"Átadom a cégem irányítását, letudom a még hátralévő kötelezettségeimet és visszavonulok garázsomba a fűrészem és kalapácsom társaságába, ahol hobbifilmeket fogok összerakni. Mindig is kísérletező jellegű alkotásokat akartam készíteni, amelyektől nem kell tartani, hogy bemutatják a mozikban."

Oké, rendben, de mégis mennyi idő, mire letudja egyéb feladatait. És egyáltalán mely munkák vannak még hátra?

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr614556090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na gyere ide, játsszuk le ! 2012.05.30. 22:24:21

Azért az Indiana Jones 5. még hátra van !
Vagy azt nem ígérte meg ?

Coolet 2012.05.30. 22:25:34

Még 5 részt át kell konvertálni. Meg aztán a blue ray után is jön valami még jobb, amin újra kiadhatja "még jobb minőségben". Vagy esetleg a Galaxis 1 újabb cukros üdítővel szerződik majd le? :) számtalan új és kreatív feladat...

nnorbi 2012.05.30. 22:58:50

Az első Star Wars-on kívül semmit nem tett le az asztalra. Az Indi részek Spielberg érdeme. A Red Tails meg nagy bukás volt!!! ( Star Wars fan )

Lefetyke 2012.05.30. 23:11:12

Kétségtelenül jópár kritikára rászolgált, a Csillagok háborúja újabb és újabb kiadásai, a folyamatos módosítgatások, és az ezekből befolyó újabb dollármilliárdok miatt sokan gondolják Lucast egy pénzcsinálónak.

Kevéssé ismert tény, hogy a befolyt vagyon nagy részét eljótékonykodja, nem úszkál a pénzben mint Dagobert bácsi.

Sajnálom ugyanakkor, hogy az érdemeiről olyan kevés szó esik, és hogy az emberek többsége abban a hitben él, hogy George Lucas a Star Warson és Indiana Jones-on kívül semmit sem adott, és hogy ezek is csak a sok játék, meg egyéb eladott termék miatt híresek. Óriási tévedés.

A modern kori film egyik meghatározó alakjáról beszélünk. Az ő víziója volt az, hogy az emberek tökéletesen valósághű látványélményt kapjanak, hogy a varázslatok és a futurisztikus képek és hangok megelevenedjenek, és ebből az álomból lett az Industrial Light&Magic, a Pixar, a THX... gyakorlatilag nincs olyan film, aminek a végén ne látnánk ezeknek a háttérmunkás cégeknek, vagy a Skywalker Soundnak a nevét.

Lucas valami olyat tett hozzá a filmkészítéshez, ami korábban nem volt: a mindennél élethűbb látványt és hangzást, a CGI-t és társait.

Ez kb. annyira kevéssé ismert tény, mint hogy a folytatások "feltalálását" Sylvester Stallone nevéhez fűzik, mert lehet röhögni a sok Rockyn és Rambon, de amíg ő nem kezdett folytatásokat csinálni, addig más filmeknek se nagyon volt.

meglivorn 2012.05.31. 01:39:41

Az Episode I. kapcsán nyilatkozta (vagy az audiokommentáron van fennt, nem emlékszem), hogy miután már a gyerekei elég nagyok lettek, visszatért a filmezéshez, és dönthetett. Vagy most megcsinálja az előzményeket, vagy kisérleti filmeket forgat, amikhez inkább lenne kedve, de akkor az SW sosem készül el.

Ami pedig a munkásságát illeti, Lefetyke írta teljesen korrekten. Lucas nem is annyira a rendezői munkája miatt jelentps, hanem a produceri, illetve amit a film technikája jelent ma. Mindig is technokrata volt, a folytonos felújítások és javítgatások is ezt tükrözik leginkább. Persze van ami nekem sem tetszik, vagy nem értem miért kellett, de ez az ő dolga.

Amennyiben otthagyja a cégét, lehet hogy jól járunk, és a megnyílt IPk miatt zseniális csillagok háborúja filmek jelennek meg a jövőben. De az is hogy visszasírjuk mi még a Phantom Menace-t (elég a kitermelt regények változatosságát megnézni :D ).

tucano 2012.05.31. 02:15:30

Szerintem az lesz SW-sagával, mint a Batmannel. Előbb-utóbb valaki megszerzi a jogokat és csinál egy újabb brutál akciódús filmet, kicsit darkosabb stílusban. És az jó lenne.

Dean6 2012.05.31. 02:33:02

Csak egyszerűen azt akarja,hogy kicsit reflektorfényben legyen,de azért tényleg jó lenne,ha jönne valami új fejes a Lucasarts-hoz és kezdeni valamit a star wars jogokkal. Azt a sorozatot is megcsinálhatnák vagy egy új trilógiát.

nnorbi 2012.05.31. 06:24:25

@Lefetyke:

Azért mert nem írtam le mi mindent tett le az asztalra nem azt jelenti, hogy nem is tudok róla. Én a filmes sikereiről beszéltem.......

kung - fúj (törölt) 2012.05.31. 06:25:29

Lehet benne valami.......a Red Tails nem ő rendezte,pedig bevállalhatta volna.Lett volna rá ideje.(A Red Tails pedig számomra csalódás):-(
Nagyon érdekelne hogy egy másik rendező vajon mihez kezdene egy estleges új trilógiával.

