Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Madagaszkár 3 (Madagascar: Europe's Most Wanted)

2012.06.21. 22:15 koimbra 5 komment

A DreamWorks alapítása óta azon fáradozik, hogy animációs részlegével két vállra fektesse legnagyobb vetélytársát, a Disney-t. A nagy igyekezet olykor görcsös erőlködésnek tűnik, máskor úgy látszik, hogy könnyen jött a sok a remek ötlet. Mindenesetre a Spielberg cég „rajzfilmosztályán” felvállaltan arra törekszenek, hogy az első rész után több folytatás érkezzen. Van ahol a spin offig is sikerült eljutni (Shrek), van ahol mégis a fiók mélyére süllyesztették a további terveket (Szörnyek az űrlények ellen), de a legnagyobb erény mégis az, hogy egy harmadik résszel lekörözik az előző felvonásokat.

 

 7 éve már, hogy megismerhettük Alexet, Melmant, Gloriát és Martyt, no meg a pingvin kvartettet, akik a jól megszokott álletkertjükből a napfényes Madagaszkárra kerültek. Aranyosnak aranyos volt, de szűkmarkúan bántak a poénokkal, nézhető, bár nem túl kiemelkedő alkotás született. De legalább a világ ismételten jó ideig dúdolta a Real 2 Real egyetlen slágerét. A folytatás sem hozott változást, a show-t újfent a folyamatosan pörgő pingvinek lopták el, Lali király pedig tovább riszálta, csak éppen szegény egyre idegesítőbbé vált. A gyengébb bevétel láttán fentről jöhetett az utasítás: Kell egy szórakoztatóbb, humorosabb és hangulatosabb harmadik rész, ellenkező esetben a készítők mehetnek zabot hegyezni.

A pingvinek Monte Carloban dőzsölnek az egy percre sem pihenő majomhaddal, a közeli játékteremben múlatják az időt, miközben Alexék egyre csak várják őket. Az aggódó oroszlán végül megunja a várakozást, maguk is beosonnak a városba, ám nem sikerül meghúzni magukat, hamarosan fény derül a jelenlétükre. A lerázhatatlan és fáradhatatlan DuBois kapitány ered a nyomukba, aki az amúgy is zsúfolt trófeafalát szeretné gazdagítani, a menekülők kénytelenek egy utazó cirkuszhoz bekéreckedni.

 

Mindenképp piros pont jár, hogy efféle közegbe dobták a főszereplőket, hiszen a döntő többség kedveli a különféle látványos produkciókat és artistamutatványokat. Általában mindenkiben jó emlékeket ébreszt a cirkuszi előadás. Más részről újabb mellékszereplőket lehet bevonni a történetbe. Így például kapunk egy régen nagy önbizalommal bíró, de mostanra kissé kedvetlenné vált tigrist, egy vidám olasz fókát, egy párduc artistalányt és néhány morgó kutyust. Alexék érkezése némileg feldobja a hangulatot, megpróbálják megtalálni a közös nevezőt, megváltoztatják a show-t és feltornásszák a „stáb” mélyponton lévő kedvét. Újra hinni kezdenek magukban és ismét hisznek abban, hogy van értelme annak, amit csinálnak. Külön öröm, hogy Lali király sem egy idegesítő maki, a grizzlyvel való viszonya kifejezetten szórakoztató.

Három rendező kellett, hogy új életet leheljenek a franchise-ba, a trió mindent megtett, hogy emeljen a minőségen és a Madagaszkár ne jusson a Shrek sorsára. Gondosan adagolják a poénokat és a humoros pillanatokat, kapunk egy látványos és ámulatba ejtő ötletes üldözést és a fináléra még erősíteni is tudnak. Ezen túlmenően kapunk jó néhány utalást, nem feledkeztek el a felnőttebb korosztályról sem. Kiszámítható, mégis az elejétől a végéig szórakoztató, 80 %-ot megérdemel, ugyanakkor meg kell említeni, hogy az állatkerti négyes tagjai csúnyán a háttérbe szorulnak az új szereplők színre lépésével.

imdb: 7,1

rottentomatoes

 

Büdzsé: 145 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 133 millió dollár
Eddigi összbevétel: 290 millió dollár

Címkék: animáció iromány madagaszkár sequel 80 % madagaszkár 3

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr664603499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.22. 11:27:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bucbuc 2012.06.21. 23:37:23

Kevés poén volt? Biztos nem ugyanazt néztük.

Julien király most is nagyon állat.

SittingDuck 2012.06.21. 23:43:33

A firework-ös részt meg tátott szájjal néztem. És nem is volt annyira zavaró a teljesen a valóságtól elrugaszkodott jelenetek, mint a The Wild-ban. Bár az előző részekben legalább valamennyire megmagyarázták a dolgokat pl pingvinek vs a hajó

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.06.22. 09:38:48

@bucbuc: Julien egy idegesítő kis mitugrász volt, asszem a második részben már szórakoztatóbb volt.
De a harmadik rész tele volt poénnal és Juliennel is ki voltam békülve:)

walter sobchak 2012.07.13. 22:31:43

Most jöttem a moziból, még friss :D Az első két Madagaszkár nem tetszett, erőltetettek voltak a poénok, Julien számomra is rohadt idegesítő volt. Erről a részről csak jót olvastam, hát legyen... Nem bántam meg, könnyesre röhögtem magam, valami nagyszerű volt ez az epizód! Az a medve amit azzal a motorral leművelt hát azon sírtam, és végig az a kedvetlen pofa :D. Mínuszt csak azért kap, mert Julien itt is fárasztó volt, a magyar szinkront telerakták idióta szóviccekkel, meg azért valami nagyon minimális komolyság is jó lett volna. De ettől eltekintve a széria legjobb darabja, szerintem egy 7/10-et megérdemel. Kíváncsi leszek, hogy a Brave jobb lesz-e ennél.

nikodémus 2012.10.10. 05:55:03

Kicsit klisés, kicsit hányaveti, de nagyon pörgős, színes(-szagos), vicces (próbál lenni). A kikacsintgatás és az önreflexió rendben van, de mintha ezen túl nem lenne semmi a filmben. Kár, hogy a nagy rohanásban sok minden kidolgozatlan marad. Valamivel jobb, mint a Jégkorszak 4.
süti beállítások módosítása