Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Harmadik Hobbit film: Megerősítve

2012.07.30. 20:26 koimbra 18 komment

Peter Jackson néhány napja megpendítette, hogy szívesen maradna még Középfölde díszletei között, mert szerinte el tudna regélni még egy filmre valót. Nos, ma megerősítette, hogy lesz harmadik felvonás.

"Csak a forgatás végén van esélyed arra, hogy végre leülhess, hogy megnézd milyen filmet forgattál. Fran, Phil és én éppen most néztük meg, hogy miképp is vágtuk össze elsőre az legelső részt és még a másodikból is szemrevételeztünk egy nagyobb adagot. Felettébb meg vagyunk elégedve, ahogy a történet összeáll egy kerek egésszé, a karakterek is uralják a vásznat és ahogy a színészek megformálták őket. Mindezek összessége egy igen egyszerű kérdést von maga után: megvan-e az esélyünk arra, hogy még többet tudjuk elmesélni?  Erre mind filmkészítői, mind rajongói szemszögből nézve csakis egy határozott igennel tudunk válaszolni.

Mi tudjuk csak igazán, hogy Bilbo Baggins, Gandalf, Erabor törpjei, a Necromancer és Dol Guldur-i csata történetének elmesélése során milyen fontos momentumok maradnának ki, ha nem élnénk a lehetőséggel. A Hobbit cselekményének részletessége és a Gyűrűk urához kapcsolódó függelékek lehetőséget teremtenek számunkra, hogy elregéljük Bilbo Baggins teljes kalandját és bemutassuk, hogy milyen veszélyes és felettébb érdekes szerepet töltött be Középfölde történelmében.

Szóval minden további nélkül a New Line, a Warner Bros Pictures, a Metro Goldwin Mayer, a Wingnut Films és a teljes stáb nevében bejelenthetem, hogy most már nem két, hanem három rész várható.

Így ez már valóban egy váratlan utazás lesz és Tolkien professzor szavaival élve a történeted úgy formálódik, ahogy egyre többet mesélsz belőle.

Üdvözlettel

Peter J."

Címkék: hobbit könyvből film prequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr394687389

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.31. 11:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2012.07.30. 22:10:15

A fordítás kit dicsér? Köszönet érte.
Nekem egy bajom van ezzel, Smaug így minden bizonnyal még egy résznyit csúszik, pedig már régóta furdal a kíváncsiság hogyan képzelték el őt az alkotók, illetve szerettem volna minél hamarabb a nagy vásznon látni a tombolását.

backdraft · http://www.brickset.com/search/?OwnedBy=backdraft 2012.07.31. 00:19:17

Nekem minderről az jutott eszembe, h a pénz nagy úr. Kell a lé na. Szerintem a Babó elfért volna egy filmben is, de Jackson majd megmutatja, hogy frankó függelékes kiegészítéssel milyen jól lesz belőle mindjárt 3 rész. A pénz nagy úr, na.

Üdvözlettel

Zoltán T.

Söci 2012.07.31. 07:29:36

most találtam meg a youtubeon az 1977-es
Hobbit rajzfilmet :))) azt tudtam, hogy
A Gyűrűk Urából létezik ilyen verzió ( csak sajna nem fejezték be )

most elég nagy a kísértés, hogy megnézzem :)) olvastam a könyvet, de kb 20 éve

FayeFaye 2012.07.31. 07:57:31

En is pont ezt ereztem amikor legutobb befejeztuk a 12 oras LOTR maratont, a fuggelek nelkul valahogy nem teljes. A kovetkezo projektje gondolom a Szilmarillok lesz.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.07.31. 09:14:57

Arra leszek kíváncsi, hogy a nép hogyan fogadja majd a 48 képkockával forgatott filmeket, amitől a képélesség nem a megszokott, elmosott kontúros mozis látvány lesz, hanem olyan, mint a Barátok közt.

Az elővetítések alapján volt olyan nézői reakció, hogy túl éles a kép, és a díszletek ettől tényleg díszletnek látszanak, és nem annyira a film szerves részének.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2012.07.31. 09:16:26

@Anak: Nem csúszik, a harmadik rész a Hobbit és a Gyűrűk ura közötti időszakról fog mesélni, Tolkien itt-ott elejtett függelékei alapján.