Giskard07 (törölt) 2012.05.31. 07:21:42

Attól nem félek, hogy annyira kiengedné a kezéből a gyeplőt, amivel már új StarWars-okat lehetne forgatni. Főleg, mivel a név marad Lucasfilm. Pedig nagyon jó lenne. Ha én ennék a befutó, az előtrilógiát teljesen újraforgatnám, új történettel. Az első rész címe: "a Hibajavító" lenne.

kyanzes (törölt) 2012.05.31. 07:57:40

Az ő filmjei, annyi és olyan változatban adja ki, ahogy csak akarja. Ha a "Star Wars 1-3-5 ajándék sörnyitóval és körömcsipesszel" a "Star Wars 2-4 hobbi barkácskészlettel és felfújható tehénnel" jól fogy, akkor úgy adja ki. Hadd döntse már el, az ő befektetése.

vrango 2012.05.31. 07:58:12

@Lefetyke: Ezekkel a dolgokkal teljesen egyetértek, és minden tiszteletem George Lucas technikai újítói-, illetve rendező munkásságáért, de szerintem jobb lett volna, ha a SW esetében kicsit lazított volna a gyeplőn, és mást is engedett volna érvényesülni - pl. a kommunikáció terén, mert ő ahhoz annyira nem ért, ezért él mindenkiben inkább egy szenvtelen Dagobert bácsi-kép róla...
A Clone Wars-rajzfilmek esetében már látszódik, hogy más is tud SW-módon gondolkodni, hiszen azok ragyogóan visszaadják Lucas világát (az meg már más kérdés, hogy lassan annyira gyökér sztorikkal jöttek elő, hogy az ember kedve elment az újabb évadoktól).
Én bízom benne, hogy a "garázsmunkáit" is meg lehet majd előbb-utóbb ismerni, hiszen valóban alkotott ő jó filmeket a SW-on kívül is (az American graffitit pl. szeretem).
A SW-univerzumnak pedig tényleg jót tenne egy új kreatív stáb (illetve ugyanúgy véglegesen elszúrhatják a renomét).

Darkcomet 2012.05.31. 08:16:40

@nnorbi: A THX 1138 remek film volt tőle, megkockáztatom, hogy a legjobb filmje. Igazi tökös sci-fi, ha megmaradt volna ezen a vonalon, most ő lehetne Hollywood egyik legnagyobb rendezője. De így csak egy ripacs, aki a múltjából élősködő.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.05.31. 08:19:39

ezzel mindannyian csak jól járnánk, már vagy 10 éve meg kellett volna tennie.

Chuck Norris leendő kihívója 2012.05.31. 08:41:05

A Willow-t is Lucas bá csinálta és az nagyon ott van a szeren.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.05.31. 09:34:50

Viszlát új Zsorzs, nem fogsz hiányozni (a régi George-tól már rég elbúcsúztunk)

Pretoryan 2012.05.31. 09:35:29

Egyáltalán nem sajnálom hogy elhagyja a mozi világát, és remélem a saját brandjét (SW) nem fogja megfojtani, mert már 1980-ban bebizonyosodott hogy ha nem ő rendezi a filmet mennyivel többet lehet belőle kihozni (The New Hope és a Empire Strike Back közötti égbekiáltó különbség) és az EP 3 vége felé tudta csak visszahozni azt a hangulatot, ami azért valahol szánalmas :-(
Lucas bácsi egy hatalmas filmes, aki remek mesét tudott írni, nagyon jó technikai megoldásokat hozott a filmiparba, de (szerintem) borzalmasan csapnivaló rendező volt (igen beleértve az American Graffitit és a THX 1138-at is).

Remélem mikor visszavonul, akkor felkarolja valaki az SW brandet és csinál egy nagyon jó és hosszú sorozatot a Timothy Zahn féle folytatásból. Az tökre megérné. Ezenkívül fel lehetne dolgozni a régi köztársaság szerteágazó történetét is, annyi lehetőség van benne hogy azt el sem tudom mondani!

load error 2012.05.31. 10:15:24

@Chuck Norris leendő kihívója:
"A Willow-t is Lucas bá csinálta"

Lucas hat filmet rendezett.
THX-1138, Amerikai graffiti, Csillagok háborúja.
Meg az előzmény trilógia. :(

Rengeteg jobb és rosszabb projektben volt benne producerként, de filmrendezőként még várnánk tőle ezt-azt.

Alma János · http://almajanos.blog.hu/ 2012.05.31. 12:25:25

Jó látni, hogy végre olyat is csinálni fog amit szeret nem csak a Star Wars-t nyúzza.

Gondolom rájött arra, hogy százszor újravághatja a filmet soha sem fog megelégedni vele teljesen.

nemecsek ernő áruló 2012.05.31. 14:06:08

@tucano: Az Old Republic nagy potenciált rejtegethet. A tervezett SW sorozat plotja is izgalmasan hangzik. Tehetséges kézben még nagyon jó SW sztorikat kaphatunk a mozivászonra, és a képernyőre.
süti beállítások módosítása