Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Jön a Drive folytatása

2012.06.02. 13:33 koimbra 17 komment

A tavalyi év legjobb filmje a Drive volt, Nicolas Winding Refn rendezését szinte mindenhol éltette a kritika, bár pénzügyi fronton nem volt kiemelkedő siker. Az alkotás James Sallis regényéből született, több éven keresztül tervezgették, jó néhány rendező és színész megfordult a projekt körül, mire Refn és Ryan Gosling képbe került.

Sallis tavaly bejelentette, hogy megírja a folytatást, a Driven címre keresztelt regény már kapható a boltokban (csak épp nem itthon). A szerző a The Independentnak adott interjúban elárulta, hogy el fog készülni a filmváltozat is.

A folytatás hét évvel az első rész után veszi fel a fonalat. A Sofőr Paul West álnéven él Phoenixben, hátat fordított múltjának, legális tevékenységet folytató üzletember vált belőle és menyasszonya is van. Azonban szerelmét megtámadják és megölik, ezt pedig emberünk nem hagyja szó nélkül és a gyilkosok nyomába veti magát.

Sallis elmondta, hogy a karakter próbál normális életet élni, habár nagy volt a kísértés, mégis sikerült elérnie, hogy ne folytassa bűnözői karrierjét. De a barátnője meggyilkolása után ismét előtör belőle régi énje. A szerző hozzátette, hogy végig Ryan Gosling járt az agyában, mikor írta a folytatást. Úgy véli, hogy kiválóan játszotta a Sofőrt, beleélte magát a szerepbe. Annak ellenére, hogy a filmesek változtattak ezt-azt a regényhez képest, a lényeg megmaradt és nagyon kedvelte a végeredményt.
 

Címkék: drive könyvből film sequel driven

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr134561092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.06.02. 16:58:32

A drive 10/10 -es film,nem tudom,hogy mennyire jó ötlet folytatni,majd kiderül. Azért remélem sietnek vele!

Newzoli 2012.06.02. 22:19:08

Nem értek egyet az előttem szólóval...a "Drive "szerintem 10/11 film...nagyon kiváncsi vagyok mi sül ki az esteleges folytatásból....:)))))))))))))))

winterrain 2012.06.03. 00:14:20

Most legalább megtudtam hogy a Sofőr túlélte az első részt :) Egy hasbaszúrás után ez nem olyan magától értetődő.

Söci 2012.06.03. 08:43:47

a filmnek az a címe, hogy Drive
ennek ellenére kb. 2 db béna autós jelenet volt benne, a film legelején
aztán kb 50 percet kell várni a következőre, ahol is úgy van megvágva az egész, hogy még véletlenül se látszódjon semmi abból, hogy mi történik

2 db gyenge autós jelenet egy autókról szóló filmben...

plusz ez a 80as évek nosztalgia , ami
pár éve lejárt, kimerült pár rózsaszín feliratban, meg 1-2 zenében hát.... limonádé

a főszereplő meg nem nagyon tud beszélni , csak néz ki a fejéből, mintha nem lennének érzelmei, vagy a forgatókönyvíró nem volt képes megfelelő párbeszédeket írni

és ha a végéig vársz, hogy na lesz benne egy autós üldözés a leszámolásban,
hát nincs

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.06.03. 09:18:52

Ez a történet igen durván elcsépelt, bár a Drive sem az egyedi sztori miatt volt zseniális. Ha Refn rendezi akkor meg pláne megnyugszom.
@Söci: "2 db gyenge autós jelenet egy autókról szóló filmben..."
Az a két jelenet erősen odaver. Amúgy mi a toszból szűrted le, hogy ez a film az autókról szól? Kicsit el vagy tévedve.

Dean6 2012.06.03. 11:20:50

@Söci: Ez egy könyv adaptáció,ezért lenne jó néha utánanézni az embereknek,hogy mit is néznek,így tudnák.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.03. 12:14:55

Az első rész kicsit sem izgatott, de miután megnéztem, rájöttem, hogy 2011 egyik legjobb filmjéről beszélünk. Jöhet a folytatás, bár jó lenne, ha addig a regény is megjelenne magyarul.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.06.03. 12:16:01

@Söci: Ez a film egyáltalán nem az autókról szól, mondhatni baszottul köze sincs hozzájuk!

slowclub1 2012.06.03. 13:57:04

Akkor csak én érzem úgy, hogy a "Drive" egy túlértékelt alkotás? Tényleg, imádok fimet nézni, ezt is nagyon vártam, imádom Tarantino-t, Fincher-t, Lynch-et, Kitano-t, stb., de ezt a filmet végigunatkoztam, meg a haverok is, akikkel épp néztem. De lehet, hogy bennünk van a hiba?
PEACE!!!

