Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

2013-ra eltolt produkciók

2012.07.28. 22:00 koimbra 12 komment

Néhány napja kiderült, hogy a Gengszterosztagot mégsem láthatjuk idén, a stúdió a colorado-i mozis lövöldözés miatt 2013 februárjára tette át a bemutatót. Nem ez az egyetlen produkció, amelynek premierjét eltolték jövőre. Lássunk néhányat ezek közül.

World War Z

worldwarz.jpgA sztori: Az ENSZ egyik embere, Gerry Lane körbeutazza a világot, hogy után információkat gyűjtsön hogyan indult a zombijárvány és ki lehet a felelős.

Szereplők: Brad Pitt játssza Lane-t, James Badge Dale egy amerikai katonát formál meg, aki megpróbálja felhívni a kormány figyelmét a zombikra. David Morse egy rabot alakít, akit hátrahagynak egy börtönben és felbukkan még Bryan Cranston és Matthew Fox is.

A bemutatóváltoztatás oka: Marc Forster. Az eddigi hírek alapján az akciófilmek terén tapasztalatlan rendezőt teszik felelőssé a történtekért. Brad Pitt erősen verheti a fejét a falba, hiszen pont ő volt az, aki figyelmen hagyta az intelmeket és ragaszkodott ahhoz, hogy Forster rendezze a produkciót. Már a Quantum csendje alatt is kiderült, hogy lövése sincs miképp kellene megcsinálni egy akciójelenetet, a World War Z esetében szintén csak vakargatta a fejét, ráadásképp olyan fontos kérdésekben is nehezen jutott dűlőre, hogy egy zombi miképp nézzen ki Most pedig szóba sem állnak egymással, elképzelhető, hogy a több hetesre tervezett pótforgatás alatt nem ő fogja irányítani a munkálatokat. Már részről Pitt magát is okolhatja, hiszen úgy vágtak bele a filmbe, hogy a forgatókönyv utolsó harmadára ráfért volna még egy nagyobb átírás. De szorított a decemberi határidő.

 

G.I. Joe: Megtorlás

giajoe23.jpg

Sztori: A G.I. Joe csapaton rajtaütnek és a többségük odavész. Csak néhányan élik túl a csatát, de ők nem adják fel. Tisztázni szeretnék a különítmény nevét és megpróbálják bebizonyítani, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnökét rabságban tartják, helyét a Kobra egyik embere vette át.


Szereplők: Dwayne Johnson alakítja Roadblockot, Bruce Willis lesz Joe Colton tábornok, Adrianne Palicki Lady Jaye-ként akciózhat, Ray Park pedig ismét belebújhatott Kígyószem nindzsaruházatába.


A bemutatóváltoztatás oka: 3D és Channing Tatum. A premier előtt 2-3 héttel a Paramount úgy döntött, hogy át kell konvertálni a produkciót. Bevallottan arra törekednek, hogy a 3D-vel több bevételre tegyenek szert. Idén a Csatahajó és a John Carter is combosat bukott Amerikában, de a hazai eredmény többszöröse folyt be a nemzetközi vizekről. Ezen felül Tatum hirtelen felkapottá vált, a 21 Jump Street, a Fogadom és a Magic Mike is szépen hozott a konyhára. A színész a G.I. Joe-ban nem sokat lett volna látható, de felvesznek még néhány jelenetet vele, ezzel is szerezhetnek pár nézőt.

 

Gravity

A sztori: Egy Föld körül pályán lévő űrállomás megsemmisül, csupán ketten élik túl a katasztrófát. Ryan Stone és Matt Kowalsky még azelőtt megpróbál valahogy visszajutni a bolygóra, mielőtt elfogyna a levegőjük.

Szereplők: Stone űrruháját Sandra Bullock, Kowalsky-ét George Clooney ölthette magára. Basher Savage az állomás kapitánya lesz.

A bemutatóváltoztatás oka: A Warner hivatalosan nem indokolta meg a döntést, de állítólag az effekteken kell dolgozni, nagyon durva látványra kell számítani. Elképzelhető, hogy belátták, hogy az év végére már túl sok sikergyanús és díjorientált produkciót tettek be. Az Argo és a Hobbit mellett még érkezik A nagy Gatsby és akkor még ott volt a Gengszterosztag is. Ráadásul kissé zsúfolt lesz a 3D-s filmek piaca és az IMAX vásznak is foglaltak lesznek.


Boszorkányvadászok


hanselandgretel.jpgA sztori: Jancsi és Juliska felnőttek és boszorkányvadászként ténykednek.

