Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Gruber Hugó

2012.07.03. 15:57 koimbra 4 komment

gruber.jpegKeddre virradóra elhunyt Gruber Hugó bábművész és szinkronszínész, 74 éves volt.

1938 május 28-én született Budapesten. Mielőtt 1964-ben elvégezte volna a Felsőfokú Bábszínészképző Stúdiót az Állami Bábszínháznál dolgozott. 1992-től a Budapesti Bábszínházhoz szerződött le.

Több tucat színházi darabban bukkant fel, többek között a János vitéz, a Jeles napok és Az ember tragédiájában játszott. Néhány filmben is láthattuk, benne volt a Julianus barát és a Kincskereső kisködmön alkotásokban.

A közönség elsősorban szinkronmunkáiról ismerhette. Hangját hallhattuk többek között a Krisztoforó, a Minden egér szereti a sajtot és a Csillagvitéz mesékben, de ő szólaltatta meg Kvarg Lipótot is. A T.I.R. sorozatban ő szinkronizálta Christian Fremontot, a Kincs, ami nincs-ben Claudio Ruffinit. Gruber szólaltatta meg Palpatine kancellárt a magyar változatban.

Béke poraira.

Címkék: rip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr114626184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Newzoli 2012.07.03. 20:18:38

Sajnálom én is ...:(((

Anak 2012.07.04. 09:18:31

Én is tegnap hallottam a hírt. Nagyon szomorú vagyok.
Kicsi koromban ő volt az első színész akinek megtanultam a nevét, mert olyan különleges tetszett. Persze nem tudtam kiejteni rendesen így ő lett nekem "A Grúber Gugó". És hogy hol hallottam őt először? Hát a '80-s évek közepén az MTV-n ekkortájt játszott Nils Holgerson rajzfilmben. Azt hiszem a vadliba főnök Kákalaki Akka hangja volt.
süti beállítások módosítása