Uva 2012.07.31. 09:20:53

de ezt hogy lehet?
a Hobbit szerintem meglehetősen rövid könyv ahhoz, hogy 3 film kijöjjön belőle

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.07.31. 09:21:27

Oké, van melléklet bőven a Gyűrűk urában, de ezzel az erővel a Gyűrűk ura végét is elmesélhették volna, tudtommal le is forgatták, de végül (a film hossza miatt) kivették. Sajna DVD-re sem került rá. Pedig egy legenda szerint a stáb tagjainak egy ötórás verzió is készült a harmadik részből... Bár ez már inkább urban legenda.
A Hobbitból két részt reálisnak tartottam, mert hát látvány és csaták, miegymás. Gondolom a tündéknél való fogságnál lett volna a részek közötti váltás. De így, hogy három rész lesz, hát hol lesz az első rész vége? Gollamnál??? Kicsit sokallom a három részt, elég lett volna kettő, plusz a DVD-ken a bővített egy-egy órák.

mykee · http://www.facebook.com/mykeehu 2012.07.31. 09:25:22

@FayeFaye: a Szilmarilok már tényleg olyan mű, amiből vagy nagyon sok mozifilmet lehet csinálni, vagy sorozatot a tévébe, ami páratlan lenne a maga nemében. Egyszerűen az annyira tömény és sűrű, főleg ha az Elveszett meséket is hozzávesszük (ahogyan a Hobbithoz és a Gyűrűk urához a függelékeket), hogy egyszerűen az már tényleg megfilmesíthetetlen akár három részben is. Épp ésszel nem tudom felfogni, hogy azt mozifilmmé hogyan lehetne gyúrni, inkább egy gigantikus filmsorozatban, de abba Jackson is simán beleun.
Addig inkább forgassa le Tintin második részét, mert elvileg ő van most soron a trióból ;-)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.07.31. 11:07:44

Nem baj, hogy három rész lesz belőle, csak legyen rendesen megcsinálva.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.07.31. 11:10:18

Könyvben nem tetszett a Gyűrűk ura, de a filmeket imádtam, úgyhogy abból a világból jöhet bármennyi mozgókép-anyag. Viszont ahogy mykee írja, én is örülnék, ha Jackson mielőbb hozzáfogna a Tintin folytatásához.

mozart2222 2012.07.31. 11:39:31

@mykee: Eddig is az volt valószínűsíthető, hogy Gollam után lesz vége az első résznek, legalábbis az előzetes és más infók alapján is feltételezhető. Az első film amúgy is már post-production fázisban van, azaz nem nagyon fog változni. Inkább a sztori második felét fogják elnyújtani/jobban kidolgozni (remélem, utóbbi), és hozzácsapni a függelékek anyagát.

Celtic 2012.07.31. 12:18:52

@Uva: Hatigen, meg egyharmada sincs egyik Gyuruk ura konyvnek sem.....De abbol kihagytak (Toma meg a buckamanok), ide betoldanak.

Dean6 2012.07.31. 12:45:37

@spontan: A 48p nem nagyon lesz nálunk sorsdöntő,ha jól tudom,nincs olyan vetítő amely letudná játszani Mo-n. Nem tudom,hogy láttál-e már full hd tv-n blu-ray filmet,ott is már néha rontani kell a képélességet,hogy ne legyen olyan éles,mert tényleg zavaróan látszanak a díszletek és minden más.

Igazából szerintem annyi az egész,hogy a leforgatott anyagokkal akartak kezdeni valamit,és így kitesz egy 3.filmet.Egy átlagos filmnél rengeteg jelenet megy a kukába,itt meg azt is kiadják majd,és majd valszeg így bukjuk a bővített változatokat megjelenéskor. Nekem kicsit az idővel van bajom,hogy sok idő lesz,amire meglehet nézni majd a folytatásokat. Aki amiatt fél,hogy nincs elég alapanyag,az ne parázzon,mert tényleg rengetek meg nem magyarázott történés van a könyvben,amik ki lettek egészítve.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.31. 13:51:15

@Anak: Én ferdítettem lóhalálában még este.

Ormi 2012.07.31. 17:01:21

Elszánt ember ez a Jackson, az életéből eddig legalább tíz évet töltött ebben a fantáziavilágban...
Csak nehogy ott is maradjon, illetve onnan vigyék el a fordított kardigánban...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.07.31. 18:47:28

Így szerintem tolódik a következő Tintin film is vagy keresnek egy másik rendezőt.
Egyébként a Gyűrűk ura óta Jackson mit csinált? A King Kong egy szórakoztató kalandfilm volt, de nem túl emlékezetes, a Komfortos mennyország meg túl giccsesre sikeredett.
süti beállítások módosítása