Szereplők: Jeremy Renner alakítja Jancsit, Gemma Arterton pedig Juliskát. Famke Janssen egy boszit alakít, a színésznő egy interjúban elmondta, hogy csakis azért vállalta be a filmet, mert ki kellett fizetnie a jelzálogot.

A bemutatóváltoztatás oka: A stúdió arra számít, hogy Jeremy Rennerből nagy sztár lesz. A Mission Impossible 4 kiemelkedő sikere után szinte biztos volt, hogy májusban Bosszúállók kasszát robbant, augusztusban meg ott lesz a Bourne-hagyaték. Indokként hozták fel, hogy 2012 januárja nem is volt annyira rossz, ráadásul év elején eléggé pezsgett a nemzetközi piac.

Superman

superman(1).jpgA sztori: Újraindítják a franchise-t. Láthatjuk, hogy miként került bolygónkra a kryptoni fickó, majd összeméri erejét Zod tábornokkal.

Szereplők: Henry Cavill öltheti fel az S-es ruhát, Kevin Costner és Diane Lane alakítják nevelőszüleit, Russell Crowe és Ayalet Zurer pedig a főhős édesapját és édesanyját játsszák. Zod tábornokként Michael Shannon gonoszkodhat, mellette Antje Traue Faoraként osztogathatja az ütéseket. Amy Adams formálja meg Lois Lane-t.

A bemutatóváltoztatás oka: Úgy hírlett, hogy 2012 decemberében szárnyalhat az Acélember, majd 2013 júniusára tették át a premiert. A Warner decemberben inkább a Hobbitra fókuszálna, decemberben így is rengeteg film érkezik, sőt még marad elég idő arra, hogy az effekteken csinosítgassanak. Megjegyezném, hogy valószínűleg belegondoltak abba is, hogy a Batman és a Hobbit után eleve temérdek pénzt hoz a konyhára és elvileg a Superman is szép összeget fog termelni, csúnyán nézne ki, ha 2013 év végén nem tudnának hasonló eredményt felmutatni. A kryptoni csak javít a jövő évi mérlegen.

 

Monsters University

A sztori A Szörny Rt. előzményfilmje,  Sullivan és Wazowski Szörnyakadémián töltött éveit mutatják be

A bemutatóváltoztatás oka: November 2-án léphettek volna színre a Pixar mumusai, de a Disney úgy döntött, hogy a Rontó Ralph animációs filmet pakolják erre a dátumra. Szóval Sullyék majd június 21-én érkezhetnek a mozikba.

 

47 Ronin


A sztori: Kai csatlakozik a Kuranosuke Oishi által vezetett szamurájokhoz, céljuk, hogy bosszút álljanak Kira nagyúron, amiért megölte mesterüket. A revanshoz azonban hosszú utat kell megtenniük, amely során rengeteg képzett és kemény harcossal, szörnnyel kell leszámolni.

Szereplők: Keanu Reeves alakítja Kai-t, Hiroyuki Sanada a szamurájok vezetőjét testesíti meg, Kou Shibasaki lesz Kai szerelme, Tadanobu Asano pedig Kirát kelti életre.

A bemutatóváltoztatás oka: November 21-én kaszabolhatott volna Reeves, majd inkább február 8-ra tették a bemutatót. Egy 175 millió dollárba kerülő fantasy-akciót februárra!!?? Pletykák szerint az elsőfilmes Carl Erik Rinsch olykor nem volt ura a helyzetnek és pótforgatásra kell eszközölni annak érdekében, hogy betömködjenek egy-két lyukat a történetben, illetve a film végén is változtatni fognak (Érdekesség, hogy Ridley Scott Rinsch-et akarta a Prometheus rendezői székébe, de a Fox azt mondta, hogy vagy Scott dirigál vagy senki). A stúdió egyelőre csak annyit mondott, hogy több idő kell a 3D-s effektek elkészítéséhez.

Lone Ranger

loneranger(1).jpgA sztori: Lényegében annyi, hogy egy maszkos pisztolyforgató egy indiánnal az oldalán üldözi a bűnt a vadnyugaton.

Szereplők: Armie Hammer öltheti fel a címszereplő maszkját, Johnny Depp lesz az indián. William Fichtner egy Butch Cavendish gonosztevőt formál meg, Ruth Wilson pedig Rebecca Reid karakterét játszhatja.

A bemutatóváltoztatás oka: A költséges westernre december 21-én lehetett volna beülni, de az év elején még a büdzsé körül ment a tökölés, így a forgatás kezdete is tolódott. A stúdió belátta, hogy túlságosan sietősre kellene venni az utómunkálatokat, ha tartani akarják az ütemtervet, ezért először 2013 május 31-re módosította a bemutatót, majd július 3-ra pakolták át a filmet.

 

Jack the Giant Killer

A sztori: Újabb alkotást fogunk látni, amely a népmesék világát idézi meg. Az égigérő paszuly legendáját mesélik el, a hatalmasra nőtt növény hatalmas bajt zúdít a királyságra, feltűnnek az óriások, akikkel nem könnyű leszámolni.

A szereplők: Nicholas Houltra bízták Jack megformálását. A királylány szerepére Lily Collins, Juno Temple és Adelaide Kane jelentkezett, de Eleanor Tomlinson ölében landolt a lehetőség. Ewan McGregor, Bill Nighy és Stanley Tucci szerződhetett le még a produkcióra.

A bemutatóváltoztatás oka: Június 15-én nőhettek volna hatalmasra a varázsbabok, azonban a stúdió nem merte bevállalni, hogy a sötét lovaggal versenyeztesse a produkciót. Így legalább több idő marad az effektekre és a Hobbit elé be tudják rakni az előzetest.

 

Texas Chainsaw Massacre 3D:

A sztori: A film napjainkban játszódik, a hatóságok a dühös lakókkal együtt törnek be a Sawyer  házba, mivel Bőrpofát gyanúsítják több gyilkosság elkövetésével. Hooper sheriff igazságos tárgyalást szeretne, azonban Burt Hartman polgármester inkább azt részesítené előnyben, hogy ott helyben fellógassák a fickót. Egyik embere elő is készíti a kivégzést, ráadásképpen egy Molotov koktélt is bevág a házba, aminek lakói Bőrpofa apjával, Draytonnal az élen elégnek. Miután az egész Sawyer családot elemésztette a tűz minden visszatér a megszokott kerékvágásba. Ám a gyilkosságok újra elkezdődnek, Hooper pedig úgy véli, hogy Bőrpofa valamiképp életben maradt és így áll bosszút. Ide érkezik Heather néhány barátjával, hogy átvegye örökségét, ugyanis Bőrpofa a lány unokatestvére volt. Belekeveredik a nyomozásba, megpróbál rájönni, hogy ki állhat az újabb gyilkosságok mögött.

A szereplők: Alexandra Daddario domboríthat a főszerepben Dan Yeager játszhatja Bőrpofát, Bill Moseley alakítja Draytont, Tania Raymonde Daddario legjobb baránőjét formálja meg.

A bemutatóváltoztatás oka: 2011 nyarán leforgatták a filmet, majd úgy volt, hogy idén októberben felberreghet a láncfűrész. Akár rossz, akár nem, Halloween közeledtével egyre kapósabb lett volna a horror. Miért tették át január 4-re? Végül is, az idei év legelső premierje is egy horror volt, Az ördög benned lakozik hiába volt igazán rossz mégis elég szépen megszedte magát.

Bullet To the Head

A sztori: Egy gengszter és egy zsaru azért egyesíti erejét, hogy leszámoljanak azokkal, akik felelősek társaik meggyilkolásáért.

A sztori: Sylvester Stallone egy new orleans-i bérgyilkost alakít, aki szövetségre lép a Sung Kang által játszott new york-i zsaruval. Jason Momoa a főgonoszt alakíthatja, Sarah Shahi Stallone lányát fogja megformálni.

A bemutatóváltoztatás oka: Úgy hírlett, hogy Stallone a vágóteremben saját kezébe vette az irányítást. Nem sokra rá közzétettek egy rövid közleményt, miszerint Walter Hill Stallonéval közösen dolgoznak a vágószobában. Egyébként hozzátenném, hogy Hill előtt Wayne Kramer lehetett volna a rendező, de kreatív nézetkülönbségek miatt lelépett, ő sokkal komorabb thrillert akart, mint Stallone. Ám az Expendables 2 miatt nem tudott teljes figyelmet szentelni a filmnek.

Warm Bodies


warmbodiesposzter.jpgA sztori: Miután egy zombi felfal egy srácot és magáévá tette annak emlékeit barátkozni kezd áldozatának barátnőjével. Ez a kapcsolat olyan láncreakciót eredményezhet, amely nem csak rá, hanem a többi zombira is erős kihatással lehet.


A szereplők: Nicholas Hoult csoszoghat élőholtként, Teresa Palmer domboríthat a meghódítandó lány szerepében. John Malkovich alakítja Palmer édesapját, aki történetesen tábornok és eltökélt szándéka, hogy megsemmisíti az összes zombit.


A bemutatóváltoztatás oka: 2012 augusztus 10-ről február 1-re tették át, a döntést nem indokolták. Augusztus 10-én Az emlékmás sci-fi akcióval és a Campaign vígjátékkal kellett volna megmérkőznie.

 

7500


7500.jpegA sztori: Egy 10 órás repülőút kezdetén minden a szokásos kerékvágásban halad, de aztán egy természetfeletti erő gondoskodik arról, hogy kitörjön a pánik.


A szereplők: Ryan Kwanten, Amy Smart, Leslie Bibb, Scout Taylor-Compton, Johnathon Schaech és Jerry Ferrara tartózkodnak a fedélzeten.


A bemutatóváltoztatás oka: Nem tudni, de már nem augusztus 31-én érkezik, hanem valamikor 2013-ban. Takashi Shimizu elcseszte?

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr494683564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2012.07.28. 22:22:42

A world war z-t nagyon sajnálom,valahogy ha utóforgatásról van már szó,akkor a végeredmény ritkán lesz kiemelkedő.:/

A GI Joe trailerénél haverommal felvoltunk háborodva,hogy megölik benne Duke-ot,de nem is értem,hogy hogy gondolták ezt a készítők...

A 47 Rónin várós,bár itt is utóforgatás...a könyvet nem olvastam,de Keanu Reeves régen volt nagyobb költségvetésű produkcióban.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.07.28. 22:34:06

Ez a Gravity érdekes lesz, eleinte egy ilyen Moon-szerű filmként gondoltam rá, kíváncsi vagyok mi lesz benne ez a durva látvány. World War Z-t én is sajnálom, nem igazán hemzseg a filmvilág a kiemelkedő zombifilmektől. A Man of Steel nem is tudom mikor volt egyáltalán 2012-es alkotás, már jó ideje 2013-ra tervezték.
Ezeken kívül még a 47 Ronin érdekel (azt egyébként nem itthon forgatták?), a többit kb. leszarom. (Na jó, Monsters Universityt még lehet, hogy megnézem, de annyira nem hoz izgalomba, hogy most vágjam a centit a premierig)

tylerdurrr 2012.07.28. 23:24:36

Ez a Warm Bodies valami újabb Alkonyatos faszság akar lenni, zombikkal? Atyaég!!!

Söci 2012.07.29. 07:26:03

word war z-t én is nézném, zombikból sosem elég, és rég volt igényes produkció a témában

a GI Joet nagyon sajnáltam, a nyár legütősebb filmje lehetett volna

talán a sok halasztgatásnak az az oka, hogy tényleg rengeteg filmet forgatnak, és dugig vannak bemutatókkal
( vagyis bárcsak így lenne )

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.07.29. 08:40:48

a supermant én azt hittem eredetileg is 13ra tervezték.

a gi joe trailere annyira odab.szós volt, hogy azt nagyon vártam, sajnálom, hogy nem lesz.

A többi azért nem ver hanyatt. :D

Krumplicukor1987 2012.07.29. 18:33:53

@Dean6: én meg kb. azért kezdtem bizakodni a második részben, mert kinyírják benne Duke-t. Számomra egyértelműen az első film legnagyobb csalódása az ő szerepeltetése volt: abszolút semmilyen karakter, a nullánál is borzasztóbb színészi játékkal. Remélem csak minimális játékidőt kap a 2. részben.

goodjohnwin 2012.07.30. 00:57:58

kevés franchise-t utálok annyira, mint a Superman-t, már csak ezért is ellendrukker vagyok... és akkor még ott van a Pókemberhez hasonló, pár éven belüli re-reboot ténye - a nagy stúdiók tényleg nem tudják, hogyan szórjanak el kisebb ország GDP-je méretű összegeket felesleges filmekre, ahelyett, hogy korrekt büdzsével (50-90M USD), eredeti alkotásokkal próbálkoznának.
Remélem, nagy bukás lesz.

Jelentéktelen Hangya 2012.07.30. 07:54:40

@goodjohnwin: engem is hidegen hagyna, de Zack Snyder rendezi és C. Nolan a producer (az egyik).

Így már rögtön érdekesebb a helyzet.

eßemfaßom meg áll 2012.07.30. 10:08:28

Most akkor kb az a modern filmkészítés, hogy 5-6 évente leforgatják ugyanazt reboot felkiáltással?

eßemfaßom meg áll 2012.07.30. 10:09:39

Matrix reboot mikorra várható?

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.07.31. 10:38:58

A World War Z-t sajnálom mert már 2012-ben is megnéztem volna egy igazi nagyszabású apokaliptikus Z filmet amiben végre nem egy egy plaza/ház ban játszódik az egész sztori. Remélhetőleg azért sikerül annyit pofozni rajta júliusra, hogy jó legyen.

Keeanu nem tudom hogy lesz született japán a 47 roniban, de hát stúdió biztos jobban tudja. Az eredeti film nagyon jó volt, érdekel, ez milyen lesz.
süti beállítások módosítása