Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Wallace filmet készít Desmond Dossról

2012.05.30. 17:44 koimbra Szólj hozzá!

Még tavaly télen Aaron Schneider, a Get Low rendezője nézte ki magának a The Conscientious Objector projektet, de az eltelt hónapok alatt a tervezet és a direktor útjai különváltak. A Walden Media égisze alatt formálódó alkotás végül Randall Wallace-nál kötött ki, a leginkább forgatókönyvíróként ismert úriember két éve vezényelte le A paripát (Secretariat), előtte 2002-ben a Katonák voltunk (We Were Soldiers) háborús filmet tette le az asztalra és ne felejtsük el (vagy de?), hogy a nevéhez fűződik A vasálarcos (The Man in the Irn Mask) is.

Az igaz történeten alapuló film Desmond Doss-ra fókuszál, akit besoroztak a II. világháború alatt, de megtagadta, hogy fegyvert fogjon. Társai és felettesei ezért megvetették és kigúnyolták, majd a szanitécek között találtak neki feladatot. Azonban Okinawánál bizonyította bátorságát, több tucat sebesült bajtársát mentette meg úgy, hogy leeresztette őket egy meredek sziklafalon. Ezzel a kongresszustól kiérdemelte a Becsület Érdemrendet.

A forgatókönyvet Robert Schenkkan vetette papírra, aki a The Pacific és az Andromeda-törzs minisorozatokon dolgozott, de A csendes amerikai (The Quiet American) szkriptjét is ő körmölte le.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr654555604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása