Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Moon Indigo forgatásáról

2012.06.08. 15:43 koimbra 2 komment

Michel Gondry nem sokat pihent a The We and I után, belevágott a Moon Indigo forgatásába, amely Boris Vian 1974-ben megjelent Tajtékos napok regényén alapszik. Romain Duris játssza a vagyonos Colint, aki hozzámegy az Audrey Tautou által megformált Chloehoz. De a nászútjukon Chloe beteg lesz és az egyetlen gyógymód az, ha minden egyes nap friss virágokkal veszik körül. A Le Monde hozott le néhány képet a produkcióból, ezeket alább láthatjátok.

 

 

 Íme egy könyv az élet kegyetlen varázslatáról, melyet már több évtizede olvasunk újra és újra, titkon azt remélve, hogy e történetben minden baj csak átmeneti.A szemérmesen félszeg, szerelemre éhes Colin és a kedvesen egyszerű Chloé gátak nélkül beteljesülő kapcsolatának története Boris Vian tollából meghökkentő stílusban, üde frissességgel, pergő ritmusban születik meg. A világot önfeledten habzsoló pár szerelmi történetében az abszurditás humorával, kiapadhatatlanul változatos őrültségeivel támadja a hamis értékek, a pózokkal teli sznobizmus konzerválóit, úgy, hogy a meglepő szófordulatok, szinesztéziák és szürrealista helyzetek mögött azért mégiscsak az alapvető emberi érzések görgetik a szerelmi történet cselekményét. Az olvasó csodálkozó mosolya hamar lesz harsány nevetéssé, ami hirtelen az arcra fagy, mert a szerelmesek szertelen boldogságára váratlanul iszonyú csapást mér az ostoba végzet: a kivédhetetlen tragédia...  - olvasható a libri.hu-n a regényről.

Címkék: képben könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr174573851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrango 2012.06.08. 22:55:41

Megkockáztatom, hogy a Tajtékos napokat filmre vinni még Gondry számára is nagy falat lesz... ;)

Amúgy meg a könyvnek van egy egész érdekes stílusa, de összességében nem vágott a földhöz - igaz, mostanában olvastam, nem 40 éve:)

Sanosuke 2012.06.09. 11:28:54

a képek láttán elég elvadult film lesz.
süti beállítások módosítása