Dean6 2012.06.03. 16:04:49

@slowclub1: Teljesen felesleges a hibást keresni... :) Én arra jöttem rá minél idősebb vagyok annál jobban lekötnek az ilyen lassabb folyású drámák,ha meg kicsit filozofikusabb felfogású vagy akkor meg főleg. Kell egyfajta nyitottság,felfogás,kor,életszemlélet az ilyen fajta filmekhez.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.03. 16:31:27

@slowclub1: Mindig jön valami, ami előtt mindenki lefekszik. De miután a nagy dicséret hullám lecsillapodik hallhatóvá válnak az elégedetlenkedők szavai is.
Roppant lassú film, rá kell készülni, én azt mondom, ha nem az a zene lett volna benne tuti nem jött volna be.

Söci 2012.06.03. 17:53:01

@Swarm: hát a film címe, hogy Drive
a főhőse, meg egy sofőr

szóval joggal feltételeztem, hogy egy autós film lesz

olyasmi mondjuk mint egy driver, vagy egy bullit

de egy nagyon átlagos, unalmas film kerekedett
és tényleg semmi normális autós jelenet nincs benne

pont a napokban ment valami Belmondo film a tvben, nah ott lementek a verdával a lépcsőkön, durvákat ütköztek,
ráhajtottak valami kukára, azt húzták maguk után, meg törtek-zúztak
mindezt nyugodt beállításokból, ahol kényelmesen látszott minden részlet, nem volt másodpercenként vágva és a kamerát se rángatták idegbeteg módjára

slowclub1 2012.06.03. 19:42:56

@Dean6: Szerintem elég nyitott vagyok, képes vagyok megnézni egy napon egy Van Damme - Pókember - Bergman - Fincher kombót is, de ez nem jött be.Van ilyen! :-)

McCl@ne 2012.06.03. 22:18:11

@Söci: A "Drive" cím sem a vezetésre utal, kétértelmű. Angolban a drive-ot használják arra is, hogy "valami által vezérelve", a "what drives you?" pl. azt jelenti, hogy "mi mozgat/hajt téged?", és ha jobban meggondolod, a film is azt feszegeti, hogy mi hajtja a Sofőrt, mi motiválja :)
Ajánlott olvasmány:
filmvilag.blog.hu/2011/09/16/amerikai_kelepce_drive_gazt

vrango 2012.06.04. 15:09:13

@McCl@ne: akkor valószínűleg a magyar cím "alkotói" sem teljesen legálisan szerezték az angol nyelvvizsgájukat, mivel a "Gázt!" még inkább elviszi az embert az "autós mozi"-váradalom felé:)

Egyébként nekem nagyon tetszett a film stílusa (fényképezés, zene, karakterek), és kb. két napig én is az év filmjének tartottam, de aztán kipukkadt a lufi, és nem sok maradt utána... :(
Szóval, szerintem nagyon kúl mozi, de nem olyan magvas, mint sokan állítják.
Folytatás meg nem kell, nem is értem a logikáját...

verhold 2012.06.05. 01:19:23

lehet, hogy az én vesszőparipám, de én az ilyen "tavalyi év legjobb filmje" típusú kinyilatkoztatásoktól mindig hidegrázást kapok kicsit.... :P
legalább egy "szerintem"-et oda lehetne biggyeszteni a végére, de méginkább "legjobb" helyet "legjobban tetsző"-t használni... ahogy páran itt is megjegyezték, nem mindenkinek jött be ez a lassú kis drámácska, sőt.... nincs olyan film, ami mindenkinek tetszene (hogy ilyen ordas nagy közhellyel éljek)
bárhogyis, reméljük a második rész jobb lesz... bár ezzel a sztorival kétlem :P

Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.06.18. 23:15:37

@Söci: A Bullit, hol autós film? Össze-vissza 1 autós üldözés van bene, igaz az eszméletlen zseniális. De a Bullit egy krimi és nagyon messze van attól, hogy "autós film" legyen.
süti beállítások módosítása