Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Az Idegen arcok rendezője készítheti el a Snow Crasht

2012.06.15. 11:15 koimbra 2 komment

Miután Joe Cornish bemutatta az Idegen arcok (Attack the Block) sc-fi film vígjátékát több producer is felkapta a fejét és megjegyezte a humoros inváziós alkotás készítőjének a nevét. Kathleen Kennedy és Frank Marshall is tárgyalóasztalhoz ült Cornish-sal, mivel a két fél sikeresen megállapodott így a rendező leforgathatja Neal Stephenson regényének a filmváltozatát, sőt a Snow Crash forgatókönyvét is maga írhatja.

A regény tartalma: A közeljövő szennyezett Amerikájában az Egyesült Államok helyét már átvették a franchise-alapon működő mini-társadalmak; az egyik leghatékonyabb multicég a pizzaszállításra átnyergelt olasz maffia; a csúcstechnika igazi letéteményesei a kurírok; a Metaverzumban, az internet háromdimenziós változatában pedig gyilkos vírus szabadul el. Amikor Hiro Protagonist (ex-pizzafutár, hekker és szamuráj egy személyben) a pusztító járvány nyomába ered, szinte azonnal régi barátokra és valószínűtlen ellenségekre talál a virtuáltérben és a Valóságban egyaránt... A Snow Crash elgondolkodtató jövőképével, fordulatos cselekményével és pazar ötletparádéjával megújította, felfrissítette a kiberpunk műfaját... és manapság talán még aktuálisabb, mint valaha.(libri.hu).

A Paramount még 1992-ben,  a könyv megjelenésekor megpróbált kezdeni valamit az alapanyaggal, de akkoriban nem lett semmi a betervezett filmből.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr554589958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2012.06.15. 13:14:16

Film lesz a Snow Crash-ből? Épp most olvasom a könyvet, nagyon tetszik. Eszembe is jutott, hogy vajon mikor filmesítik meg? :)

vrango 2012.06.15. 16:08:29

@Spawn85: Az én ismerőseim is dícsérték a regényt... viszont nem is tudom... húsz év az ért elég sok idő, már ami a cyberpunk-ötleteket illeti... nyilván a Neurománcot sem véletlenül filmesítik meg már.
süti beállítások módosítása